PAVKOVIĆ: OD SADA HRVATSKA MORA OBILJEŽAVATI I SRPSKI PORAZ, NIJE ZGODNO ŠTO SU ZAPOČELI I IZGUBILI RAT

PAVKOVIĆ: OD SADA HRVATSKA MORA OBILJEŽAVATI I SRPSKI PORAZ, NIJE ZGODNO ŠTO SU ZAPOČELI I IZGUBILI RAT

29. srpnja, 2020. 4 komentara

 

 

Piše: Mladen Pavković

Sramota. Umjesto da se bavimo što većim i svečanijim obilježavanjem Vojno-redarstvene operacije  Oluja, svake godine, pa tako i ove glavna je tema – hoće li ili ne će predstavnik Srba doći u Knin. Neki čak pišu da se predstavnici Srba  u Hrvatskoj nalaze u izuzetno teškoj  i nezavidnoj situaciji i da su stalna meta desnice u Hrvatskoj  i nacionalista u Srbiji.

Slična priča iz godine u godinu ponavlja se i uoči obilježavanja okupacije Grada Vukovara. I tamo pojedinci, pretežno na vlasti, bezuspješno mole i dozivaju predstavnike Srba da 18. studenoga i oni budu u koloni sjećanja, a ovi ne će, pa ne će.

A kad će se Pupovac i društvo pojaviti recimo u Škabrnji, što ih smeta da tamo ne dođu?

Pobjednici i poraženi

Knin i Vukovar bili su godinama pod srpskom okupacijom i tamo su Srbi radili što su htjeli. U to vrijeme jedino su razni pupovci mogli nesmetano ulaziti i izlaziti u ta područja.

A ako se i pojavi predstavnik Srba ove godine u Kninu, jel to znači da oni iskreno priznaju  Hrvatsku kao svoju Domovinu, da su se odrekli SAO Krajine, jel to znači da iskreno žale hrvatske žrtve, da priznaju agresiju Srbije? Ili…

Međutim, u cijeloj toj priči naprosto je nevjerojatno da nitko o svemu tome ne pita hrvatske branitelje i stradalnike, već o svemu odlučuju političari koji su trenutačno na vlasti, a od kojih je malo tko (svaka čast iznimkama) i sudjelovao u Domovinskome ratu, a još manje u ovakvim i sličnim vojno-redarstvenim operacijama.

Inače, relativno često se priča da u nas djeluju brojne Udruge proizašle iz Domovinskoga rata. Da, djeluju, ali kad se radi o ovakvim stvarima one „ne postoje“, njih se zaobilazi i marginalizira. Pita se obično predstavnike najviše 30-40 udruga koje se „griju“ kod svake vlasti!

Dakle, žalosno je i jadno što malo koga zanima, zašto na ovakve obljetnice sve manje ili uopće ne dolaze ratni zapovjednici hrvatskih pobjedničkih brigada (svaka čast iznimkama). Gdje su pak primjerice oni koji su bili na čelu ratnih postrojbi od Vukovara, Škabrnje, Gospića, Osijeka, Županje, Vinkovaca, Zadra, Siska Pakraca, Lipika, Petrinje, Saborskog, Voćina, pa sve do Dubrovnika? Uostalom, zašto većina od njih nije dosad dobila visoka državna odličja, a ni visoke činove?

Nu, ako izaslanik Vlade ove godine, na pritisak SNV-a, ode u Grubore, jeli to znači da će se takav „model“ primjenjivati  i na drugim područjima, tj. da će se istodobno  obilježavati (slaviti) pobjednici, ali i poraženi? Itd. itd.

Na pobjedničkoj strani

Ponovno se Marka Perkovića Thompsona razvlači zbog pozdrava – Za dom spremni. S tim u svezi ovog su ga puta “nagazile“ poznate njemačke novine  Frankfuter Allgemeine Zeitnge, kojima je dao intervju. Međutim, kad je novinar komentirao razgovor kojeg je vodio, prije svega, „jer Nijemci „ništa“ ne razumiju“ od onog što je čuo od najpoznatijeg hrvatskog domoljubnog pjevača, ali i dragovoljca Domovinskoga rata, pa je među ostalim „morao“ objasniti da se „Thompson izdaje  za bezazlena hrvatskog patriota, no to on ipak nije“ te dodao da ispod „svoje bijele  veste on nosi crnu košulju“!

Nu, dobro. Međutim, kad su ovih dana iz jame Jazovke izvučene kosti 814 nevinih žrtava, koje su od strane partizana  bačene  u ovu provaliju i to nakon završetka Drugog svjetskog rata, još nismo pročitali ni čuli da se neki novinar, a poglavito ne njemački, zainteresirao i pitao: pod kojim je pozdravom obavljen ovaj strašan i jezivi zločin, (bez suda i suđenja), za kojeg dosad nitko nije odgovarao, a prema svemu sudeći i ne će?

Pa, kako to da „svima“ smeta pozdrav hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, a ne i „Smrt fašizmu-sloboda narodu“?

Bilo bi zanimljivo da neki povjesničar izbroji koliko je u Domovinskome ratu učinjeno zločina pod pozdravom „Za dom spremni“,   a koliko pod ovim partizanskim, nakon završetka Drugog svjetskog rata?

Pa kom obojci kom opanci!

