OSME UTRKE U KUMROVCU

OSME UTRKE U KUMROVCU

1. veljače, 2019.

 

Sezona Prvenstva Hrvatske u rallyu i ove se godine otvara u Hrvatskom Zagorju, prvog vikenda u ožujku. Osmi INA Rally Kumrovec održat će se 1. i 2. ožujka pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović. Novo, redizajnirano izdanje rallya donosi više trkaćih kilometara za posade te više atrakcije za gledatelje. Rok za prijave natjecatelja je petak, 22. veljače.

Ove godine nije moguće voziti na trasi brzinskog ispita koji je tijekom godina dosegnuo kultni status i kod posada i kod publike. „Prije nekoliko mjeseci krenula je rekonstrukcija prometnice u Kumrovcu i trajat će do polovice 2019. godine. Iz tog razloga se kompletno novi itinerer vozi na rallyu Kumrovec, što će zasigurno biti izazov za sve posade“, naglasio je direktor utrke Željko Štefanić.

Itinerer se sastoji od 66,40 km brzinskih ispita. Zadržana je konfiguracija staza s mnoštvom vezanih zavoja i prijevoja, koji su već godinama zaštitni znak Rallya Kumrovec. “Odlučili smo podignuti ljestvicu, pa smo prolog u Termama Tuhelj uvrstili u natjecanje. Nakon prologa vozači se vraćaju u Kumrovec u službenom dijelu, gdje u subotu imamo još šest brzinskih ispita“, dodao je Štefanić.

Prvog dana, u petak, 1. ožujka prolog Terme Tuhelj vozit će se u poslijepodnevnom i večernjem izdanju. Kao i proteklih godina prvi će brzinski ispit prenositi Kreator TV. Subotnji program počinje u jutarnjim satima i potrajat će do večeri. Brzinci će se održavati u Kumrovcu i Zagorskim Selima, a prvo vozilo na cilju u kumrovečkom Muzeju Staro selo očekuje se u 17 sati i 15 minuta.

Rally Kumrovec bit će ujedno i prva postaja novog, Međunarodnog zonskog prvenstva Hrvatske u kojem pravo nastupa imaju posade sa stranim licencama. Tako će se posade koje godinama voze u Hrvatskoj moći uključiti u sustavno natjecanje, koje će ujedno ponuditi i domaćim posadama dodatni izazov. Sezona se sastoji od šest rallya, četiri u Hrvatskoj te dva koji će se voziti u Sloveniji.

Najuspješniji vozač dosadašnjih sedam kumrovečkih rallya je Mađar Janos Szilagyi s tri pobjede. Ove godine najavio je dolazak s Fordom Fiestom R5, automobilom koji je osvojio posljednja dva Kumrovca. U sezonama 2017. i 2018. s takvim je automobilom pobijedio Austrijanac Niki Mayr-Melnhof, koji je do naslova stigao s dva suvozača. Poldija Welsersheimba uspješno je zamijenio Thomas Zeiser i omogućio Mayr-Melnhofu priliku da se u 2019. vrati u Kumrovec po hattrick. Po jednu pobjedu imaju zvučna imena. Ovogodišnji uspješni sudionik rallya Dakar Daniel Šaškin, kao i aktualni dvostruki prvak Hrvatske u rallyu, Mađar Krisztian Hideg. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. SOFIJA ROSA
    #1 SOFIJA ROSA 19 veljače, 2019, 22:45

    Pozdrav, ja sam gdica SOFIJA ROSA. Iz Zagreba u Hrvatskoj želim dati pouzdano svjedocanstvo o tome kako sam dobio kredit od gospode Vladimire Financial Investor. Dobio sam zajam od 50000 €. NAPOMENA: Ona je pouzdana i autenticna Ako je netko zainteresiran za dobivanje kredita, molimo kontaktirajte njezin VIA EMAIL: [email protected]

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code