LEDENI SISAČKI SPORTOVI I ODNOSI

LEDENI SISAČKI SPORTOVI I ODNOSI

1. ožujka, 2018.

 

Premda se izlažemo opasnosti da nas ljevičarski „drukeri“ optuže za navodnu opsjednutost imenom i djelom provincijske prvoborke Milanovićeve socijaldemokracije, zabrana ulaska jednom Siščaninu ipak zaslužuje riječ-dvije neslaganja. Djelatnici HRT-a pred mjesec su dana najureni iz dotadašnjih studijsko-redakcijskih prostorija u Drugoj ulici i zdanju što ga Siščani pamte kao sjedište obrta i tvornice „Siscije“. Možda su negdje i nehotice negodovali zbog izlaska iz prostora što ga je u prijeraću HRT-u (novcem grada) pomogao urediti Josip Mađerić, a to je, vidi se, dovoljno da se novinarima javnoga servisa „zahvali za suzdržanost i na svim budućim javnim događanjima grada Siska…


Napisao: Josip Frković

Ni pet dana iza skandala, kakav se nije desio ni čvrstorukaškim kompartijskim „rasadničarima“, šovinistima u postmaspokovskom razdoblju odavno pokojne željezare, pok. Norbertu Veberu, Stevanu Končaru, Gojku Štekoviću i drugim sisačkim crvenim drmatorima jugosrpske elite – zabrane ulaska u trofejni kombinat metalurga išle su partijsko-udbaškom linijom – iz palače u Rimskoj 26, Gradske vijećnice, nema ni simbolična odgovora na nekoliko otvorenih pitanja. Pitanja što uporno zaokupljaju pozornost hrvatske javnosti. Prvenstveno, zašto se ime HRT-ova videoreportera pri odlasku na radni zadatak praćenja sjednice Gradskoga vijeća našlo na zaštitarskom popisu onih koji su 22. veljače bili nepoželjni u građevini što je stariji Siščani pamte iz zatvorskoga partizanskoga poraća, potom vremena zajednice sisačko-banijskih općina, te prvih gradonačenika, od 1999. nadzornika havariranoga DLS-a Darka Pavlaka i pravnika Zagrebačkoga holdinga Dinka Pintarića, potom za skraćena, petomjesečnoga mandata, sada aktualnoga socijalnoga savjetnika Luke Burilovića u HGK Davorka Vidovića…U demokratskom stožeru onih koji su priredili takvu skandaloznu situaciju, odnosno SDP-u i političkim mini-strankama što Sisak drže svojim feudom i taocem, očigledno ne drže potrebnim bilo što objašnjavati. Ni gradonačelnica ni doglavni zamjenici Marko Krička i Ivica Rendulić. Valjda je sve dovoljno jasno: veži konja gdje ti gazda(rica) kaže. Ipak, doznajemo sasvim šturo i pretpovijest odnosa.

I prijevremeni lokalni izbori

Premda se izlažemo opasnosti da nas ljevičarski „drukeri“ optuže za navodnu opsjednutost imenom i djelom provincijske prvoborke Milanovićeve socijaldemokracije, zabrana ulaska jednom Siščaninu ipak zaslužuje riječ-dvije neslaganja. Djelatnici HRT-a pred mjesec su dana najureni iz dotadašnjih studijsko-redakcijskih prostorija u Drugoj ulici i zdanju što ga Siščani pamte kao sjedište obrta i tvornice „Siscije“. Možda su negdje i nehotice negodovali zbog izlaska iz prostora što ga je u prijeraću HRT-u (novcem grada) pomogao urediti Josip Mađerić, a to je, vidi se, dovoljno da se novinarima javnoga servisa „zahvali za suzdržanost i na svim budućim javnim događanjima grada Siska…?! Uskratit će se elektronička obaviještenost građana, ali će se udovoljiti vrhovnom autoritetu. Ne tvrdimo da je to sociologinja i kroatologinja K.Ikić Baniček, koja petu godinu zaredom autokratski terorizira Siščane, ali… Poneki građani podsjećaju na mogućnost prijevremenih izbora, ali sve ostaje po starom. Uglavnom, poslije sjednice gradskoga parlamenta, nepopularna predsjednica vijeća Ivana Krčelić našla se pozvanom objasniti „kako jedino ona, temeljem odredbi tih i tih članaka Statuta grada Siska, ima ovlasti zabraniti ulazak prekobrojnima, onima koji bukom smetaju radu etc…“ Svemu je dodala da je za nesretni popis slobodno nazočnih doznala poslije skupa, te da će takve rabote – možda i neovlaštenih – svakako spriječiti. Ta je izjava zazvučala toliko utješno da su se i službenici protokola zbunjeno pogledali.

