NOVI RAVNATELJ POLICIJE VLADO DOMINIĆ IZREKETARIO STAN

NOVI RAVNATELJ POLICIJE VLADO DOMINIĆ IZREKETARIO STAN

1. srpnja, 2012.

10852
Novi skandal u MUP-u

Piše: Dražen Stjepandić

Katastrofalno postavljanje ključnih ljudi na rukovodeće pozicije u javnom sektoru se nastavlja. Vlada Zorana Milanovića jednostavno ne može bez strahovitih grešaka. Posljednje u nizu je imenovanje Vlade Dominića za ravnatelja policije. Nakon što je prvo imenovan tajnikom Kabineta ministra Vlado Dominić je proteklih dana imenovan nasljednikom Olivera Grbića.
U medije je odmah odaslana informacija kako je Vlado Dominić iskusan policajac koji u 28 godina policijske karijere nije imao ni jedan propust, na što su se u policijskim redovima mogli samo nasmijati. U policiji je dobro poznata situacija oko izreketarenog stana Vlade Dominića u Prilazu Đure Deželića 24. Zbog tog izreketarenog stana prije nekoliko godina imale su posla unutarnja kontrola MUP-a i kriminalistička  služba. I poslije svega može se konstatirati kako takav čovjek može biti ravnatelj policije samo u kod Ranka Ostojića u Vladi Zorana Milanovića.

“BEZGREŠNI” OSOBNO VLASNICU IZBACIO NIZ STUBIŠTE

Prije nekoliko godina stanari u Prilazu Đure Deželića 24 mogli su gledati kako sadašnji ravnatelj policije, navodno bezgrešni Vlado Dominić, osobno niz stubište baca stanovitu Megi, nesretnicu koja je završila na ulici kao beskućnica. Nesretna žena je nakon što je ostala bez svog stana, od oko osamdesetak kvadrata, u Prilazu Đure Deželića 24 dolazila je na vrata svoje mansarde i očajno je lupala na vrata uralajući da je to njeno. Prvo je policija nekoliko puta intervenirala, da bi je na kraju tu nesretnicu policajac, bez ijedne greške, osobno bacao niz stepenice o čemu mogu posvjedočiti stanari.
Ta nesretna Megi, nekoliko godina prije toga bila je u vezi sa Zvonkom Fabijančićem. Imala je mansardu u ne etažiranoj zgradi na spomenitoj adresi u Prilazu Đure Deželića 24. Zajedno s tadašnjim partnerom tu mansardu je željela urediti i zbog toga je preko tadašnjeg dečka 2002. pet tisuća eura posudila od kamatara Davora Benkovića. Za posudbu pet tisuća eura Davor Benković je uvjetovao potpisom feducija, odnosno prijenosa vlasništva nad nekretinom do konačne otplate dugovanja. Što se sve kasnije događalo nije nam poznato, ali uz obračun kamata na kraju se kamatar upisao kao vlasnik nekretnine. Izbacio je dotadašnje stanare na ulicu, promijenio je brave, uselio je novog stanara i nakon stanovitog natezanja s  dužnicima, na kraju je u svojstvu uknjiženog novog vlasnika nekretnine dao je oglas za prodaju tih osamdesetak preuređenih kvadrata.

DOBRO ZNAO U KAKAV STAN USELJAVA

Na oglas se javio i Vlado Dominić, u razgovoru s novim vlasnikom rekao je da on nema gotov novac, nego bi stan kupio na kredit.  A kako za kredit banke uvjetuju hipoteku nad etažiranim objektima, kamatar Dominiću obećaje da će srediti papire. I dao je truda, međutim, jedan od vlasnika stanova na toj adresi je u međuvremenu preminuo, a kako je na njegov stan pravo na nasljedstvo polagalo 14 nasljednika kamatar nije uspio završiti ono što je obećao Dominiću. Unatoč tome Dominić s obitelji useljava u taj stan. Dakle ne može se reći da je prevaren i da nije znao u kakav stan useljava.
Ubrzo po useljavanju u više navrata na vrata mu dolazi nesretna Megi, koja je nakon što ju je kamatar Benković izbacio na ulicu jedno vrijeme živjela u prenoćištu za beskućnike u Heinzlovoj. Dakle, s više strana  je upoznat u kakav je stan s obitelji uselio. No, on umjesto da traži povrat kapare od kamatara, ipak ostaje u tom stanu i svoje veze u policiji koristi za odvođenje nesretnice s njenog praga, i nakon što ju je policija nekoliko puta odvodila na kraju ju je osobno bacio niz stubište.
Nekadašnji vlasnici su kamatara Davora Benkovića tužili za iznudu i prijevaru, ali i pored toga sadašnji ravnatelj policije ostaje u stanu s jasno neriješenim vlasništvom.
Zašto nije problem pretpostaviti? Isplatilo mu se, zgrada do danas nije etažirana, ali na kraju se bez obzira na probleme s papirima s kamatarom dogovorio i povoljnije je došao do nekretnine u centru grada.
Je  li to pošten čovjek? Opravdano se treba pitati ne može li u pravnoj državi takav čovjek ne biti ravnatelj policije, nego smije li uopće raditi u policiji?
Kod Ranka Ostojića očito može.  A ono što je posebno sramotno, to je naposljetku,  za takvog policajca, povezanog s kamatarima, kojeg su unutarnja kontrola i kriminalistička služba, ispitivali  zbog sumnji u koruptivne radnje, tvrditi da u nije imao grešaka u karijeri i takve laži, poslije imenovanja istog, za novog ravnatelja policije, plasirati u javnost.  T

3 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code