ODLIČNI JEDRILIČARKA VOROBJEVA I KANUIST MARINIĆ

ODLIČNI JEDRILIČARKA VOROBJEVA I KANUIST MARINIĆ

25. srpnja, 2021.

 

 

Hrvatska predstavnica Elena Vorobjeva osvojila senzacionalno drugo mjesto na drugom plovu olimpijske regate!

Hrvatska jedriličarka nalazi se na 3. mjestu u ukupnom poretku klase laser radial nakon što su odjedrene prve dvije regate u Kamakuri, naša Ruskinja (promijenila je državljanstvo prije nekoliko godina, preselila sa suprugom u Split, trener joj je Tonči Antunović) je najprije zauzela 11. mjesto, a onda je u drugoj regati bila sjajna druga, odmah iza Njemice Svenje Weger, te ispred Norvežanke Line Flem Hoest.

Članica JK Split je čak vodila u prvom plovu, nakon okreta na prvoj bovi, pa se uglavnom držala između 8. i 13. mjesta, te kroz cilj prošla na 11. poziciji. Pobjedu je odnijela Španjolka Cristina Pujol Bajo.

U drugom izlasku na more Vorobjeva je bila još bolja. Od početka se držala na drugom mjestu, držala Norvežanku na distanci po vjetru od sedam čvorova. U laser radialu se planira održati deset regata plus plov za medalje. Dakle, ovo je tek početak, Vorobjeva je oduševila, no još je puno posla pred njom da bi se održala u vrhu.

Kanuist Matija Marinić u drugoj vožnji potvrdio plasman u polufinale koje je na rasporedu sutra u 7 ujutro.

Sjajan je to uspjeh za Marinića s obzirom na uvjete koje nema u Hrvatskoj. Naime, Matija trenira na Savi u Zagrebu kod Toplane. Bravo za Matiju! T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code