Župan zbrinjava prognanike

Da se za savjet upitalo neporočnu šeficu vodeće gradske partije, već iz zahvalnosti za izravne prijenose derneka iz Brezovice i praćenje drugih manifestacija od 2013. naovamo, moglo je biti popustljivije. Moglo se „hatevejcima“ ponuditi bar jedan od stotina zaključanih lokala i prostora. Poput bivšega sjedišta „Večernjakova“ dopisništva, kraj sinagoge kad će jedna ratna birtija s Trga bana Jelačića uskoro dobiti novoga korisnika iz Zagreba. Slutimo stoga da je prva drugarica demonstrirala srdžbu, jer je smještaj HRT-ovu studiju i uredništvu u zgradi Rimske 28 osigurao župan Žinić iz njoj mrskoga HDZ-a, kojim je opsjednuta. Mogla je KIB postupiti drugačije, blaže, primjerice kao u slučajevima blagoslova vrtića, izmišljanja perivoja i aleja kraj Gimnazije i na Viktorovcu – „na pisane zahtjeve stotina Siščana i u spomen na žrtve dječjeg konclogora“ – proglašenja dobitnika godišnjih nagrada i plaketa junaka obrane grada, kada je zbog osobnog animoziteta zaobišla najzaslužnije. Bilo je tako, „samsvojmajstorski, i za imenovanja tzv. ulice poginuloga „olujnoga“ branitelja i zapovjednika 57. brigade, te 120. brigade ZNG/HV-a. Brigade s imenom bana Tome Bakača Erdoedyja, u narodu neopravdano zvanom petokraka, o kojoj predsjednik koordinacije udruga branitelja Antun Pereković i prvi zamjenik predsjednika vijeća Željko Đermanović nisu (su)odlučivali negoli trolisni uži kabinet. Prva dragovoljačka 57. bojna i brigada ZNG/HV-a su izostavljene. Nagrade su po rodbinskoj i inoj vezi dobivali izabrani direktori s tatom u vijeću i inovatori, vlasti lojalni branitelji i postrojbe bivših zapovjednika, gradskih dužnosnika.

Riječ je, dakle, samo o dijelu politikantskih podvala građanima od aktualne vladajuće ekipe, za koju su ex-insideri odavno tvrdili da odluke i nalozi dolaze samo s jednog i jedinoga mjesta. Riječ-dvije i o sramotnom onemogućavanju treninga klinaca HK „Siscije“ u nedovršenoj Ledenoj dvorani na Zibelu, kojima su neki roditelji kao simpatizeri HDZ-a vjerojatno nepoćudni moćnim neokomunistima u gradskoj upravi. Stoga mame i tate ne žale truda, pa ih redovito odvode na zagrebački led. U Sisku, pak, prednost imaju treneri i članovi HK „Siska“ ( desetljećima poznate „Segeste“ – nap. a.), pa je tome termine treninga za građanstvo i sportaše podredio i ravnatelj SRC-a „Sisak“ Domagoj Petak. Zahvaljujući dosadašnjoj praksi, sisački su klinci „Siscije“ u Delnicama bili domaćini turnira. Na žalost njih samih i njihovih najbližih, ali, predmijevamo, ne i na ponos Siščana. I dok se utisci o ledenoj dvorani i gradu ledenoga sporta sabiru, minule nedjelje održana je prezentacija umjetničkoga klizanja za mlade i najmlađe klizače (Donat Rogić o tom događaju na internetu objavljuje 24 fotografije). Tom su događaju nazočili i članovi plesnoga kluba Top step. Po svemu, na pomolu je i rađanje klizačkoga kluba „Zibel“, pa se i mali „siscijaši“ trebaju nadati i radovati svojem sigurnu terminu u staroj pivovari, na Zibelu. U narodu postoji mudrost prema kojoj je svakoj sili trajanje (ipak) ograničeno, a obistinila se i u slučaju otpuštanja desetaka službenika gradske uprave i tvrtki grada. Jedna od žrtava te sumanute sječe („miči mi ga s očiju…“) bila je dipl. ecc. Ksenija Vrebac, koju je sud uz materijalno obeštećenje vratio na radno mjesto u „Sisak projekte“.

