OTKAZI ZVIŽDAČIMA U URIHO-U

OTKAZI ZVIŽDAČIMA U URIHO-U

21. rujna, 2012.

 

9eb3a228675bb2862b3b003fbb7affa2 700x550Otvoreno pismo otpuštenog branitelja invalida

Piše: Vlatko Klarić

Ravnatelj Uriha, Josip Držaić, dijeli otkaze hrvatskim braniteljima – zaposlenicima Uriha. Nije naodmet napomenuti i da se navedeni hrvatski branitelji nalaze na bolovanju, te da se nalaze u sustavu socijalne skrbi. Iako hrvatski branitelji po zakonu imaju prednost pri zapošljavanju, Josip Držaić im daje prednost pri davanju otkaza i to pod krinkom teške povrede radne obveze. No, uistinu, jedini krimen navedenih hrvatskih branitelja je to što su se drznuli ukazati na nezakonitosti u Urihu, kojih ima stvarno puno. Navodim samo neke od njih. Tako je tjednik Nacional otkrio i objavio milijunske ugovore koje je Držaić prepustio privatnim poddobavljačima. Riječ je o rezerviranim ugovorima u vrijednosti preko 120 milijuna kuna koje je trebao izvršiti Uriho, ali su ih izvršili privatni poddobavljači, naravno, uz „napuhane¨“ troškovnike. Na portalu poslovni.hr  prokazana je i Držaićeva nepotistička praksa: od zapošljavanja kćeri Urihovih službenih dobavljača pa do zapošljavanja kćeri članica upravnog vijeća Uriha. Spomenimo i Urihovu javnu nabavu koju možda najbolje ocrtavaju tzv. „zlatni prozori“. Naime, Držaić je firmi H.I.B. za izmjenu 16 prozora i jednih vrata odobrio plaćanje preko 400 000 kuna, iako je stvarna vrijednost radova ispod 100 000 kuna. Posjedujem dokumente koji to dokazuju – te sam dokumente dostavio i nadležnim organima gonjenja Republike Hrvatske.  

OTKAZI BRANITELJIMA ZVIŽDAČIMA     

 Takve i slične malverzacije, u konačnici,  plaćaju porezni obveznici iz svog džepa! Tako je za Uriho u ovoj godini predviđeno 30 milijuna kuna iz proračuna grada Zagreba. Podsjetimo, Držaić je više od 10 godina ravnatelj Uriha, prima odličnu plaću i uživa razne beneficije (vozač, službeni auto, kartice . . .).

 Zahvaljujući „drskosti“ Urihovih zviždača-Hrvatskih branitelja sve je to ugroženo.  Stoga im je Držaić, nakon okrutnog mobinga, prijetnji i ponižavanja tih ljudi, odlučio podijeliti otkaze! O tome sam podnio prijavu Državnom inspektoratu. I to se sve događa u Ustanovi za rehabilitaciju invalida, koja obavlja djelatnosti socijalne skrbi i  koja već godinama ostvaruje prihode od oko 100 milijuna kuna! Novca ima, ali ne za one sa kralježnicom, koji se ne boje reći istinu o milijunskim malverzacijama u Urihu.

TEŠKI INVALIDI

Spomenimo i da je prije 2 godine jedan teški invalid, koji je radio u Urihu, ostao bez posla u Urihu.  Kao što sam naveo, Grad Zagreb i Republika Hrvatska odvajaju značajne iznose za zapošljavanje invalida kao i za to da ti invalidi koji su zaposleni i zadrže svoje radno mjesto. Pa ipak, navedeni teški invalid je ostao bez posla u Urihu! Nema za kruh! Ali, zato su nedugo nakon toga zaposleni novi djelatnici, a među njima su bile i kćeri direktora firmi koje su Urihovi dobavljači – to su firme „Pleglas“ i „Tekstilna tiskara ptičar“. A te 2011.  godine kad je direktoru „Pleglasa“ Glasnoviću zaposlena kći u Urihu, „Pleglas“ je pobijedio na dva javna natječaja koja je raspisao Uriho (uređenje ortopedije i virtualne radionice).

 Molim vas da objavite ovo pismo u cijelosti, jer smatram da javnost ima pravo znati što se sve događa u Urihu i na što se troše novci poreznih obveznika.   T

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. medena
  #1 medena 4 listopada, 2012, 06:51

  što sve hoda i govori po ovom svjetu

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. dar
  #2 dar 3 listopada, 2012, 11:19

  Bravo pravednik, dobit ćeš povišicu od Držaića i slobodan dan. A možeš zaposliti i svoju rodbinu u Urihu!

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. pravednik2
  #3 pravednik2 2 listopada, 2012, 15:38

  Dođe mi te žao “jadni branitelju” što si ugrizao ruku koja te hranila pa si nastradao od te iste ruke.Nisi učio narodne poslovice..jedna za tebe i tvog “suborca”-Tko pod drugim jamu kopa,sam u nju pada…Držaić je čovjek koji je pomogao mnogim invalidima a uostalom i svim zaposlenicima Uriha,osiguravši im posao i nadasve redovita primanja.Do njegovog dolaska prolazili smo trnovit put,a bili smo i onda invalidska firma.Svi to i predobro znaju.I hvala mu za sve što je učinio za nas jer bezbrižno radimo i ne bojimo se hoćemo li imati čime platiti račune.Isto tako mu hvala što se riješio vas-“suboraca” jer mjesto vam je na burzi,pa tamo ispravljajte “krive drine”..za koji vi mislite da su krive…zajedno sa “teškim invalidom” koji je dobio otkaz.A dobio ga je zato što je teško pretukao svog pretpostavljenog..to si zaboravio navesti.Ili je i za to kriv Držaić.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code