PAVKOVIĆ: GOSPODINE KRAUSE, NIKADA NE DIŽETE GLAS PROTIV KOMUNISTIČKIH ZLOČINA, ŠEŠELJA I DRAŽE

PAVKOVIĆ: GOSPODINE KRAUSE, NIKADA NE DIŽETE GLAS PROTIV KOMUNISTIČKIH ZLOČINA, ŠEŠELJA I DRAŽE

10. studenoga, 2020.

 

 

Piše: Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Evo, ponovno se, baš kao i prije dvije godine, javnosti obratio predsjednik Židovske općine Zagreb Ognjen Kraus. Pozvao je hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da zabrani ustaške simbole.

Poštovani Krause. Vaše je pravo da tražite što hoćete. Ali, zar nije već dosta da neprestano, iz skupa na skup, a ovoga puta (namjerno) uoči još jedne tužne obljetnice, srpske i ine okupacije Vukovara i Škabrnje, Republiku Hrvatsku, a poglavito njezine branitelje i stradalnike, prozivate kao „ustaše“, a Hrvatsku kao „ustašku državu“?

Napuhani brojevi

Poručujete vladajućima da konačno prijeđu s riječi na djela, tim prije što danas „HDZ zajedno s  nacionalnim manjinama ima većinu u Saboru“ te da se „riješio desnice i nacionalističkih, ali i onih proustaških grupacija zbog kojih se nisu mogli donositi zakoni koje je od njih očekivala većina građana hrvatske, nacionalne manjine i antifašistička Europa“.

Dakle, vi i dalje tvrdite ili bolje rečeno ne govorite istinu, da su u ranijem sazivu Hrvatskog sabora među ostalim sjedili i „nacionalisti“, ljudi koji nisu voljeli ovu Hrvatsku, koji nisu bili za zakone države za koju su se borili i koju su stvorili?

Kako vas nije sram?

I onda i danas u najvišem državnom tijelu Republike Hrvatske zastupnici su oni koje je na legalnim i demokratskim izborima (za razliku od manjina) izabrao hrvatski narod, a kako će tko govoriti i kako će se ponašati, odnosno kako će glasovati, ne odlučujete vi i vama slični već prije svega oni sami.

Ne znamo ni jednog hrvatskog zastupnika koji je ikada glasovao protiv Židova, koji se nije klanjao njihovoj žrtvi, ali znamo više njih koji su se bunili, protestirali što pojedinci ni u Saboru ne govore istinu o onome što se događalo recimo u ustaškom logoru Jasenovac ili u NDH, poglavito u svezi „napuhanih“ brojeva ubijenih.

Za vas je poklič „Za dom spremni“ onaj koji se upotrebljavao u NDH, a za nas koji smo sudjelovali u obrani od agresije i stvaranju hrvatske države onaj protiv koji smo se borili u svetom osloboditeljskom Domovinskome ratu, kada je s tim pozdravom poginulo oko 15 tisuća nevinih ljudi, a na stotine tisuća istjerano iz svojih domova.

Protiv Srba se nikada ne bunite

Vas ne smeta poklič „Smrt fašizmu-sloboda narodu“. Vas ne smetaju simboli komunističke partije, vas ne smetaju Goli otoci, Hude jame, Jazovke, Maceljska šuma. Vas ne smetaju fašistički zločini prema Hrvatima u Vukovaru, Škabrnji, Voćinu, Slavonskom Brodu, Pakracu, Lipiku, Kninu, Saborskom, Petrinji, Karlovcu, Osijeku, Županji, Sisku, Vinkovcima, Zadru, Šibeniku, spaljena hrvatska sela, pa i granate koje su padale po Dubrovniku?

Vas očito ne smeta ni oko 150 dosad otkrivenih masovnih grobnica iz Domovinskog rata!

Trebali ste, poštovani Krause, baš kao i vaš kolega Milorad Pupovac, podignuti svoj glas protiv agresije na Hrvatsku 1991., ili biti sa nama 1992. u Bosanskoj Posavini iz koje je otjerano ili  ubijeno oko 200 tisuća Hrvata, koji se još ni danas ne mogu vratiti u svoje domove.

Da ste bili s nama 1991. čuli bi i vidjeli da su sve hrvatske branitelje agresori Srbi, Crnogorci i drugi, nazivali „ustašama“. A za te bivše agresore mi smo to nažalost ostali i danas.

Vi se ne bunite što je jedan ratni zločinac Vojislav Šešelj član srpskog parlamenta. Nismo vas čuli ni da protestirate što Srbi i danas uzdižu ratnog zločinca Dragoljuba Dražu Mihailovića Čiču, ili što ulice i trgove nazivaju po ratnim zločincima iz 1991.

