PAVKOVIĆ PRVI OBJAVIO KNJIGU U ’24.

PAVKOVIĆ PRVI OBJAVIO KNJIGU U ’24.

3. siječnja, 2024.

Autor knjige s naslovom „Vesna Parun“ je Mladen Pavković, a nakladnik koprivnička Tiskara Rihtarić.

Knjiga donosi  posljednje fotografije ove vrhunske pjesnikinje, (koja nažalost nije primljena ni u HAZU), iz bolničke sobe u Stubičkim Toplicama, jedan od zadnjih njezinih intervjua, potresno pismo Društvu hrvatskih književnika (DHK), odnosno njezin „zbogom“ ovom društvu, koje je, po njezinu svjedočenju, gotovo nikada nije prihvatilo te nekoliko najboljih pjesama.

„S ovom knjigom želio sam se na neki način još jednom odužiti velikoj i proslavljenoj književnici, s kojom sam se družio, koju sam poglavito zadnjih godina često posjećivao u bolnici, a pored toga o njoj sam snimio i dokumentarni film i organizirao tribine. U ime Udruge hrvatskih branitelja dodijelili smo joj i svečanu plaketu, a ona je stradalim sudionicima Domovinskog rata s velikom radošću znala  poklanjati i svoje knjige. U bolnici u Stubičkim Toplicama, ležeći na krevetu, napisala je vrijedne i zanimljive knjige, a izuzetnu skrb i poštovanje imala je od tamošnjeg zdravstvenog osoblja. Bila je duboko razočarana svojim tretmanom u hrvatskoj književnosti, (svaka čast iznimkama),  što ničim nije zaslužila. Tek nakon njezine smrti počeli su je „ozbiljnije“ shvaćati – prisjeća se Pavković, naš daleko najplodniji autor, potpisnik niza knjiga i publikacija, pretežno vezanih uz hrvatski obrambeni Domovinski rat.

Vesna Parun je jedna od najvećih hrvatskih pjesnikinja i književnica, čiji se stihovi pamte i pamtit će se. Umrla je nakon duge i teške bolesti  25. listopada 2010. u 88.godini života u Specijalnoj bolnici u Stubičkim Toplicama. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code