OPĆINA POLOČNIK ODVJETNICI DESI VALČIĆ ISPLATILA 351.064,84 KUNE

OPĆINA POLOČNIK ODVJETNICI DESI VALČIĆ ISPLATILA 351.064,84 KUNE

11. svibnja, 2016.

 

Stranka hrvatskog zajedništva sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama zatražila je od Općine Poličnik pristup informaciji o plaćanju usluga odvjetničkog društva Dese Valčić iz Zadra.

U odgovoru Općine Poličnik, službenika za informiranje navodi se da su sve informacije vidljive u Službenom Glasniku Općine Poličnik 4/16 u izvršenju proračuna za 2015. godinu. Uvid u Godišnji izvještaj o izvršenju proračuna Općine Poličnik za razdoblje od 01.01.2015. do 31.12.2015. godine, Službeni Glasnik Općine Poličnik br. 4/16, od 21.ožujka 2016. godine pod rubrikom intelektualne i osobne usluge Općina Poličnik je platila odvjetničke usluge Desi Valčić za 2015. godinu u ukupnom iznosu od  351.064,84 kuna.

Odvjetnica Desa Valčić pruža odvjetničke usluge Općini Poličnik više godina te se pretpostavlja da je Općina Poličnik platila milijune kuna odvjetnici Desi Valčić.

Općina Poličnik angažirala je odvjetnicu Desu Valčić da ju zastupa u određenim poslovima, te je i plaća. Odgovorna osoba za izvršenje proračuna Općine Poličnik je načelnik Davor Lončar.

Ista odvjetnica Desa Valčić zastupa Davora Lončara i po privatnoj tužbi za kazneno djelo klevete koja se vodi u Općinskom sudu u Zadru, a koju je protiv predsjednika podružnice Stranke hrvatskog zajedništva Poličnik podnio navedeni načelnik Općine Poličnik Davor Lončar.

Dostavljamo ovo priopćenje i Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa da utvrdi je li sukob interesa da Općina Poličnik plaća odvjetnicu za poslove Općine Poličnik i privatno zastupa po navedenoj privatnoj tužbi načelnika Općine Davora Lončara.

U Zadru, 10. travnja 2016. godine

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR
T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code