OTKRIVANJE SPOMENIKA BLAŽENOME STEPINCU U SISKU

OTKRIVANJE SPOMENIKA BLAŽENOME STEPINCU U SISKU

7. svibnja, 2018.
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Od rigidne SDP-ove vlasti osporen spomenik kardinalu Alojziju Stepincu, zagrebačkom nadbiskupu i hrvatskom mučeniku, na lijevoj obali Kupe i ispred Biskupijskoga ordinarijata na Trgu bana Josipa Jelačića, u utorak 8. svibnja – na 120. rođendan velikog nacionalnog blaženika – sisački će vjernici i kulturni poslenici, uz nazočnost stotina hodočasnika iz 63 župe Sisačke biskupije, nazočiti blagoslovu i otkrivanju njegova spomenika. Statua visoka 390 centimetara, koja dominira velikim trgom ispred katedrale Uzvišenja sv. Križa, rad je akademskoga kipara Tomislava Kršnjavoga. Njegovo će umjetničko djelo trajno obilježiti proglašenje svecem domoljuba i humanitarca u huda vremena Drugoga svjetskog rata, još jednoga katoličkoga svećenika velikana iz redova hrvatskoga naroda. Kako je nadnevak kardinalove smrti 10. veljače, taj je datum ove godine svečano obilježen tribinom sjećanja novinarke Branke Šeparović u prvoj župnoj crkvi njegova imena u Budaševu. Bez obzira što dr. Stepinca bivši srbijanski agresori i dalje smatraju zločincem – samo zbog suradnje s tadašnjim režimom NDH – nije neskromno, bez obzira na srbijanski dio komisije, očekivati proglašenje žrtve jugoslavenskoga komunizma svecem cijele Katoličke crkve u svijetu. Poslije otkrivanja spomenika dr. Stepincu, u katedrali će se održati euharistijsko slavlje, dok će na tribini Sisačke biskupije nastupiti dr. Juraj Batelja. (H.D.) T

5 komentara

Uskoči u raspravu
 1. merle
  #1 merle 10 svibnja, 2018, 14:45

  BRAVO GOSPOĐO GORDANA SVE 5!!! A SPOMINJATI hrvatsku četnikušu KOJA POZDRAVLJA SA DEGUTATNIM partizanskim POZDRAVOM IGNORIRATI JER ONA NIJE VRIJEDNA NI KOLIKO JE CRNO POD NOKTOM!!! ZDS!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Gordana
  #2 Gordana 8 svibnja, 2018, 08:13

  Valja se sjetiti (samo)hvale Žinićeve kriminalne prethodnice o tome da će detaljno obnoviti ginekološki paviljon iz 1940., da bi potom uza sobe rodilja s imenom onoga dvospolnog bandita hrvata i antifašista mesića, te drugih javnih imena i govana anuitete plaćala bolnica…

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Gjuro
  #3 Gjuro 7 svibnja, 2018, 21:06

  E, moj anonimuse, zar bi ti ponovo kusao sranja one fukside i dizača ruku, koja je zagonetno zadužila mnoge komuniste, pa joj presudu ne može odvaliti ni dični Turudić. Sjeti se samo onih 14 guzičara, a mnogi od prevrtljivaca su i danas članovi Županijske skupštine. Milijunaši na temelju primitivna i sirova bezveznjaštva.. , .

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Anonimno
   Anonimno 10 svibnja, 2018, 01:44

   Tko je stvarao i napravio sve ovo.
   Pola sebi – pola šarcu daje.
   Zar zadnji županijski izbori ne govore o trgovini, kupnjama, prevarama, obmanjivanju ljudi.
   Posebno onaj mali Juranović. Bio je bez posla, jer nije znao radit.
   Sada ga je Žinić namjestio potrem svojih pobočnika..
   Pa vidi se tko je u utorak bio na otvaranju spomenika, tko treba skupljati bodove.
   Na županijskoj Skupštini raspodjela novaca za bolnicu.
   Opet nas je državni vrh izigrao, jer dali su na sjednici u Sisku druga obećanja.
   Pa moj Jurica sada ti vjeruj kome god hoćeš.

   Jadno je kada su u pojedinim općinama, gradovima, županijama, pa i u vrhu ograničeni i tvrdoglavi. Neka si malo prosvjetle pamet.

   Odgovorite na ovaj komentar
 4. Anonimno
  #4 Anonimno 7 svibnja, 2018, 20:40

  Ovo je super za centar grada Siska.
  No u sjeni ovog veličanstvenog otvaranja, ionako napačen grad i županiju, njeno pučanstvo pogađa današnja vijest na lokalnom portalu….Županija se zadužuje za 40 milijuna kuna za novi bolnički paviljon.
  A to je razlika od prvotne cijene do novog natječaja.

  Pa druže župane, pljuješ po sisačkoj gradonačelnici da ne zna voditi grad. Po ovim financijama ni ti ne znaš voditi županiju. Svako Vaše obećanje dosada je bilo demantirano. Dokada tako prema onima koji su vas birali.
  Samo gledate za sebe i trpate si džepove.

  Odgovorite na ovaj komentar

<