OTVORENO PISMO ANTE GLIBOTE PREDSJEDNICI I PREMIJERU GLEDE IMENOVANJA VELEPOSLANIKA U FRANCUSKOJ

OTVORENO PISMO ANTE GLIBOTE PREDSJEDNICI I PREMIJERU GLEDE IMENOVANJA VELEPOSLANIKA U FRANCUSKOJ

2. listopada, 2017.

 

 

Primio sam pismo od jednog uglednog hrvatskog povratnika iz dijaspore, gospodina Luke Krilića u kojom me izvješćuje o novoimenovanom veleposlaniku RH u Francuskoj, šalju mi u prilogu svog pisma presliku novinskog teksta pod naslovom »Filip Vučak-Mali Sanader u Vatikanu » objavljenog 16. listopada 2011. godine na portalu Tjedno.hr

Gospođa Kolinda Grabar-Kitarović, Predsjednica R.H.

Gospodin Andrej Plenković, Predsjednik Vlade R.H.

Paris, 30. rujna 2017.

Gospođo Predsjednice RH i gospodine Predsjedniče Vlade RH,

Jutros sam primio pismo od jednog uglednog hrvatskog povratnika iz dijaspore, gospodina Luke Krilića u kojom me izvješćuje o novoimenovanom veleposlaniku RH u Francuskoj, šalju mi u prilogu svog pisma presliku novinskog teksta pod naslovom »Filip Vučak-Mali Sanader u Vatikanu » objavljenog 16. listopada 2011. godine na portalu Tjedno.hr pod referencom https://www.tjedno.hr/filip-vuak-mali-sanader-u-vatikanu-i-neki-tajni-crkveni-poslovi/.

Tekst i sadržaj ovog natpisa me zaista iznenadio po jednoj velikoj količini informacija, kojim se zapravo diskvalificira jedna takova osoba, ne samo za diplomatsku službu, već i za bilo kakovu javnu funkciju ili službu! Za ovu informaciju sam sazna ovog jutra, 30 rujna 2017., ne ranije. Gospodina Vučaka ne poznajem osobno, niti sam o njemu do sada nešto čuo, dobrog ili lošeg!

U skladu s javnim interesom za takovo stanje, slobodan sam vam postaviti i nekoliko javnih pitanja, na koje kao građanin Republike Hrvatske, ali i kao građanin Republike Francuske, konačno kao građanin Union européenne, imam pravo na odgovor, glede ovog imenovanja, a kojeg ste predumjevam dakako potpisali i usaglasili prethodnom procedurom u skladu sa vašim ustavnim prerogativima.

Moja javna pitanja su slijedeća:

 1. Da li vam je ovaj tekst »Filip Vučak-Mali Sanader u Vatikanu » bio poznat prije akta usaglašavanja i imenovanje gospodina Filipa Vučka za dužnost veleposlanika Republike Hrvatske u Republici Francuskoj?

 1. Tko je inicijator prijedloga za veleposlaničku poziciju gospodina Filipa Vučka  u Republici Francuskoj?

 1. Da li je povjerenstvo Sabora RH za imenovanje izvšilo potrebite provjere, i u kojem se sastavu povjerenstva glasovalo za isto imenovanje. Tko je bio za, tko protiv ili suzdržan prigodice glasovanja o ovom imenovanju?

 1. Citirani javni natpis govori o vrlo teškim optužbama u kojem se stavljaju u upitnost ne samo gospodin Filip Vučak, već i pravne sužbe RH. Pitam se nije li mjestu, za sve te navode, da se isti provjere i konačno procesuiraju, da oni koji nisu procesuirali određene pravno upitne radnje, a javno su obzanjene, trebali bi također odgovarati pred licem pravde, u duhu normi pravne države i javno objavljenih upitnosti,  koje ostaju bez očekivanog pravnog odgovora pravne države. U konačnici takvim radnjama omogućuju se i potkopavaju temeljni državni interesi, uz sve druge i nesagledive civičke neodgovornosti, pa i suučešća u krivičnim radnjama?

U nadi što promptnijeg odgovora primite gospođo Predsjednice RH i gospodine Predsjedniče Vlade RH srdačne pozdrave,

Ante Glibota

Vice-Predsjednik Europske Akademije Znanosti,

Umjetnosti i Književnosti (EASAL) T

7 komentara

Uskoči u raspravu
 1. ALICIANA CASTELO
  #1 ALICIANA CASTELO 4 listopada, 2017, 09:10

  Pozdrav,
  Tražite li legitimne i pouzdane financije / zajmodavca? Trebate li zajam? Potrebna vam je hitna financijska pomoć? Trebate hitan zajam za brisanje dugova ili vam je potreban kapitalni zajam za poboljšanje poslovanja? Nudimo sve vrste zajmova po kamatnoj stopi od 2% ljudima, tvrtkama i društvima u jasnim i razumljivim uvjetima i odredbama. Mi isporučujemo zajmove bilo kojeg iznosa na bilo koje odredište tako da nas danas kontaktirajte da biste dobili instant zajam danas.

  Pošaljite nam e-poštu na: ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Anonimno
  #2 Anonimno 2 listopada, 2017, 22:09

  Kaj imate protiv Kolinde…
  Pa ona je super seksi bomba…
  Pogotovo kad postane na VISOKE PETE…
  Onda je veća od svakoga.
  samo da ne bi bilo ono TAMO GDJE JE STALA MOJA ŠTIKLA…

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. 2kcx.2
  #3 2kcx.2 2 listopada, 2017, 13:55

  molio bih kompetentnog i dobro obaviješzenog da nam prikaže i objavi pravu”biografiju” bradonje irineja,osobito ono što je govorio i pisa protiv hrvatske i hrvata…

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. 2 kcx-2
  #4 2 kcx-2 2 listopada, 2017, 13:51

  dobro,vulin ima simpatije prema h.i često dolazi,malo je nepismen ali je drag,to je jedno pitanje,ali ono najvažnije-državničko-diplomatsko:tko je dopustio njegovom adjutantu dabude uniformisan u našoj državi,postavlja es pitanje,nije li vulin već novi predsednik 4-c. ili se radi o nečem drugom,novom bratstvu kako kaže biskup barišić,nemam imam riječi,,,

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Putnik
  #5 Putnik 2 listopada, 2017, 11:53

  Tko je pustio Vulina u Hrvatsku? Dali Hrvatska ima vladu? Jeli vlada u Beogradu ?

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Velebit
  #6 Velebit 2 listopada, 2017, 09:08

  Moj Ante nasa Predsjednica jedna osba od njih.Ona je trebala biti model za robu a ne Predsjednica Hrvatske.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code