NOVI RAVNATELJ URIHA?-pismo Vlatka Klarića

NOVI RAVNATELJ URIHA?-pismo Vlatka Klarića

12. svibnja, 2013.

Upravno vijeće Uriha je raspisalo natječaj za izbor ravnatelja Uriha  (Narodne novine br. 47 od 19.04.2013.) Podsjetimo, do sada je na čelu Uriha bio Josip Držaić – više od  12 godina. Hoće li se opet kandidirati – ostaje za vidjeti. Važno je istaknuti  da je prije par mjeseci došlo do smjene na čelu upravnog vijeća Uriha, umjesto dotadašnje predsjednice Marinke Bakule Anđelić došla je gospođa Ljubica Đukanović. Novi ravnatelj se bira na razdoblje od četiri godine. Vrlo je važno tko će to biti, jer ako stvari ostanu kakve jesu, porezni obveznici će izdvojiti u te četiri godine negdje oko 150 milijuna kuna za Uriho ( prihodi iz proračuna i dotacija). Stoga je od ključne važnosti da se ta sredstva troše zakonito i racionalno.

Aktualni ravnatelj Držaić se u zadnje vrijeme mogao „naći“ na gotovo svakom portalu,

moglo ga se vidjeti na televiziji, u tiskovinama. Svašta se iz medija moglo doznati, npr. da je Držaić osobno potpisao otkaze dvojici hrvatskih branitelja i zviždača. Saznalo se i da je invalid ostao bez posla u Urihu. S druge strane, Držaić je zaposlio kćeri Urihovih dobavljača. Moglo se pročitati i kako su poslovi, tj. Ugovori rezervirani za invalide prepuštani privatnim firmama (rezervirani ugovori).

 U zadnje vrijeme Josip Držaić je često po sudnicama, doznaje se da su Uriho i on digli  nevjerojatnih 17 tužbi protiv novinara, portala, zviždača. Baš malo čudno za Ustanovu za rehabilitaciju hendikepiranih osoba.

  Za Držaićevog mandata postignut je i neslavni rekord: tako je npr. raspisan natječaj za nabavu s rokom za dostavu ponuda od 1 dan. To je vrlo vjerojatno najnezakonitiji rok u povijesti hrvatske javne nabave! Riječ je natječaju za nabavu, montažu i

demontažu PVC stolarije, procijenjena vrijednost nabave bila je 200 000 kuna. Dakle, budući ponuditelji su imali samo jedan dan, računajući od objave poziva za nadmetanje,  za javljanje na nadmetanje. Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave je, naravno, poništila natječaj.

 

Vlatko Klarić, Zagreb T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code