PAVKOVIĆ: ORGANI GONJENJA NE ČUJU I NE VIDE ŠTO PRIJAVLJUJU ZASTUPNICI U SABORU

PAVKOVIĆ: ORGANI GONJENJA NE ČUJU I NE VIDE ŠTO PRIJAVLJUJU ZASTUPNICI U SABORU

29. studenoga, 2021.

 

 

Piše: Mladen Pavković

Znate li gdje se i kada  najviše otkrivaju kaznena djela? U vrijeme zasjedanja Hrvatskog sabora! Naime, svakog dana netko od zastupnika otvoreno i javno ukazuje na kriminal u raznim institucijama ili pak skreće pozornost na one koji su se mimo zakona obogatili. O tome već drugog dana pišu i mediji, ali manje-više sve ostaje „na papiru“ ili bolje rečeno – odnese voda.

Stoga to što pričaju zastupnici i čak pojedini mašu dokumentima nikome ne znači ništa. Organi gonjenja „ne čuju“ ni „ne vide“ što se događa tijekom žučnih saborskih rasprava, iako im jedan dio zastupnika kao na dlanu ukazuje na niz kriminala i štetnih radnji.

Dakle, kad neki saborski zastupnik nekog javno „oblati“ ili okrivi on bi odmah nakon završene sjednice trebao podnijeti i kaznenu prijavu, ili bi pak trebao i morao odgovarati ukoliko (namjerno) iznosi neistine. Što vrijedi što se netko u Saboru „pjeni“, kad iza toga nema ničega -samo dim!

Neki će istina reći da nisu zastupnici ti koji trebaju podnositi kaznene  i ine prijave, već da za to postoje nadležne institucije.

U pravu su, ali…ako su već toliko hrabri onda trebaju ići „do kraja“.

Sve ostaje po starom

Osim toga, kad je o javnom iznošenju kriminala riječ onda bi Hrvatski sabor trebao zaposliti i dva-tri službenika iz policije, Uskoka ili Državnog odvjetništva, koji bi sjedili u sabornici i pomno bilježili o kakvom se kriminalu, odnosno kriminalcima radi i to,  ako ništa drugo – ispitali.

A kod nas se događa da se pričaju priče, da se gubi vrijeme i da nakon svega  i dalje ostaje po starom.

Čak ima zastupnika koji jedan drugoga optužuju za kriminal, ali nikome se ništa ne događa, pa sve ispada kao „dječja igra“.

Stoga, ako znaš i imaš argumente – prijavi.

Branitelji na smetlištu

Stigla je još jedna tužna vijest- u blizini Vukovara, na području između sela Pačetin i Bobota, na ilegalnom odlagalištu otpada tzv. divljem deponiju, pronađena je još jedna masovna grobnica iz hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata, gdje su srpski agresori pokopali najmanje desetak Hrvata!

Sad će se opet postavljati pitanje- tko su zločinci i zašto ni 30 godina od početka agresije nisu odgovarali? Inače, kakvi su to ljudi koji su pokopali svoje neistomišljenike, odnosno protivnike na smetlištu?

Vjerujemo da i nakon ovog teškog zločina nećemo ponovno čuti – „rat je iza nas, okrenimo se budućnosti“.

Tko zna na kojim su još  smetlištima diljem Hrvatske Srbi pokopali Hrvate, kojih se manje-više nalazi slučajno i to nakon niza probnih iskopavanja.

Republika Hrvatska još traži 1853 osobe iz Domovinskog rata. Kako je moguće da „nitko“ nije vidio ni čuo kako su i gdje  završili toliki nevini ljudi?

A još je gore da hrvatski organi gonjenja nemaju odgovor na pitanje- tko je pobio sve te ljude, tim prije kad se zna da svaki zločin ima svoga zločinca?

Partizani su kao pobjednici u II. svjetskom ratu (da se malo našalimo) takve stvari puno bolje rješavali nego srpski i ini okupatori. Oni su jednostavno preorali sva grobna mjesta gdje su se nalazili posmrtni ostaci njihovih protivnika te na tim mjestima posadili travu ili pak izgradili „dječje igralište“.

Sve do 1990. nitko za te i takve zločine nije smio ni pitati, a kamoli iskopavati ljudske kosti koje su eventualno, kao u Maceljskoj šumi, godinama „virile“ i na površini.

Sad se razni pupovci bune što se žele urediti groblja vojnika NDH od 1941.-1945. A ne protestiraju i ne održavaju konferencije za medije što se nevini Hrvati iz Domovinskoga rata nalaze pokopani na smetlištima!

A što je s onim logorašima koji su ubijeni ili umrli u komunističkom logoru Stara Gradiška? Gdje su njihova posljednja počivališta? „Nema“ ih, odnosno također su grobovi preorani!

Ni za takve zločine nitko nije odgovarao.

A imamo policiju, Uskok, DORH i brojne slične službe, čiji je zadatak loviti i goniti ubojice, a ne samo objavljivati priopćenja u stilu- „nisu dostupni“, „sudit će im se u odsutnosti“, „nema svjedoka“ i tome slično. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code