PAVKOVIĆ: U MORINJU SU RANJENE BRANITELJE BACALI U KONTEJNER ZA SMEĆE

PAVKOVIĆ: U MORINJU SU RANJENE BRANITELJE BACALI U KONTEJNER ZA SMEĆE

3. srpnja, 2024.

 

Piše: Mladen Pavković

Crnogorci su bili agresori na Republiku Hrvatsku!

Sad nam i oni sude i proglašavaju   nas „genocidnim narodom“!?

Međutim, Crnogorci su za razliku od Srba priznali da se u njihovoj državi nalazio jedan od najokrutnijih logora za Hrvate u vrijeme hrvatskog obrambenog Domovinskog rata – Morinje. U tom zloglasnom logoru našao se i jedan hrvatski branitelj iz Koprivnice. Kad su ga pripadnici zločinačke  tzv. JNA, tijekom borbi za Dubrovnik uhitili, teško ranjenog, zajedno sa skupinom ostalih uhićenih hrvatskih branitelja, prvo su ih bacili u – kontejner za smeće, gdje su proveli dva dana, bez hrane, vode i ikakve pomoći. Nakon toga su se Crnogorci smilovali, pa su one koje je trebalo operirati, operirali, ali, na živo, a  “anestezija” je bio pendrek nad njihovim glavama, pa kad bi netko zajaukao dobio je udarac od kojeg se onesvijestio. Ti crnogorski “ratnici” s posebnom žarom sudjelovali su u napadu na Dubrovnik i okolicu (srušili su i vilu Tereze Kesovije u Ćilipima!). Neke su iz Morinja Crnogorci razmijenili, a neke potukli. Svojedobno smo u medijima čitali da su ipak pojedine osudili  za zločine nad Hrvatima u ovom logoru! Viši sud u Podgorici  proglasio je krivim (čak četvoricu zlotvora!?): Ivu Gojnića, Špiru Lučića, Ivu Menzelina i Boru Gligića za ratni zločin nečovječnog postupanja prema ratnim zarobljenicima – Hrvatima. Menzelin je dobio četiri godine zatvora, Lučić i Gligić po tri, a Gojnić dvije godine. Ovo je bila prva pravomoćna osuđujuća presuda izrečena za ratne zločine pred crnogorskim sudovima. Prethodne dvije su poništene.

Stražari u Lori

Kad smo to čitali nismo se mogli  načuditi kako za ratne zločine sude hrvatski sudovi,  kad je riječ o hrvatskim braniteljima koji su navodno u obrani svoje Domovine navodno učinili neke zločina..Toliko robije naši suci obično “odrežu” ljudima koji su branili i obranili hrvatsku državu za “proganjanje kokoši”, a kamoli za ubijanje i masakriranje nevinih ljudi! S druge pak strane, jedan je Veljko Marić u Beogradu  “kao od šale” dobio 12 godina zatvora, a Borislav Pilipčić u Banja Luci, kao pripadnik HVO, također toliko! Generala Glavaša su osudili na punih devet godina usred Zagreba, a general Ivan Korade sam je sebi presudio nakon što je naslušajući se  svih ovakvih i sličnih priča načinio teške zločine. Kakve su samo drastične kazne dobili oni koji su bili “stražari” u splitskoj Lori?

Pored  toga, kad će Srbi početi suditi svojim zločincima koji su brutalno mučili i ubijali hrvatske branitelje i civile u velikom broju logora diljem njihove države, poglavito nakon okupacije Vukovara? Logor Morinje je djelo zločinačke JNA, a u njemu je od listopada 1991. do kolovoza 1992. bilo zatvoreno i zlostavljano više od 160 Hrvata, među kojima najviše civila.

Protesti i demanti

Kad to pročitaju hrvatski branitelji, koji su mjesecima bili u zločinačkim srpskim, crnogorskim i bosanskim logorima vjerojatno im dođe da sami sebi presude!

Odgovori na sve to hrvatske politike još su uvijek blagi.

Crnogorci su nema tome dugo donijeli i nekakvu sramnu „rezoluciju o Jasenovcu“.

A hrvatski jedrenjak koji su otuđili u vrijeme agresije nisu i ne žele vratiti Hrvatskoj!

Možemo li i dalje i koliko surađivati s ovom „srpskom podružnicom??

I je li dovoljno da hrvatska diplomacija na svake srpske i ine sramne optužbe jedino piše „proteste“ i „demante“, na koje ovi gotovo i ne odgovaraju? T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. DRAGANA LETIC
    #1 DRAGANA LETIC 11 srpnja, 2024, 21:05

    HVALA BOGU SAM KONAČNO DOBIO ZAJAM SA 3% KAMATE. ZOVEM SE DRAGANA LETIĆ, MAJKA SAM 3 DJECE, RADIM KAO MEDICINSKA SESTRA U ZAREBU I IMAM 40 GODINA. MOJA PRIČA POČINJE OVAKO, POČETKOM OVE GODINE TREBAO MI JE ZAJAM I PREVARENI SU ME NA INTERNETU. ODLUČIO SAM POKUŠATI JOŠ JEDNOM I KONAČNO SAM DOBIO ZAJAM OD G. Harryja Bryana. LEGITIMNI ZAJMODAVAC KOJI MI JE POMOGAO S ZAJMOM KAKO SADA GOVORIMO ZAJMOVI SU JOŠ DOSTUPNI I MOGU HRABRO REĆI DA JE OVO STVARNO I LEGALNO. ON JE PRAVI BOŽJI ČOVJEK I IMAM 100% JAMSTVO DA I KOD NJEGA MOŽETE DOBITI SVOJ KREDIT. KORISTIM OVU PRILIKU DA PODIJELIM SVOJE SVJEDOČANSTVO I DA SVI ZNAM DA OVE GODINE POSTOJI NAČIN DA SE DOBIJE JEDNOSTAVAN ZAJAM OD FINANCIJSKOG ULAGANJA GOSPODINA HARRYJA BRYANA. MOLIMO VAS DA GA KONTAKTIRATE ZA SVE VRSTE KREDITA PUTEM E-MAILA: {[email protected]}
    WHATSAPP: {+385 91 560 8706} ,,..//’;

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code