OD KITAROVIĆ ZASAD KITA

OD KITAROVIĆ ZASAD KITA

15. svibnja, 2015.

Aj20qUVhh9Y1ANhNrxwQAvhCVSsRcxbB15pX4aVnmRS5

Kolinda Grabar Kitarović u prvih par mjeseci ponudila samo igrokaze

Napisao: Saša Radović

Nakon autoritarnog Tuđmanovog vladanja Hrvatskom, predsjednički trio; Mesić, Josipović i Graba-Kitarović – otišao je u drugu krajnost. Iz predsjedničkih dvora već šesnaestu godinu dobivamo igrokaze umjesto korisnih državničkih poteza. Skupi, preskupi Ured predsjednika (predsjednice) brojčano bliži nekoj tvornici nego uredu – bezobrazno golemim plaćama službenika teško opterećuju državni proračun. Uz jalovi i nepotrebni Mesićev ured, to je olovni balast za najsiromašniju zemlju EU, Hrvatsku.

Kolinda Grabar Kitarović

I aktualna, prva predsjednica u Hrvata, Kolinda Grabar Kitarović. Nažalost i ona nastavlja praksu svoja dva prethodnika. Ona ne spominje oduzimanje opljačkanoga – što znači da ostajemo BALKANSKA MAFIJA. Predsjednica je krenula s obećanjem da će Hrvatska biti najbogatija i najbolja zemlja na svijetu. I počela je trošiti kao da smo već najbogatiji. Na njezinoj inauguraciji neodgovorno je bacila milijune na svoj arhaični igrokaz iz osamnaestog stoljeća. Uz podsmijeh bogate Europe koja takve manifestacije provodi skromno, takoreći bez ikakvih troškova.

Sljedeći „predsjednički potez“ bio je izbjegavanje poreza bacanjem milijuna u ralje HDZ-a. Kao, taj novac dala je HDZ-u koji će ga podijeliti siromašnom puku. Humanitarna misija! Naivni puk treba vjerovati da će proždrljive zvijeri iz HDZ-a koje su dva i pol desetljeća pljačkale taj isti naivni puk – otvoriti svoj crni sef. Ma kakvi! Iz crnog sefa HDZ-a Kolindin milijunčić može biti transferiran samo na privatne račune stranačkih moćnika.

Umjesto pokušaja predsjednice da stane na kraj posvemašnjem kriminalu i općem neredu u državi – na ekranima TV i u tisku imamo samo igrokaze i svađe hrvatskog vrha. I predsjednicu u maskirnoj odori i dimijama u Afganistanu. Panem et circenses (kruha i igara) – nažalost sve je manje kruha!

Prava predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović bit će tek kad pošalje Kaznenu prijavu za aferu Soboli, d.o.o (Tomislav Karamarko). Ili za neku drugu pljačku uz gore spomenuto ime. Do tada ostaje na nivou Mesića i Josipovića!

Stjepan Mesić

Mesićeva dva mandata bolje je ne spominjati, a nema se ni što spominjati. Njegova obećanja o nultoj korupciji i oduzimanju nezakonito stečene imovine, istopila su se u prvih desetak dana na Pantovčaku. Što više, odmah se zapetljao u mrežu sumnji i optuživanja. Bezobrazno su ga optuživali da je kćerki kupio nekakvu betonaru, pa da je pokrao neke milijune donacija iz Australije. Glupost, ta Australija je jako daleko, tako da naš predsjednik Mesić – i da je htio, to nije mogao učiniti. A onda laži o mitu iz finske Patrie. Pa i Finska je daleko. To su bila neka borna kola, a znamo da je Mesić u vrijeme Domovinskog rata uvijek bio što dalje od ratnih zbivanja. Taj dobri čovjek ne voli rat ni oružje i to s Patriom je obična provokacija. Hobi našeg trećeg predsjednika Mesića nije gomilanje novca, nego stanovi. Voli stanove više od svega, nije mu dosta jedan ili dva. Ima ih, kažu zli jezici – nekoliko!

Za Mesićevim mandatima nije ostalo ništa osim običaja na naši dužnosnici provode ljeto na Brijunima. Nakon napornog rada, sve im je tamo spremno; spavanje, prehrana, mogu se okupati u moru Jadranskom. Jedini problem je skromna, da ne kažemo, sirotinjska kuhinja. Naši zastupnici, dužnosnici, suci i ostala elita plaćaju 7 (slovima; sedam) kuna cjelodnevni pansion. A, priznat ćete, za taj novac teško je skuhati nešto dobro. Porcije su malene, na tanjuru je tek poneka orada ili škamp, a kruh je crn, jučerašnji. Posebice je teško onim korpulentnijima, kažu da ministrica Mrak – Taritaš i bivši ministar Šuker nose sa sobom konzerve i dvopek.

