NOVINE KOJE UČE SRBE KAKO MRZITI HRVATSKU

NOVINE KOJE UČE SRBE KAKO MRZITI HRVATSKU

18. listopada, 2016.

 

 

 

Te toalet-novine i postoje samo iz razloga da pljuju po Hrvatima, da nastave tamo gdje su Milošević, Šešelj i slični stali. Možete li zamisliti da netko usred Beograda objavljuje hrvatske „Novosti“ ili da toliko, iz tjedan u tjedan, obavlja veliku i malu nuždu po Srbima, a da oni još to i financiraju?

Napisao: Mladen Pavković

Usred Zagreba svakog se tjedna pojavljuju srpske ili bolje rečeno pupovčeve „Novosti“, u kojima pišu i koje uređuju uglavnom oni koji ne vole Hrvatsku, ali za to iznimno vole hrvatske – kune. Takve novine, koje s toliko mržnje i uvreda pišu o Hrvatima ne mogu se naći ni na novinskim kioscima u Srbiji ni u Republici Srpskoj. Uz to ih financira i Vlada Republike Hrvatske! Dosad je objavljeno 878 brojeva. Srbi iz njih uče kako još više mrziti Hrvate i Hrvatsku!

Ne pišu o Srbima koji su se borili za Hrvatsku

U najnovijem broju (14. listopada 2016.) među ostalim sprdavaju se s Oltara Domovine, ali i iz Andrije Plenkovića. Pišu (da ne kažemo nešto gore): „ Usput, jeste li vidjeli gdje se na Dan neovisnosti (ne bi napisali Republike Hrvatske ni da im date „pola Hrvatske“, op.a.) ukazao Andrej Plenković? Na Oltaru domovine, jednom od najviših vrhova na planinskom masivu neukusa nastalom u epohi FRANJE TUĐMANA. Dosad je podizao obrve i širio ruke kao Tuđman, sad je počeo polagati cvijeće na njegovoj omiljenoj lokaciji…Bit će dobro ostanu li sličnosti na trivijalnoj razini. Bit će predobro da bi bilo realno.“

Neki će reći, znamo, da ovim, inače strašno nagrađivanim pomozbog junacima na takve i slične „štosove“ ne treba odgovarati. Treba, tim više što sto puta izgovorena laž postaje istina! A oni neprestano lažu, kleveću i vrijeđaju Hrvate, koji ih još i – financiraju!

Te toalet-novine i postoje samo iz razloga da pljuju po Hrvatima, da nastave tamo gdje su Milošević, Šešelj i slični stali. Možete li zamisliti da netko usred Beograda objavljuje hrvatske „Novosti“ ili da toliko, iz tjedan u tjedan, obavlja veliku i malu nuždu po Srbima, a da oni još to i financiraju?

Ne, takav film nećete gledati!

Baš kao ni to da pupovčeve „Novosti“ objave barem jedan članak o Srbima koji su se tijekom hrvatskog obrambenog Domovinskog rata borili na strani Hrvata, ili o tome da ne će trpati u džep kune, jer ih one podsjećaju na NDH!

Žalosno je i jadno što Pupovca opet moramo gledati i slušati u Hrvatskom saboru kako nam poput okorjelih pomozbog junaka dijeli lekcije, od povijesti do planinskih masiva!

Ne, to se više ne da izdržati!

Godina Franje Tuđmana

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.) predložila je novom sazivu Hrvatskog sabora da iduću, 2017., godinu proglase „Godinom dr. Franje Tuđmana“. I na taj način odužili bi se ovom velikom hrvatskom državniku i vojskovođi, koji je 1990. i 1991. poveo Hrvate u stvaranje slobodne, samostalne i neovisne države, odnosno pod čijim smo vodstvom i pobijedili treću ili četvrtu vojsku u Europi.

Dr. Tuđman jedan je od najsnažnijih ličnosti hrvatske povijesti, a baš kao i Nikola Šubić Zrinski, predstavlja simbol hrabrosti i junaštva hrvatskog naroda.

O njegovu liku i djelu učenici bi u školama trebali posebno učiti, jer je ušao i u europsku povijest i izazvao divljenje čitave Europe dobivši rat protiv velikosrpske politike sa slabo ili gotovo nikako naoružanim hrvatskih braniteljima, koji su još jednom pokazali i dokazali da je za pobjedu potrebno i veliko, istinsko srce.

Uz to smatramo da se o prvom hrvatskom predsjedniku iznimno malo zna, poglavito u odnosu na njegovo neupitno domoljublje, junaštvo i spremnost na žrtvovanja vlastitog života.

Vjerujemo da će ovu inicijativu podržati i Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU) i da će je obilježiti i jednim znanstvenim skupom.

Također predlažemo da se u spomen na velikog dr. Franju Tuđmana glavne svečanosti održe 14. svibnja 2017. (na dan njegova rođenja) u Velikom Trgovišću i Zagrebu.

Da se ne zaboravi! T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. pinto
  #1 pinto 20 listopada, 2016, 13:09

  nova vlada = 3x fuj, 1.-.fuj plenki nisi dobio izbore sa četnicima pa da financiraš preko flundre nine njihove novine i filmove. 2.-fuj izbore si dobio na osnovi glasova Culeja, Hasanbegovića, Esih, kovača, kujundžića i ostalih domljuba branitelja a ne guzičara Jandrokovića, Đakića, Stiera, Dalić,pupavca, Jace 3. fuj svoje vjerodostojno objesi ma- čku o rep.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. samo split
  #2 samo split 19 listopada, 2016, 18:43

  družijaniću upalit traktor i pravac srbija

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code