NATJEČAJ “ MOJA ZELENA ZONA “ ZAGREBAČKE BANKE-pismo profesorice Nevenke Borjan iz Zagreba

NATJEČAJ “ MOJA ZELENA ZONA “ ZAGREBAČKE BANKE-pismo profesorice Nevenke Borjan iz Zagreba

26. studenoga, 2013.

 

Kako je moguće da se miješaju KRUŠKE, JABUKE I ŠLJIVE tj. da se natječu i tvrtke i udruge istovremeno. Zar to nije nelojalna konkurencija i kako uopće jedna FIRMA može isplatiti za neki projekt drugoj FIRMI novac za projekt, nije li to LEGALNO PRANJE NOVCA ????

MI kao udruga aplicirali smo za projekt koji je raspisala Zagrebačka banka – “Moja zelena zona”. Nakon što smo vidjeli tko je ušao u vodećih deset (niže popis istih) zvali smo sa upitom za obrazloženje, jer smo smatrali da smo ponudili kvalitetan projekt.

Prvo su nam odgovorili da smo poslali projekt na krivu adresu. Nakon što smo im predočili da smo sve slali PREPORUČENO SA POVRATNICOM, na kojoj je razvidno da je projekt poslan upravo na adresu koju su naveli u natječaju, odgovorili su nam da je NJIHOV IZBOR PROIZVOLJAN PREMA NJIHOVOJ SLOBODNOJ VOLJI. Na naš upit tko je bio u komisiji nismo dobili odgovor, također su nam rekli da nisu dužni pružiti nam uvid u natječajnu dokumentaciju.

Poslali smo im obrazac EVALUACIJE PROJEKATA koji se nalazi na stranicama MINISTARSTVA ZNANOSTI, ali niti na to nam nisu odgovorili.

STOGA MOLIMO NADLEŽNE INSTITUCIJE DA PREISPITAJU OVAJ SLUČAJ TE UKOLIKO JE OVO SVE PO ZAKONU, DA SE PODUZME NEŠTO KAKO SE U BUDUĆE NE BI DEŠAVALI TAKVI SLUČAJEVI, GDJE BI PRIVATNI SUBJEKTI SAMOVOLJNO RASPISIVALI NATJEČAJE BEZ JASNIH PRAVILA EVALUACIJE I STRUČNJAKA, KOJI SU KOMPETENTNI RADITI TAKVU EVALUACIJU. 

Sa štovanjem, voditelj projekata u udruzi BK Velebit, prof. Nevenka Borjan

———————————————————————

Evo ovo je dio odgovora gđe Snježane Štefanek iz Zagrebačke banke, gdje nam odgovara da komisija glasa prema slobodnom uvjerenju, a ne prema zakonitostima i pravilima, i to bez ikakvih evaluacijskih obrazaca.

Poštovana gospođo Borjan,

….Članovi komisije su glasali po svom slobodnom uvjerenju, imajući pri tome u vidu i poštujući zadane kriterije natječaja, tako da nisu predviđene dodatne analize razloga njihovog glasanja. U uži krug natječaja ušli su prijavitelji koji su po slobodnoj ocjeni komisije primjenjujući zadane kriterije natječaja u najvećoj mjeri zadovoljili te kriterije. Tako da u tom smislu, nastavno na svu našu dosadašnju komunikaciju i pojašnjenja, smatramo da nije potreban dodatni sastanak na kojem bi se analizirao rad komisije.

U svakom slučaju zahvaljujemo na Vašim komentarima i prijedlozima, koje smo primili na znanje.

Uz lijepi pozdrav,

Zagrebačka banka d.d.

Identitet i komuniciranje / Identity and Communications

Društvena odgovornost / Corporate social responsibility

Cesarčeva 2, 10000 Zagreb, Croatia

 

Natječaj ‘Moja zelena zona’ za razvoj zelenog poduzetništva

Na natječaj Moja zelena zona, natječaj za inovativne i održive projekte upotrebe zelenih tehnologija i energetske učinkovitosti, koji je Zagrebačka banka u suradnji s Regionalnom energetskom agencijom Sjeverozapadne Hrvatske raspisala u lipnju 2013., prijavilo se više od 120 projekata. Većina projekata odnosi se na obnovljive izvore energije, te edukativne i istraživačke projekte, a zanimljivo je da se na natječaj prijavilo više od deset gradova.

Odabrane su inicijative s područja cijele Republike Hrvatske, te su zastupljene udruge, zadruge, trgovačka društva, te javne institucije.

Deset finalista koji ulaze u daljnji krug javnog glasovanja na mikrostranici Zelena zona , su sljedeći:

  1. Braniteljska zadruga Kapela, Josipdol: Sakupljanje i prerada šumske biomase u energente
  2. GTF Regionalni centar za jednakost spolova, Zagreb: Eko vuna kompost, zbrinjavanje otpadne vune
  3. KEDOBET d.o.o., Zagreb: Geopolimerna veziva – projekt zbrinjavanja otpada
  4. STUDIO 8, Udruga za promicanje kreativnosti, Osijek: Čuvajmo prirodu prirodnim građevinskim materijalom
  5. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet Elektrotehnike i računarstva, Zagreb: Praćenje stanja okoliša u prometnoj sredini korištenjem obnovljivih izvora energije
  6. VJEVERICA d.o.o., lokalna agencija za razvoj, Drenovci: Solarni vrtuljak (izrada prototipa)
  7. Grad Sisak, Sisak: Sunčana učionica, ugradnja led rasvjete u edukativnu učionicu
  8. Gradska knjižnica Vukovar, Vukovar – Ogranak Sotin: Eko knjižnica: prijateljstvo s prirodom
  9. Grad Karlovac: Solarno stablo – kao točka okupljališta mladih ljudi
  10. Obrtničko učilište Pouka, KoprivnicaObrazovanje za zelena zanimanja

Koji je projekt najbolji prema mišljenju javnosti, bit će poznato nakon javnog glasanja na Zelenoj zoni , mikrostranici Zagrebačke banke, koje će trajati od 4. do 17. studenoga, dok će svoj sud o najodrživijem i “najzelenijem” odnosno energetski najučinkovitijem projektu prijavljenom na Natječaj donijeti i stručno povjerenstvo. Dobitnici dviju potpora od po 150.000 kn (u bruto iznosu), jedne po odabiru javnosti, a druge po mišljenju stručnog povjerenstva, bit će objavljeni 25. studenoga 2013.

Sva pitanja vezana za Natječaj mogu se postaviti isključivo elektroničkim putem, slanjem upita na sljedeću adresu:
[email protected]” target=”_blank”>[email protected]. T

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code