Ivo Josipović

Ivu Josipovića također prati pojam jalovosti. Pet godina u Uredu predsjednika bavio se klasičnom glazbom. Uz predsjedničku plaćicu, za nekoliko predivnih fuga i preludija ponešto je zaradio preko ZAMP-a. Protiv njega, kao predsjednika Republike Hrvatske, nitko živ ne može reći – ni ovo, ni ono! Ništa, apsolutno ništa! Rezultat je nula, što je sigurno bolje nego da je nešto radio i činio štete. Nekoliko stotina podobnih aparatćika oko njega živjeli su kao bubreg u loju.

Zli jezici kažu da predsjednik Ivo nije učinio baš ništa u pet godina svoga mandata, no to nije točno. Po njegova dva poteza pamtit će ga povijest. Prvi je odlikovanje Mladena Bajića ordenom kneza Branimira s ogrlicom. Taj nadasve pošteni, nepotkupljivi i vrli Državni odvjetnik Bajić izaslužio je i više! Osjećajan i human, nikada nije istražio i nikada nije optužio ratne profitere i pretvorbene. Srcu su mu prirasli bogati zločinci, kriminalci i lopovi. Njih je svim svojim bićem štitio u svojim mandatima – a štiti ih i danas. Zaboravio je Mladen i Josipovićeve mućke sa ZAMP-om. Nije dirao ni Krešu Milanovića, ni obitelj mu. Karamarka ili Jakovčića još manje. U svome crnom notesu ima zapisano sve o zločinima naše elite – ali nikome ništa ne zamjera. Njegov nasljednik Dinko Cvitan obožava svoga idola Mladena – kopira ga, proganja samo sitne dilere, preprodavače kino karata i prokazivače kriminala!

Lex Sanader

Drugi potez Ive Josipovića njegova je (nedokazana!) zasluga za iniciranje promjene Ustava koja je rezultirala Zakonom o nezastarijevanju kaznenih djela ratnog profiterstva i kaznenih djela iz procesa pretvorbe i privatizacije. No, taj zakon, kao i golemi dio bezbrojnih hrvatskih zakona i akata – običan je fikus, spin, jalova šarena laža, zavaravanje naivnog svekolikog puka. Zbog svoje jalovosti i nikakvog rezultata, nazvan je Lex Sanader. U četiri godine koliko traje taj zakon osuđen samo i jedino Ivo Sanader.

Ostali „Sanaderi“; Ivić Pašalić, Prka, Gregurić, Valentić, Luković, Mateša, Oblak, Čačić, Žužić, Todorić, Vidošević, Granić, Vlahović, Cuccurin, Jurković, Walter Wolf, Jakovčić, Naperotić, Kutle, Zagorec, Petrač, Čermak, Žužul, Maras, Horvatinčić, Štrok, Pavić, Carić, Ostojić, Barišić, Nobilo, Kalmeta, Šuica, Jusup, Kalem, Linić, Sinovčić, Glavaš, Zrilić, Mesić, Radman, Starčević, Zavoreo, Šegon, Lovrić- Merzel, Ježić, Berneš, Radojka Olić, Kodžoman, Sikirica, Tolj, Tedeshi, Karamarko, Krešo Milanović… i tisuće prebogatih tajkuna mirno spavaju. Štiti ih moćna zaštitarska tvrtka DORH, policija i sudovi, pa oni nastavljaju svoj posao!

Lex Sanader čista je prijevara!!! Uz žrtvu, Pedra (Sanadera) kojeg su objesili na drvo, svekolikom puku Gornji grad ponudio je bezobraznu bajku – da ratni profiteri neće mirno spavati: da će odgovarati narodu oni koji su u pretvorbi i privatizaciji, preko političkih veza i podmićivanja preuzimali velike firme – za jednu kunu. Bit će kažnjeni svi oni koji su sklapali štetne ugovore i zloupotrebljavali položaje i ovlasti. Tim Zakonom poslana je poruka da je ruka pravde spora, ali dostižna. Ha!

