OLIVER U ESSLINGENU

OLIVER U ESSLINGENU

7. veljače, 2013.

Oliver se razveselila i simpaticna voditeljica

Oko 1300 gostiju okupilo se na 4. Dalmatinskoj večeri u  Esslingenu u prekrasnoj dvorani Neckarforum koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Karte za feštu rasprodane su već tri tjedna prije koncerta, a atmosfera u srcu Njemačke odisala je Dalmacijom, morem i pismom. A kako i nebi kada su marljivi organizatori iz humanitarne udruge “Dica Dalmacije” u goste pozvali Olivera Dragojevića i  klapu Sebenico.To je bilo dovoljno za euforiju oduševljenja s kojom je pozdravljem stari glazbeni  vuk dok je na bini u Neckarforumu kao iz rukava redao svoje poznate starije i novije hitove poput: Nadalina, Žuto lišće ljubavi, Oprosti mi Pape, Moj lipi anđele, Nedostajes mi ti. Publika ga je u više navrata nagradila dugačkim pljeskom uz povike : legendo, legendo. A tek kada je zapjevao Nadalinu i vrlo dirljivim riječima prisjetio se  svog kumpanje Borisa Dvornika izmamio je nostalgiju gostiju koji su  ove večeri uživali i uz šibensku klapu Sebenico, kao i simpatićnu, poznatu radio voditeljicu u Njemačkoj Jadranku Škugor, porijeklom  Šibenčanku.

Oranizatori, marljivi dobročinitelji iz stuttgartske Udruge “Dica Dalmacije”, do sada su pomogli brojne humanitarne akcije i  cijelokupni prihod  ove večeri namjenili za potrebite teško bolesne osobe iz kaštelanskog centra za rehabilitaciju “Mir u Rudinama”, kojemu su i 2011. godine uručili vrijednu donaciju   u iznosu od 6.000 eura.

– Pored centra Mir u Rudinama dio prihoda od ove večeri namjenit ćemo i teško bolesnom mladiću Tomislavu Brajši, što nas posebno veseli. Također dio sredstava uputiti ćemo i u dječji dom  Maestral u Splitu.Oduševljeni smo zbog ovakvog odaziva naših ljudi koji su došli uveličati ovu našu humanitarnu Dalmatinsku večer, koja polako postaje tradicionalna.  Sretni smo da naše humanitarne donacije stižu u prave ruke onih kojima je pomoć najpotrebnija. Naša Udruga Dica Dalmacije okupljaju 17 aktivnih članova na čiji smo rad jako ponosni. Zahvaljujemo se ujedno i brojnim sponzorima koji nas pomažu od samog osnutka i radit ćemo na tome da naše aktivnosti  još više unaprijedimo, jer činjenica je da smo iz godine u godinu sve uspješniji- kaže nam mladi i angažirani predsjednik Udruge Dica Dalmacije, Željko Grljušić, kojemu u radu naveliko pomaže dopredsjednik Ivan Banović, Suzana i Zvonko Mišković, Ružica Jerković, Joško Zec, Milan Čikeš, Hrvoje Banović, Milan Gudelj, Ivica Mustapić , Jelena Čavrl i drugi, Dalmatinci kojima su  humanost i Dalmacija u srcu.  

–  Za one naše mlade predstavnike treće i četvrte generacije ovo je velika dobrobit u očuvanju nacionalnog identiteta i tradicije dalmatinskog podneblja ovdje u Njemačkoj , jer sudbina nas Dalmatinaca je  počevši od svetog Jerolima, Ruđera Boškovića, Fausta Vrančića, Ante Maglice i drugih , ista , da našu dragu  Dalmaciju promoviramo  u svijetu u pravom svijetlu- kažu nam supružnici Suzana i Zvonko Mišković.

Dalmatinci u Stuttagrtu izuzetno su ponosni što su ih na orgazizaciju ove večeri potakli i kolege Hercegovci s kojima imaju  odlično suradnju. I kralj dalmatinske pisme Oliver Dragojević za veliku humanitarnu feštu Dalmatinaca u Esslingenu imao je samo riječi pohvale.

-Veseli me kada vidim naše ljude da se ovako kvalitetno organiziraju u prezentaciji naše Dalmacije i Hrvatske, a usto još i humanitarno pomažu onima kojima je pomoć najpotrebnija. Dvorana je bila krcata, atmosfera paklena bio mi je gušt pivati ovim dobrim ljudima- kazao je najraspjevaniji  Dalmatinac, dok su domaćini i organizatori gostima uputili i jasnu poruku: Hvala vam na svemu, posjetite našu Dalmaciju i Hrvatsku.

     Tekst i fotografije: Zoran Paškov, Frankfurt T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code