PERO IZ OPĆE OPASNOSTI ŠKORIN KANDIDAT ZA SABOR

PERO IZ OPĆE OPASNOSTI ŠKORIN KANDIDAT ZA SABOR

13. veljače, 2020.

 

Pero Galić je rođen je 9.2.1970. godine u Županji. Oženio se jako mlad, a supruga Ivanka i on imaju dvoje djece, sina Sebastijana i kćer Dajanu. Obitelj mu je uvijek na prvom mjestu jer mu daje snagu za sve ostalo u životu. Pero je ostao zapamćen kao najmlađi rock djed u Hrvata.

Uz brojne hitove, koncerte i glazbene nagrade, ostat će upamćeno da je Opća opasnost nastupila kao predgrupa Whitesnakeu, Bon Joviju i Davidu Coverdaleu na njihovim koncertima

Napisao: Dražen Stjepandić

Frontmen Opće opasnosti Pero Galić trebao bi biti jedan od aduta Miroslava Škore na predstojećim parlamentarnim izborima. Iz pouzdanih izvora doznali smo da Škoro, koji pa skoro postade hrvatski predsjednik ozbiljno računa, na popularnog Peru na slavonskom području. Pero Galić nema ništa protiv kandidature na budućoj Škorinoj listi za ulazak u Hrvatski sabor i lako bi se moglo dogoditi da postane prvi hevy metalac među saborskim zastupnicima.

Pero Galić je 2009. godine bio je kandidat HDSSB-a za gradonačelnika Županje.

Izlaz iz standarnih okvira

Opća opsasnost je 2020. otvorio je singlom “Vrati se”. Novi radijski hit već je ranije objavljen na albumu “Karta do prošlosti”, a s njim su se predstavili i na ovogodišnjem 67. Zagrebačkom festivalu te ostvarili jedan od najzapaženijih nastupa. Glazbu i tekst radio je Mario Vestić, dok bend potpisuje aranžman, a Branimir Jovanovac produkciju. Nakon lyrics videa pjesma je dobila i fantastične video kadrove koje je radio dugogodišnji suradnik i prijatelj Opće Opasnosti, Marko Zeljković Zelja.
 Oko novog spota Opće Opasnosti bilo je dosta promišljanja, pripremanja i onda strašno velikog posla nakon snimanja. Priča je ovo o čovjeku koji je zapeo u određenom trenutku i mjestu. U fokusu je pjevač Pero Galić koji se nalazi u sobi u kojoj se vrti jedan te isti trenutak. U cijelom video spotu prošli smo kroz 34 sobe, a u svakoj smo imali i do 5 sati posla. S ovim spotom smo napravili nešto potpuno drugačije i s jedinstvenom pričom“,istaknuo je Zeljković.
„Ljubav je u pitanju i ovoga puta te priznanje da mu nedostaje ‘ona’ koja ga može spasiti od samoće i patnje. Nadam se da će publika prepoznati pjesmu kao i mi. Nama je možda i najbolja na albumu.”, rekao je Pero Galić.
“Obožavam ovu pjesmu. Ona je samo naizgled drugačija od nekog našeg standardnog izričaja jer je ‘obučena’ u malo ‘mekše odijelo’, ali je esencija našem opusu jednaka. Htjeli smo da ostane u korjenu ono što ona jeste, onakva kakvu ju je donio Mario – pjesma super atmosfere koja plovi sama od sebe. Ideja je bila da se i video spot nasloni na ovo što smo dobili s pjesmom. Da bude drugačiji i da izađemo iz naših standardnih okvira formacije benda ili nekakve kontra radnje s glumcima, a da uvijek možemo reći kako smo to opet mi.. U Zelju smo uvijek, pa tako i sada, bez imalo sumnje imali potpuno povjerenje koje je opet opravdao. Ipak je on dio naše ‘familije’ i razumijemo se potpuno. Hvala mu što se naša zajednička priča nastavlja.”, izjavio je Branimir Jovanovac Bani.
Album “Karta do prošlosti” u kratkom je vremenskom razdoblju zavladao top listama, a hit singlovi “Karta do prošlosti”, “Kriva si”, “Da je Bog dao” i “Sad mi reci” i dalje vladaju radijskim eterom. Ista sudbina dočekala je i novi hit “Vrati se”. Sve pjesme snimljene su u studiju MAK u Gradištu pod producentskom palicom Branimira Jovanovca Banija. Ovo sjajno izdanje službeno je predstavljeno na prošlogodišenjem CMC festivalu u Vodicama, a obožavatelji su već upoznali većinu pjesama zbog velikog broja koncerata koje je Opća Opasnost održala po Hrvatskoj i izvan nje.
Prethodna 2019. bila je iznimno važna za njih jer su osim novog albuma, objavljenog na CD-u i vinilu, održali i rasprodani koncert u maloj dvorani Doma sportova.