Pored toga, ovaj njemački novinar koji je napisao da Thompson ispod bijele veste nosi crnu košulju trebao bi malo pogledati oko sebe i objelodaniti koliko još Nijemaca nosi nešto takvoga? Naime, Hrvatska je za razliku od Njemačke i Drugi svjetski rat završila na pobjedničkoj strani, pa čemu i zašto ponavljati da su Hrvati, kao u slučaju Thompson, „crnokošuljaši“? T

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. FGRANO-MARXISTA
  #1 FGRANO-MARXISTA 31 srpnja, 2020, 22:22

  OLUJA STEPINČEVIH RUŠITELJA SOCIJALIZMA!!
  TKO SU OLUJNI RATNICI,TI TUĐMASN-ŠUŠKOVI KRIŽARI,SVE POTOMCI STEPINČEVIH DRAKULA I VAMPIRA IZ VREMENA ,KADA JE STEPINČEVA BOŽJA DRŽAVA BILA LATIFUNDIJA III-ĆEG REICHA, ZA SPROVOĐENJE HOLOKAUSTA NA OVIM PROSTORIMA.
  DAKLE,OLUJNI RATNICI SU SVE STEPINČEVSKI KATOLIK DO KATOLIKA,SVE POTOMCI STEPINČEVIH DRAKULA I VAMPIRFA KOJI SU IZGORJELI U DRUGOM SVJETSKOM RATU KAO KRVOLOČNI VUCI U SLUŽBI STEPINČEVSKE BOŽJE DRŽAVE I LATIFUNDIJE III-ĆEG REICHA-.SVE SU UČINILI DA OPRAVDJAU NJENO POSTOJANJE ,NJENE ZLOČINE I NJENU PROPAST KAO OSNOVNU IDEJU UTEMELJNJA ,NEKE HRVATSKE KATOLIČKE IZOPAČENE ,KRVOLOČNO-NACISTIČKO-RASISTIČKO-ŠOVINISTIČKE DRŽAVE, ČISTE OD SVIH DRUGIH I DRUGAČIJIH.NARVNO, TO JE KRŠAĆNSKA ,ZLOČINAČKA CRKVA I NJENA POLITIKA ŽIVLJENJA KOJA JE KROZ CIJELU SVOJU POVIJEST SE BAVILA ,REČE PAPA U OSTAVCI,NASILJEM,PRISVAJANJEM ,PLJAČKANJEM,VODEĆI I RATOVE SAMO U TU SVRHU KAKO BI USPJEŠNO VLADALA SVIJETOVNOM ZBILJOM,VLADALA SVJETOVNIM ŽIVOTOM I APSOLUTNOM ČISTOČOM I POSLUŠNOSĆU SVOJIH SLJEDBENIKA,TO JE IZGOVORIO,PAPA U OSTAVCI,BENEDIKT XVI-TI , JAVNO ,NA JEDNOM MEĐURELIGIJSKOM SKUPU U TALIJANSKOM GRADU ASSISSIU I TRAŽIO OPROST OD KATLOLIČKIH SLJEDNIKA ZBOG TIH VREMENA I DJELOVANJA KATOLIČKE CRKVE, PORUČUJUĆI SADAŠNJIM I BUDUĆIM VJERNICIMA ,DA DANAŠNJA CRKVA NIJE VIŠE TA KOJA ŽELI ZGRTANJE BOGATSTAVA I SVJETOVNO VLADANJE . SAMO TAKO JOJ TO GARANTIRA NJEN OPSTANAK .TVRDIM JA ,ČITAJTE MOJE KOMENTARE KOJI SU NASLONJENI NA FILOZOFSKU ZNANOST,JER CRKVA NIŠTA PERSPEKTIVNO I MATERIJALISTIČKI DOKAZIVO NE NUDI ,OSIM MITOVA I LAŽI ,PA JU SIMBIOZA VLADANJA SA KAPITAL- ODNOSIMA ODRŽAVA DA POSTOJI.ONA SE I DALJE DRŽI TIH UZUSA I PRAKSE ,DA I DALJE BUDE BOGATA I DA VLADA SVIJETOM,TO JE POKAZALA I U VJERSKOM RATU U HRVATSKOJ. INAČE DRUGE ALTERNATIVE ONA NEMA !!PA TAKO I NAŠI RUŠITELJI SOCIJALIZMA SU NJENI SLJEDBENICI,ODNOSNO, POTOMCI STEPINČEVIH DRAKULA I VAMPIRA ,KOJI HTJEDOŠE OPRATI SVOJE PRETKE OD POVJESNO ZNANIH I ČVRSTO DOKAZIVI KRVOLOČNIH ZLOČINA

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. žrdina
  #2 žrdina 29 srpnja, 2020, 21:57

  Puno bi Hrvati bolje prošli da su ostali na gubitničkoj strani.
  Na žalost vodio ih je kukavica koji je dao petama vjetra kad je trebalo staviti glavu na panj i svojoj vojsci omogućiti da poginu kao ratnici sa oružjem u ruci, a ne da ih zločinci partizani vode vezane na klanje kao stoku.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Anonimno
  #3 Anonimno 29 srpnja, 2020, 20:39

  Potpuno se slažemo.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Anonimno
  #4 Anonimno 29 srpnja, 2020, 18:57

  Bravo g. Pavkoviću. To!

  Odgovorite na ovaj komentar

<

*

code