Weiss ante Portas!

Takva sreća najprije je zaobišla djelatnika iste firme, dipl.ecc. Darka Weissa, a otkaz njegova ugovora o radu milosrdna KIB je komentirala „šaljem ga u groblje slonova…“. Sjetimo se, rekla je to za bivšeg menadžera PIK-a „Posavke“ i Gradskih tržnica „Sisak“, te utemeljitelja prvog lokalnoga trgovačkoga centra „Srca“ i hrvatskoga branitelja. Weiss ante Portas!, navodno odlučuje sud, a to znači povratak u „Sisak projekte“. I još nešto: nije zagrebački filmski i TV-redatelj Branko Ištvančić, drugi svakodnevni zagrebački putnik do radnoga mjesta direktora KKV-a, poput Igora Rađenovića („Sisački vodovod“) u natječajnoj ponudi i životopisu baš sve napisao…Ili Ištvančićevo angažiranje u gradu hrvatskih pobjeda i prijatelja djece ima neku tajnu vezu s otkazivanjem korištenja poslovnih prostorija dopisnicima njegove dosadašnje tvrtke, HRT-a. T

20 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Siniša
  #1 Siniša 23 ožujka, 2018, 10:49

  Zabrane su zaboravljene. Izrazili su KIB duboko poštovanje i obećali spomenik na svojim skupštinama Gušća i GVZ-a, uvažena sovjetka i uniformisana oficiruša DVD-a, bednjanska snaha (Ježevac) našla se i na ledenoj noći u HDZ-hotelu “Panoniji”. Ali, nije bilo birtijaša Baničeka, pa je u drmešu žutulju trebao prodrndati uspješni slikar Bukovac

  Odgovorite na ovaj komentar
  • zagorski veseljak
   zagorski veseljak 24 ožujka, 2018, 23:04

   Kako je samo išla bez njega svugdje, da ju je pustio samu.
   Obično se ne odvaja od njega.
   On je proučavao Istambulsku Konvenciju…..prava muškaraca…
   A i ovaj Bukovac ga lako zamijeni….
   Što je je Kristina je prava bomba, samo što ne eksplodira..
   Ima slab fitilja pa teško dogorjeva.
   Netko ga treba potpalit….Tko drugi nego njezin kolega Žinić….Obračun kod Popalava Korala.
   To je sada aktualno.
   Došla nam u pravom smislu voda do grla.
   Ima je da ne znamo kuda će oticati.
   Sve su retencije pune.
   Zato neka zakažu susret u helikopteru iznad poplavljenih područja.
   U nazočnosti šire javnosti.
   Da vidimo tko bolje vodu gazi i na birače pazi.

   Odgovorite na ovaj komentar
 2. Silvestar
  #2 Silvestar 21 ožujka, 2018, 21:41

  Bolje i priučeni novinar s vjerodostojnom diplomom koji se intelektualnom zanatu naučio tijekom pola stoljeća objava istina, negoli priučeni, šumski cestar, express dr.mr. prometa iz prijedora i politikant dubokih, nezasitnih džepova. Šupak i guzičar, pozadinac i parolaš, profiter domoljublja. Ili pak akademac s veleučilišta u ex-sao krajini, umišljeni lider savjetničkoga čopora na propalu sdp grofovskom dvoru.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • anno
   anno 25 ožujka, 2018, 19:38

   Jesu li to titule po bolonji ili neki ništ koristi link…
   Ajdi mi odgovori na pitanje pa da to malo istražim…
   Još i da nostrificiramo sve to ako oni nisu.
   Da im i mi pomognemo malo…Ionako se svaki dan otkriju neke lažne diplome…da ih spasimo prije dolaska”organa”.