Nešto jače od sna

Opća opasnost je u vrijeme stalne opće opasnosti osnovana 1992. u Županji. Usponu benda mnogo su pomogli nekadašnji zagrebački taksisti Darko Gregl i Žarko Fabek-Febo. Neke od najpoznatijih pjesama “Jednom kada noć” i “Treba mi nešto jaće od sna” objavljene su na prvom studijskom albumu “Treba mi nešto jače od sna” iz 1994. Prvi album je producirao Marijan Brkić. U to vrijeme vladavine dancea prvi veći koncert imali su u najvećoj sportskoj dvorani u Osijeku.

Bend se jedno vrijeme povukao sa scene, a Pero Galić je tada nastupao kao vokal heavy metal i hard rock sastava Divlje jagode. Album “Od neba do neba” objavljen je 2003. godine, a posebno se izdvojila skladba “Marija”, koja je postala veliki hit.

Pero Galić je rođen je 9.2.1970. godine u Županji. Oženio se jako mlad, a supruga Ivanka i on imaju dvoje djece, sina Sebastijana i kćer Dajanu. Obitelj mu je uvijek na prvom mjestu jer mu daje snagu za sve ostalo u životu. Pero je ostao zapamćen kao najmlađi rock djed u Hrvata.

Uz brojne hitove, koncerte i glazbene nagrade, ostat će upamćeno da je Opća opasnost nastupila kao predgrupa Whitesnakeu, Bon Joviju i Davidu Coverdaleu na njihovim koncertima. T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Linda Mark
  #1 Linda Mark 13 veljače, 2020, 12:52

  KAKO DOBIM MOJI KREDIT OD OVE VELIKE TVRTKE

  Pozdrav dragi moji ljudi, ja sam Linda McDonald, trenutno živim u Austinu Texasu u SAD-u. Trenutno sam udovica s troje djece i zaglavila sam u financijskoj situaciji u travnju 2018. godine i trebalo mi je refinanciranje i plaćanje računa. Pokušao sam tražiti kredite raznih privatnih i korporativnih tvrtki, ali nikad s uspjehom, a većina banaka mi je odbila kredit, ne puni plijen onim tamošnjim šalterima koji ih nazivaju zajmodavcem samo-novca, svi su prijevara, sve što žele je vaše novac i dobro ih ne čujete više od mene, učinili su mi ga dvaput prije nego što sam upoznao gospodina Davida Wilsona, najzanimljiviji dio toga je da mi je zajam prebačen unutar 74 sata, pa ću vam savjetovati da kontaktirate gospodina Davida ako zanima vas zajam i sigurni ste da ga možete vratiti na vrijeme, možete mu se obratiti e-poštom ……… ([email protected]) Nema kreditne provjere, nema cosignera sa samo 2% kamatne stope i boljim planovima otplate i Ako želite kontaktirati bilo koju firmu vezano za osiguranje zajma bez osiguranja, tada se danas obratite g. Davidu Wilsonu za vaš zajam

  Nude sve vrste zajma koje nude

  Kratkoročni zajam (5_10 godina)
  Dugoročni zajam (20_40)
  Zajam za medijski termin (10_20)
  Oni nude zajam poput
  Zajam za dom …………., Poslovni zajam …….. Dug kredita …….
  Studentski zajam ………., Zajam za pokretanje posla
  Poslovni zajam ……., kredit tvrtke ………….. itd
  E-pošta ………. ([email protected])
  Kada je riječ o financijskoj krizi i zajmu, onda je financijski zajam David Wilson pravo mjesto, molim vas, recite mu da sam vam gospođa Linda McDonald usmjerio sreću ….

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Bozana Topalovic
  #2 Bozana Topalovic 13 veljače, 2020, 04:16

  POTREBNA JE HITNA KREDITA?
  Posudba novca kod nas znači brzu isplatu. Poslujemo s ciljem zatvaranja posla na obostrano zadovoljstvo. U većini slučajeva novac ćete dobiti isti dan ili čak u roku od 15 minuta od podnošenja zahtjeva. Kontaktirajte nas sada s povjerenjem. Kontaktirajte nas putem e-maila [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code