OTVORENJE KLUBA ŽEDNO UHO U KLOVIĆEVIM DVORIMA

OTVORENJE KLUBA ŽEDNO UHO U KLOVIĆEVIM DVORIMA

30. siječnja, 2013.

zedno-uho

Organizacija ŽEDNO UHO konačno je pronašla dom kakav dolikuje visoko kvalitetnom glazbenom programu i publici koja prati rad ŽU unazad 15 godina. Jedna od osobnosti Žednouhih koncerata je nepretencioznost u reklamiranju svojih događaja i izbegavanje na bilo koji način pri kreiranju programa ‘konzumerističkih spektakla’. Akcent je uvijek na kvaliteti glazbe, edukaciji publike i poticanju regionalne i domaće glazbene scene.   

Za otvaranje kluba ŽEDNO UHO – u petak 1.02. pozvali su  slovenski bend JIMMIE BARKA EXPERIENCE (Marjan Stanić-bubanj + TETKINE RADOSTI) i DJ-eve Mr. DIRTY HAIRY-ja i Gdina SMEĐEG ŠEĆERA koji će premijerno predstaviti svoj redovni program u klubu – FUNKY SABOR! Svojim iskustvom, inovativnošću i zanimljivim izričajem glazbenici će zasigurno ‘paliti’ dance floor punih sedam sati zaraznim FUNK, SOUL, DISCO, LATINO, a i RNR ritmovima.

Naziv benda JIMMIE BARKA EXPERIENCE inspiriran je likom Džimija Barke (kojeg je utjelovio Dragan Nikolić) iz exYu filma ‘Kad budem mrtav i beo’ (1967.) redatelja Živojina Pavlovića u kojem je Džimi umislio da baš jako lijepo pjeva te ide na audiciju u Beograd, a ustvari je potpuno bez sluha (http://www.youtube.com/watch?v=lqJJs6rBwHo).

Sastav čine renomirani jazz perkusionist Marjan Stanić (bunjar benda ŽAMBO ŽOET WORKESTRAO) i dva producenta/DJ-a, Borja i Bakto zaslužni za spas od zaborava popularne ex yu funk, soul, disco, rnr glazbe 60’s i 70’s godina koju izvode u projektu TETKINE RADOSTI. Izričaj benda zasniva se na spajanju modernog i tradicionalnog, gdje Marjan izvodi lepezu plesnih ritmova na perkusijama i klasičnom bubnju u rasponu od tradicionalnih ethno ritmova sve do modernih i onih eksperimentalnih. Marjana prate DJ-evi Borja i Bakto na četiri gramofona elektronskim audio kolažom začinjenim poznatim replikama/samplovima iz EX YU filmova.

Vrata kluba za program 1.02.  otvaraju se u 22h.

Dan nakon, u subotu 2.02. u klubu Žedno uho nastupiće američki bend MARK EITZEL BAND a nakon koncerta poznati zagrebački producent i DJ Eddy Ramich predstaviće svoj redovni DJ program KO-DECKS na kome će ugostiti jednog od najboljih domaćih DJ-eva Josipa HubzinaJOGARDEA.

 FUNKY SABOR! DJs  

Gdin SMEĐI ŠEĆER  http://smedisecer.net/

Mr DIRTY HAIRY (uk/cro) https://soundcloud.com/mr-dirty-hairy

2.02. MARK EITZEL BAND (usa)

http://en.wikipedia.org/wiki/Mark_Eitzel

http://www.americanmusicclub.com/

https://www.youtube.com/watch?v=DO6xJS5QNbw

KO-DECKS DJs:

Eddy Ramich

https://soundcloud.com/eddy-meets-yannah

JOGARDE

https://soundcloud.com/jogarde T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code