Iako smo se borili protiv bivšeg sistema – Tita, partije, komunizma…u kojoj to državi ima da nakon svega i dalje postoji selo kakvo je Kumrovec, u kojem se s krvavom zvijezdom petokrakom na čelu plešu srpska i ina kola ili javno govori protiv Hrvata i Hrvatske?

Ne bi li i to trebalo  zabraniti?

Nu, mi nismo protiv nikakvih zabrana, jer one nikada nikome nisu donašale ništa dobroga.

Međutim, pojedinci u Hrvatskoj nažalost izvrsno žive od „podjela“. To im je na određeni način  postalo i „zanimanje“, jer dok jedni  uskliču „Hrvatska“ drugi odmah viču – NDH!

Vjerujemo da ćemo vas, poštovani gospodine Kraus, napokon ove godine, 18. studenoga, vidjeti i u koloni sjećanja u Vukovaru i Škabrnji, gdje ćete se moći uvjeriti da su i Hrvati ginuli od fašizma. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. FRANO-MARXISTA
  #1 FRANO-MARXISTA 28 veljače, 2021, 21:35

  MLADEN PAVKOVIĆ JE STEPINČEVSKI IZDANAK HOMO EREKTUSA IZ DINARSKIH DILUVIJA.
  KADA SE GOD POJAVI OVAKAV NEUKI ,ANTI DRUŠTVENI ,ANTISOCIJALINI HOMO-EREKTUS ,IZ NAŠIH DINARSKO-STEPINČEVSKIH DILUVIJA, PA POJAM DRUŠTVENIH ODNOSA ZAMIŠLJA I DEFINIRA KAO ČOPORSKU-ALAŠU POSLUŠNIH BIĆA KOJI IDU ZA SVOJIM VOĐOM , ZA TAKOZVANIM OVOZEMALJSKIM ,OVOVREMENIM VOĐOM KOJEM JE ZLOČINAČKA, KRVOLOČNA CRKVA NAKLONJENA( PO UZORU NA ISUSA – EVANĐELJE PO METEJU) ,KOJI JE UVJEK PUN MRŽNJE PREMA SVEMU ONOM ŠTO NIJE KLERIKALNO-KLASNO-KASTINSKI ,PA SU ZA NJEGA UVJEK BOHGOHULNI SVI ONI KOJI NE MISLE TAKO ,PA TREBA MAČEM I RASPELOM,ALI I PATRICAMA OKO VRATA ,ONAKO STEPUINČEVSKI, POSLATI KROZ DIMNJAK ILI ,DA UPOTRBIM ONU VOLTEROVU ,TIČUĆI SE BARTOLOMEJSKE NOĆI,=KOLJI ,RASJECAJ I BACAJ KROZ PROZOR NA ULICU.=
  NEVJEROJTNO DA SE TAJ DUH I NAUM I DANAS AKTIVIRA ,ODNOSNO AKTIVNO ŽIVI I PROPOVJEDA ,POD OKRILJEM ZLOČINAČKE CRKVE U HRVATA ,A KOJEG ONAKO BARTOLOMEJSKI PRENOSE OVI ZATUCANI FRATRI ,A JOŠ JUČER ,POVIJESNO NIJE TO BILO DAVNO,VEĆ SMO IMALI JEDNOG BARTOLOMEJSKOG KRVNIKA KAPTOLSKOG EGZARHA ,STEPINCA ,KOJI JE NA OVIM PROSTORIMA OSTAVIO TRAGOVE BARRTOLOMEJSKE NOĆI U HRVATSKOJ. PA OVA NEUKA I PRIJE SVEGA ANAKRONA RAZMIŠLJANAJ ,ILI FALETANJA ,STEPINČEVIH KATOLIKA KAO ŠTO JE NAŠ MLADEN NIJE NIŠTA DRUGO NEGO NASTOJANJE ZLOČINAČKE CRKVE DA SE OŽIVI DUH MRŽNJE I PODJELA HRAVTSKOG NARODA ,NA ONE NAŠE I NJIHOVE KOJE TREBA POSLATI ,ILI PREKO GRANICE ILI KROZ DIMNJAK. JER KRŠĆANSKI ,KLERIKALNI ,STEPINČEVSKI DUH JE VEĆ DOBRANO SE PREDICIRAO NA OVIM IZBORIMA ,GDJE JE HRAVTSKI NAROD IZABRAO ŠOVINIZAM KAO DUHOVNO PONAŠANJE, A ONO DRUŠTVENO ,KALSNO-ROBOVSKI PROIZVODNI ODNOS.