50 mjeseci nakon donošenja tog zakona na drvetu visi samo Sanader. Zakoni se po modelu DORH-a koji ne procesuira bogate zločince – ne provode! Stotine, pa i tisuće ratnih profitera i pretvorbenih zločinaca nitko neće upitati: „Odakle Vam to?“ i „Gdje ste to pokrali, opljačkali?“ Nikada im nitko neće oduzeti vile, dvorce, jahte, ponajmanje debele „ušteđevine“. Kaže premijer Milanović da nije važno što je ta imovina nezakonito stečena, opljačkana od hrvatskog naroda. „Ne ćemo ganjati vještice!“ – kaže on, dok s bratom ispija butelje u Taču.

Jedno je sigurno – dok opljačkanu imovinu ne oduzmemo zločincima – NEMAMO HRVATSKU! – nego BALKANSKU MAFIJU.

Anno Domini MMXV./24.T

13 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Krešo
  #1 Krešo 14 lipnja, 2015, 07:18

  Kolinda je uspjela, što joj je Josipović ostavio u “amanet” potvrditi veleposlanike, servirane joj od strane Vesne Pusić, od kojih su neki krajnje suspektni ljudi, a da se nije konzultirala sa šefom HDZ-a, koji momentalno ima drugih “slatkih briga”. Oženio se po drugi put, a po treći će, za nekadašnji Dan republike, znakovito, (29.11.) postati otac po treći put s drugom ženom.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. ico
  #2 ico 6 lipnja, 2015, 22:28

  Poduzetnik Davorin Štetner, predsjednik Hrvatske mreže poslovnih anđela (CRANE), imenovan je ovih dana članom Vijeća za gospodarska pitanja koje je osnovala predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Istodobno su mu ove godine dvije tvrtke završile u stečaju: jedna od njih s poreznim dugom od 1,4 milijuna kuna.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. monitor
  #3 monitor 17 svibnja, 2015, 06:34

  Zato je tvoj Putin napravio mnogo za moral i kršćanstvo jer je pokazao da kršćani nisu samo nekakvi ukočeni protestanti i histerični katolici sa Zapada, nego da kršćanin može biti i bivši sovjetski špijun koji je rehabilitirao marksističkog masovnog ubojicu Staljina, plagirao doktorat, razveo se od žene da bi jebao duplo mlađe manekenke i gimnastičarke, i uživao u ogromnom bogatstvu sa svojim oligarskim drugovima od kojih se nitko nije obogatio na račun pameti i zasluga nego samo na račun političkih i kriminalnih veza. Dobro je isto i što su oba ruska patrijarha bivši agenti KGB-a, ovome trenutnom je švercanje cigara još dodatni plus u općem karakternom dojmu, šteta jedino što nije još i razveden poput onog prethodnog. To je pravo kršćanstvo i moral, a ne ovo što imamo na Zapadu…

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. staklena kugla
  #4 staklena kugla 16 svibnja, 2015, 09:57

  Kitarovićka je lutka na koncu od Burduša i Manolića. Jednako kao Vaso i Karamarko… Sve to treba lustrirat, pozatvarat i okrenut novi list Hrvatske povijesti.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. kunta kinte
  #5 kunta kinte 15 svibnja, 2015, 20:49

  Što Adrisov top menadžer Damir Vanđelić radi u Vijeću za domovinsku sigurnost predsjednice Kolinde Grabar Kitarović?

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. uvijekspreman
  #6 uvijekspreman 15 svibnja, 2015, 13:35

  bez lustracije nečemo nigdje stić,nego čemo nestat kao narod i država,to je ustvari enlesko srpski plan!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. RIJEČKI TORPEDO
  #7 RIJEČKI TORPEDO 15 svibnja, 2015, 08:41

  Što je 1,7 milijarda kuna spram 23,2 milijarde dolara opljačkanih iz Hrvatske do 2010. godine?Vijest da 14 hrvatskih građana u bankama 19 zemalja Europske unije drži oko 1,7 milijarde kuna samo je potvrdila dosadašnje rijetko objavljene informacije da je u ovih 25 godina Hrvatsku, za koju je položeno 15.000 života, sustavno pljačkala politička i poslovna elita. Za zaključak pitanje: Hoće li napokon Cvitan uraditi nešto?

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Istinoljubac
   Istinoljubac 16 svibnja, 2015, 14:10

   Cvitan Dinko ne postoji, to je Mladen Bajić koji je promijenio prezime i ime. Sve što će taj Dinko (bivši Mladen!) učiniti je, idućih 12 godina spavati če zimski san.

   Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code