OKRIVLJENI ZA RAKETIRANJE BANSKIH DVORA ODBILI PRIMITI OPTUŽNICU NA NAPISANU NA HRVATSKOM I LATINICI

OKRIVLJENI ZA RAKETIRANJE BANSKIH DVORA ODBILI PRIMITI OPTUŽNICU NA NAPISANU NA HRVATSKOM I LATINICI

3. ožujka, 2021.

 

Okrivljene, generala Bajića, pukovnika Jeremića, pukovnika Miličevića , pukovnika Dopuđu i pukovnika Čedu Kneževića, osigura primjena Ustava Republike Srbije i Zakona o krivičnom postupku Republike Srbije i odredi prevođenje optužnice na srpski jezik i ćirilično pismo, pa da se nakon toga obave uručenja i potom tek obavijesti Hrvatsku  o datumu uručenja“ – navodi se u dopisu odvjetnika optuženih Višem sudu u Beogradu

Napisao: Mladen Pavković

Nikad nije kasno, ali može biti prekasno! Naime, zagrebačka optužnica za napad na zagrebačke Banske dvore, odnosno pokušaj ubojstva prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i njegovih suradnika, predana je tek ovih dana (sic!) generalu zločinačke JNA Ljubomiru Bajiću i drugim okrivljenima, posredstvom Višeg suda u Beogradu, u originalu – na hrvatskom jeziku. Ali, optuženici su rekli da je ne će i ne žele primiti, jer nije napisana srpskim jezikom i to na ćirilici (da je svaki, bre, razumije)!

Isprepleten posao

Kao prvo, zbog čega je hrvatsko pravosuđe čekalo tako dugo da sastavi i pošalje optužnicu za teški ratni zločin, (dogodio se 1991.!), zatim nije jasno zbog čega se srpskim i inim ratnim zločincima sudi u Beogradu, a ne u Zagrebu te iz kojih razloga zločinci koji su iz zrakoplova JNA pucali, razarali grad i željeli ubiti u tom trenutku najvažnije hrvatske političke ličnosti, legitimno izabrane od naroda, žele (i moraju) čitati o svojim zločinima isključivo na ćirilici?

To drugim riječima znači, da i Hrvatska može zahtijevati da se takve i slične stvari sa srpskog isključivo  prevađaju na hrvatski!

„Zahtijevam da za okrivljene, generala Bajića, pukovnika Jeremića, pukovnika Miličevića , pukovnika Dopuđu i pukovnika Čedu Kneževića, osigura primjena Ustava Republike Srbije i Zakona o krivičnom postupku Republike Srbije i odredi prevođenje optužnice na srpski jezik i ćirilično pismo, pa da se nakon toga obave uručenja i potom tek obavijesti Hrvatsku  o datumu uručenja“ – navodi se u dopisu odvjetnika optuženih Višem sudu u Beogradu, koji je također naglasio da je „krivični postupak zbog sumnje da su optuženi obavili raketiranje i bombardiranje Banskih dvora po prirodi stvari  činjenično  izuzetno složen i isprepletan posao“.

Ovaj posao možebitno je činjenično složen, ali krivnja onih koji su ga naredili i obavili – nije, tim prije jer su i te kako dobro znali što i kako rade, odnosno bili su obučeni za ubijanje  nevinih ljudi (Hrvata).

Vojna tajna

Optuženi, naravno, ne žele priznati krivicu, jer su i ovaj zločin odradili „po zakonu“, a kako su bili i pripadnici JNA moraju „čuvati vojnu tajnu“.

Da nije smiješno, bilo bi žalosno.

Nu, mi se ipak pitamo – dokle će nam Srbija dijeliti lekcije, odnosno kakva je to optužnica koja se morala pisati gotovo 30 godina i hoće li zbog toga netko odgovarati? T

18 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Susan Benson
  #1 Susan Benson 31 ožujka, 2021, 01:50

  Pozdrav dame i gospodo, trebate li novčanu pomoć? Ja sam Susan Benson. Ja sam zajmodavac, a takođe i finansijski savjetnik.

  Da li vam je potreban poslovni zajam, lični zajam, hipoteka ili zajam za dovršetak projekta? ako je vaš odgovor da, preporučiću vam da kontaktirate moju firmu. Pružamo sve vrste zajmova, uključujući dugoročne i kratkoročne zajmove. Za više informacija, pišite nam putem e-pošte: ([email protected]) ili mi pošaljite poruku direktno na WhatsApp putem: +447903159998 i u trenutku primite odgovor.

  Mi smo sveobuhvatna tvrtka za financijske usluge i obvezani smo da ćemo vam pomoći da ispunite sve svoje težnje. Specijalizirani smo za pružanje rješenja za strukturirano financiranje pojedincima i kompanijama na najučinkovitiji i najbrži način.

  Evo nekoliko razloga zbog kojih biste nas trebali kontaktirati radi zajma;
  * Praktičnost – Možete se prijaviti za kredit bilo kada i bilo gdje.
  * Fleksibilni iznos – Vi odlučujete koliko želite posuditi.
  * Brzo direktno finansiranje – Primite zajam u roku od 24 sata nakon odobrenja.
  * Fleksibilna kamatna stopa – pristupačna kamatna stopa od 3%.
  * Visoke stope odobrenja
  * Fleksibilna otplata – imate priliku odabrati datum otplate, bilo sedmično, mjesečno ili godišnje u trajanju od 1-30 godina.
  * Jednostavna internetska aplikacija.
  * Personalizovane smernice i stručnost.
  * Nema skrivenih troškova

  Ne gubite priliku zbog nedostatka sredstava. Kontaktirajte moju kompaniju odmah, možemo vam pomoći pri zajmu jer smo pomogli brojnim pojedincima i organizacijama koji su se suočili sa finansijskim poteškoćama širom svijeta

  Za više informacija o našoj ponudi zajma, pošaljite nam svoj zahtjev za zajam putem ove adrese e-pošte [email protected] ili na WhatsApp putem +447903159998

  Posrednici / savjetnici / brokeri su dobrodošli da dovedu svoje klijente i 100% su zaštićeni. U potpunom povjerenju, radit ćemo zajedno u korist svih uključenih strana.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code