Otac Stefana Milenkovia seksualni zlostavljač

Otac Stefana Milenkovia seksualni zlostavljač

21. lipnja, 2011.

RIM – Poljupci i zagrljaji su bili potpuno nevini, izjavio je za italijanski list „Trentino“ Zoran Milenković (62), otac proslavljenog srpskog violiniste Stefana Milenkovića, povodom optužbi da je kao profesor u muzičkoj školi seksualno zlostavljao tri maloletne učenice. On tvrdi da u njegovim postupcima nije bilo zle namere i da mu je „veoma teško da postigne mir zbog upućenih kleveta“.

Zoranu Milenkoviću, cenjenom srpskom violinisti, profesoru i kompozitoru koji 15 godina živi u Italiji, istražni sudija Rikardo Dijes stavio je na teret da je grlio, milovao i ljubio po vratu dve svoje učenice kojima je držao privatne časove violine od oktobra 2009. do maja 2010. godine. One su tada bile stare 13 i 15 godina.

Valerio Daviko, tužilac italijanskog grada Rovereto u pokrajini Trentino, rekao je da će tužilaštvo pokrenuti istragu i povodom trećeg incidenta koji je prijavila devojka koja tvrdi da ju je Milenković seksualno uznemiravao pre deset godina, kada je bila trinaestogodišnjakinja. Devojka je medijima rekla da je smogla snage da progovori tek sada, kada je videla da je otac Stefana Milenkovića uhapšen i izveden pred sud.

Posle njenog izjašnjavanja, sud je odlučio da spoji sva tri predmeta, zbog čega je nastavak procesa odložen za 21. oktobar.

Poznatom kompozitoru i profesoru violine, koji je od hapšenja 28. maja boravio u zatvoru u mestu Monotorio kod Verone, određen je kućni pritvor u kojem se nalazi od 15. juna. Ticijano Bonato, italijanski advokat, kaže da Milenković insistira na tome da je to bilo „samo pokazivanje ljubavi“.

– Nekoliko puta smo se sreli i bio je vidno skrhan i zabrinut, ali ne toliko zbog sebe, koliko zbog svoje porodice. Želi da zadrži decu i zato mora da se odbrani od optužbi za nešto što nije učinio – kaže Bonato i objašnjava da je Zoran Milenković zamenio Mišel Lučiju, svoju dosadašnju advokaticu odbrane.

– Ona je do sada obavila odličan posao i nije zamenjena zbog načina na koji je vodila odbranu već zato što je stvorila konfuziju između Milenkovića i njegove porodice, čime je narušila odnos poverenja – objašnjava Bonato.

Mišel Lučija, dosadašnja braniteljka, rekla je da je Milenković bio veoma poštovan i voljen profesor.

Ona je podsetila da su svojevremeno učenici jedne muzičke škole, kada Milenkoviću nije obnovljen ugovor, odlučili da se masovno prebace sa njim u novu školu.

– Nakon što su roditelji dva deteta iznela tvrdnje da se Milenković neprimereno ponašao, razgovarali smo i sa drugim roditeljima koji nisu imali zamerke na njegov rad. Štaviše, svi su ga branili i rekli su da su zadovoljni rezultatima koje je postigao sa njihovom decom. Takođe, učenicima je veoma stalo do profesora pa svakodnevno pitaju kada će da se vrati da predaje – tvrdi Lučija.

Ona dodaje da je Milenkovićevo ponašanje samo njegov način da pokaže ljubav.

– Nikada nije bilo nikakvog pipanja, milovanja, niti poljubaca u usta. Štaviše, vrata njegove učionice uvek su bila otvorena. Ne postoji nikakav dokaz, već samo tvrdnje tih devojčica koje su prilično kontradiktorne – kaže Lučija koja tvrdi da je profesor Milenković žrtva nečije zavisti.

IZVOR

3 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code