  DAKLE, HRVATSKI GARAĐANI KOJI IMAJU DRUGAČIJE VIĐENEJ NAŠE PERSPEKTIVE ,U DUHU NOVE PLANETRANE TEHNIKE I ITEHNOLOGIJE MORAJU JAVANO ,GLASNO URLIKNUTI DA NAM SE OVIM NOVIM IZBORIMA OPET UVLAČI POŠAST STEPINČEVOG DUHA I NAUMA,KOJI NAS NAJBOLJE PODSJEĆA NA OKTROIRANU PREDSJEDNICUU KOJA SE VEĆ ,U SVOM DJELOVANJU PREDICRALA KAO PRAVA KATOLIKINJA STEPINČEVSKOG KODA.
  O TOME JE ,NA JEDNOM PORTALU PISAO I NAŠ ZASTUPNIK KOJI JE TO REALNO DOŽIVIO U RAZGOVORU SA NJOM.
  IZLJEV MRŽNJE U PISNOJ FORM KOD NAŠEG PAVKOVIĆA , BEZ IKAKVIH ARGUMENATA, A TREBA SIGURNO KONSTATITRATI DA SE POJAVLJUJU I NEKI FRATRI, OSKUDNOG DRUŠTVENOG KOMUNICIRANJA ,A NIKAKVOG ZNANJA OSIM VJERSKOG, DOGMATSKOG ISIJAVANJA MRŽNJE PREMA SVEMU ŠTO JE DRUGO I DRUGAČIJE .ANALOGNO UZEVŠI BI SE MOGLO IMENOVATI NAŠEG POŠTOVANOG, ALI DOBRO ISTRENIRANOG ,MLADENA PAVKOVIĆA ,DOBRO ISTRENIRANIM PRONOSITELEJM APSOLUTNE MRŽNJE . JER U TAKVU ŠKOLU CRKVA PRIMA DJECU KOJA NISU OSJETILA NIKAVU LJUDSKU I DRUŠVENU OSJETILNOST ,PA SE OD TAKVE DJECE STVARAJU MONSTRUMI,SPODOBE ,ANTROPIDI KATOLIČKE ZATUCANOSTI KOJI NEMAJU NIKAKVIH LJUDSKIH NI DRUŠTVENIH MJERILA VRIJEDNOSTI . TAMO DOLAZE DJECA KOJA NISU ZNALA OPRATI RUKE NITI LJUDSKI OBJEDOVATI, JER SE REGRUTIRAJU IZ MASOVNE RODNE POPULACIJE GDJE JE OSKUDNOST CIVILIZACIJSKE I LJUDSKE TEKOVINE NA NAJNIŽEM STUPNJU UPOTREBNIH VRIJEDNOSTI. PA SE NJIHOV ODGOJ NE UZIMA KAO UČENE4J MISLITI,REKAO BI HEGEL, NEGO TRENIRANJE PRIGRABI ILI PRISVOJI ,ILI TOTALNO LOBOTOMIRANJE LJUDSKE SVIJESTI ZA ODREĐENU FUNKCIJU POSLUŠNOSTI I VJERNOSTI GOSPODARU. NADALJE, TAKVE SPODOBE SE NE MOŽE NAZVATI LJUDIMA U HEGELOVSKOM POIMANJU ČOVJEKA. ONE SU UVJEK I SAMO U SLUŽBI SVOJIH GOSPODARA RADI PRENOŠENJA I ŠIRENJA TAKVIH KLIŠEJA NA OSTALE KOJE GOSPODAR OZNAČI I IMENUJE DA TAKVI TREBAJU POSTATI. JER PRENOŠENJE TIH LOBOTOMSKIH KLIŠEJA, NA ONE KOJI SU VOLJNI SLUŠATI NJIH SE UZIMA KAO SEBI RAVNIMA, ODNOSNO, DOBRIM SLJEDBENICIMA I POSLUŠNICIMA ,A ONI KOJI SU PROTIV TOGA ,TAKVOJ SPODOBI ,NAŠEM MLADENU , SU NEPRIJATELJI, JER SU DRUGI I DRUGAČIJI ,A ON SAM NE ZNA DA TAKVIH IMA I BIVAJU .
  I KADA SE TO BIĆE, SPODOBA KAO OVAJ NAŠ GORE PAVKOVIĆ, POJAVI , NEMA OSOBINE ČOVJEKA ,HEGELOVSKOG POIMANJA, PA NJEGOVE IZLJEVE MRŽNJE TREBA UZETI U SMISLU POIMANJA ANTROPOIDNE KATOLIČKE SPODOBE, NAJSLIČNIJE ONOM HOMO EREKTUSU IZ GEOLOŠKOG RAZDOBLJA DILUVIJA.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code