PANASONIC “UŠAO” U GORENJE

PANASONIC “UŠAO” U GORENJE

7. srpnja, 2013.

gorenje foto

Iz susjedne “dežele” stigla je dobra investicijska vijest. Najveći slovenski proizvođač kućanskih aparata Gorenje zaključio je u petak, 5. srpnja, ugovor o strateškom partnerstvu s japanskim Panasonicom. Na temelju sklopljenog ugovora, Panasonic će u Gorenje investirati  oko 10 milijuna eura, te na taj način postati njegov treći vlasnik po visini stečenih dioničkih udjela. Navedenom dokapitalizacijom Panasonic će imati 13 posto temeljnog kapitala Gorenja. Spomenuti ugovor mora još potvrditi skupština dioničara  zakazana za 23. kolovoza 2013. godine.

Ugovorom o strateškom partnerstvu precizirano je da Gorenje i Panasonic zajedno krenu u razvijanje nove generacije strojeva za pranje rublja za tržište EU-a, te u proizvodnju hladnjaka s Panasonicovim brandom. Novi proizvodi namjenjeni su velikom tržištu Rusije i drugim državama bivšeg SSSR-a, a predviđena je i mogućnost zajedničke distribucije ostalih kuhinjskih aparata.

Gorenje je najveća slovenska industrijska tvrtka i najveći izvoznik. U 2012. godini ukupni prihodi od prodaje koje je ostvarililo Gorenje iznosili su 1,4 milijarde eura. T

4 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code