OTVOREN 7. SUBVERSIVE FESTIVAL

OTVOREN 7. SUBVERSIVE FESTIVAL

5. svibnja, 2014.

Vlaki-2 Custom

U subotu 3. svibnja,  u kinu Europa je svečano otvoren 7. Subversive Festival naslovne teme Moć i sloboda u doba kontrole, koji će se održavati od 3. do 17. svibnja. Otvorio ga je direktor festivala Nikola Devčić, zahvalivši se starom timu i predstavivši novi, koji je najavio ovogodišnji program – filmski, konferencijski i forumski dio, Sajam angažirane književnosti, Školu suvremene humanistike te koncert Rachida Tahe u Tvornici Kulture. Publici su se obratili i izaslanik ministrice kulture Vladimir Stojsavljević, koji je naglasio da znakovito otvara festival na Dan medija, te Max Linz, mladi njemački redatelj čiji je film Ne želim se umjetnički uzdizati biti prikazan 4.svibnja u kinu Europa.

Nakon obraćanja brojnoj publici koja je unatoč lošem vremenu napunila dvoranu, prikazan je glazbeni dokumentarac Prezaduženi Andree Segrea o rebetiku, helenskom bluesu, koji progovara o grčkoj krizi iz glazbene perspektive.

Do kraja idućeg tjedna bit će prikazani raznoliki filmski naslovi iz igrane i dokumentarne konkurencije, retrospektive Trinh T. Minh-ha, te Queer momenti, Hommage i Priča o filmu: Odiseja. Cijena ulaznice za projekciju u kinu Europa iznosi 20 kn, a u kinu Tuškanac 10 kn.T

3 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code