ODVJETNIK ZVONIMIR HODAK U IME MILE DEDAKOVIĆA

ODVJETNIK ZVONIMIR HODAK U IME MILE DEDAKOVIĆA

25. siječnja, 2013.

 

Poštovani,

obraćam Vam se kao punomoćnik gospodina Mile Dedakovića, temeljem čl. 40. Zakona o medijima, a u svezi članka pod naslovom “Dedaković pobjegao, a Merčep nije htio u deblokadu” autora Franje Dobrovića objavljenog na www. tjedno.hr od 21.siječnja 2013. godine.

U tekstu se iznose dokazane neistine, svjesno obmanjuje javnost, izaziva sablazan, stigmatizira moju stranku te time prelazi granice objektivnog novinarstva kršeći pravo građana kao čitatelja na potpunu i istinitu informaciju,

budući je gospodin Mile Dedaković pravomoćnom presudom Vrhovnog suda RH i  Okružnog suda u Zagrebu oslobođen svih optužbi koje su mu se stavljale na teret, a koje se ponovno iznose objavom ovog članka.

Obzirom na gore navedeno, takva neukusna zloraba imena moje stranke može se opisati tek jedino kao puki skandalizam te ignorantsko, tendenciozno i zlonamjerno postupanje  koje je samo sebi svrha, a što upućuje na zaključak da je održavanje senzacionalizma i što veće tiražnosti bitnije od osnovne funkcije novinarskog posla – ponuditi čitatelju provjerenu i istinitu informaciju.

Navedenim su navodima krajnje neodgovorno objavljene neutemeljene insinuacije i laži kojima se grubo vrijeđaju dostojanstvo, ugled i čast moje stranke, a koje će se imati prilike na sudu i objasniti.

Zaključno, s obzirom da je gospodinu Mili Dedakoviću i njegovoj obitelji objavljenim navodima u navedenom članku prouzročena znatna i teško popravljiva šteta, molimo da se u prvom sljedećem izdanju Vašeg online magazina na primjerenom mjestu ispričate gospodinu Mili Dedakoviću te objavite ovaj ispravak neistinitih informacija u potpunosti bez promjena i dopuna na istom ili istovrijednom mjestu i na isti ili istovrijedan način na koji je bila objavljena netočna informacija na koju se ovaj ispravak odnosi.

U Zagrebu, 21. siječanj 2013. godine

S poštovanjem,

Zvonimir Hodak

odvjetnikT

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code