OD NAŠIH  NAJBOLJA GAŠPARLIN NA ČETRDESETOM MJESTU

OD NAŠIH NAJBOLJA GAŠPARLIN NA ČETRDESETOM MJESTU

17. lipnja, 2013.

0000000000442303

U Zagrebu je u nedjelju 16. lipnja otvoreno Europsko prvenstvo u mačevanju za seniore na kojem će u sve tri discipline (floret, mač i sablja) u muškoj i ženskoj konkurenciji nastupiti više od 400 mačevalaca iz 37 zemalja.

Svečanom otvorenju u Areni prisustvovali su ministar obrane Ante Kotromanović, ministar obrta i poduzetništva Gordan Maras, zamjenica gradonačelnika Zagreba Vesna Kusin, glavni tajnik Svjetske mačevalačke federacije Frederik Petruška sa suradnicima, predsjednik Europske mačevalačke konfederacije Frantisek Janda sa suradnicima, predsjednik HOO-a Zlatko Mateša te mnogi drugi dužnosnici.

Prvog dana Europskog prvenstva održane su borbe u ženskom floretu i muškom maču. Prve su na borilišta izašle floretašice, a među njima i naše mlade reprezentativke Marcela Dajčić i Sandra Gašparlin. Nažalost, ostale su bez pobjede u kolu; Gašparlin je na koncu bila 40., a Dajčić 42.

Nešto kasnije na borilišta su izašli mačisti, a među njima i Dino Šourek, Luka Gujinović, Ivan Lovrić i Ivan Matić. Među najjačim mačistima Ivan Lovrić zabilježio je dvije pobjede. Prošao je kolo, no za ulazak u 64 s 12:15 izgubio je od Nizozemca Tristana Tulena. Lovrić je na kraju zauzeo 72. mjesto.

Luka Matić zabilježio je jednu pobjedu, a tri borbe tijesno je izgubio s 4:5. Za njega kao juniora ovo je odličan rezultat. Ukupno je na koncu bio 83. Dino Šourek zabilježio je jednu pobjedu i zauzeo 89. mjesto, dok Luka Gujinović u teškoj grupi nije ostvario ni jednu pobjedu pa je ukupno bio 97.T

 

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code