   Odgovorite na ovaj komentar
 3. Anonimno XX
  #3 Anonimno XX 20 ožujka, 2018, 22:02

  Nešto se popravilo od početka pisanja članka. bila je KIKI NA PRVOJ LEDENOJ NOĆI HOKEJAŠA.
  čUJEM DA JE PODBACILA I PRVI PAK IZVAN LEDA.
  oČITO SE ZAKAPA RATNA SIKIRA.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. anon
  #4 anon 17 ožujka, 2018, 16:45

  3Ovaj prostor na prvom katu u drugoj ulici uredili su ondašnji gradonačelnik pavlak i gen. dir HRT gospon Ivica Mudrinić.
  Onda su rekli da je to studio za budućnost, pa su ukinuli dospisništvo i ostavili jadne videonovinare Dinka i Igora.
  GRAD je ipak sve to potpomagao novčano i ino, pa mi nije jasno kako je sve to puklo.
  A čujem da je Ikićika jako dobra s direktoricom 54 godišnjeg starca radio Siska, koji sada ima drugo ime.
  One prave novinare tadašnje srednje generacije su potjerali, a radio je zbog njih bio jako slušan.
  Tko tu koga sada je.. , nije nam jasno.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Parazit
  #5 Parazit 16 ožujka, 2018, 10:40

  Koga klinca branite masnu žutu kornjaču, ne pišu samo virtualne novine o njenim svinjarijama prvobitne akumulacije i arhaičnom verbalnom SF-SN, povratku u oktobarsku govnarsku revoluciju, nego i sisački novi list. Paraziti svud oko nas.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • anon
   anon 16 ožujka, 2018, 17:35

   Oho, evo i životinjske farme.
   I one su se uvukle u sve pore društva.
   sad ju nazoveš kornjačom, koja je se još uvijek razmnožava.
   zašto ju ne nazoveš životinjama kojih više nema na selima kao nekad, onim pernatima ili pak onima na četiri noge.
   Pa domaće je domaće.

   Odgovorite na ovaj komentar
 6. anon
  #6 anon 15 ožujka, 2018, 21:39

  PA OVA GRADONAČELNICA BAREM MISLI NA PENZIONERE, SOCIJALCE I NEZAPOSLENE.
  sVAKA JOJ ČASTI.
  oVI PRIJE NJE TO NISU ČINILI.

  Zato ne izmišljajte kritike na njezin račun.
  Ženski spol zna što radi.
  Zato je njen Darko uz nju i u manjinama…

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Silvio
  #7 Silvio 15 ožujka, 2018, 20:45

  Zatrijet će nas ti crveni paraziti i uoči uskrsnih dana i blagdana:”Sretan Uskrs želi vam vaša gradonačelnica KIB…” Koje li ironije i poniženja za sisačke građane, kad danima u dugim redovima čekaju stotke od ikače, kninskoga srolje kričke i laboura iz Hrastelnice. Preživjet će naši građani i ova skušenja…

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. Ernesto
  #8 Ernesto 14 ožujka, 2018, 21:23

  Koja to budala može vjerovati da će iz krimi-praonice love KIb i njezin bračni drug Darkić (ledena dovorana u troškovniku s 5 na 40 mln.kn) izaći čistih ruku. K tome se treba sjetiti da je i glupi Maras dioničar izvođača kredita i gradnje HBOR-a i “Palacea”. Bič na kraju puca, a onda svi putovi vode na informbirovski otok i na odmor. Bože, čuvaj naš Sisak i Hrvatsku!

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. Slavoljub
  #9 Slavoljub 14 ožujka, 2018, 09:43

  Ovaj nepismeni komunistički guzičar koji bi novinare podučavao istini, zacijelo je i tužni faćuk. Jado jadni, neka najprije završi željezarin kurs socijalističkoga samoupravljanja u šugoslaviji!

  Odgovorite na ovaj komentar
  • anno
   anno 14 ožujka, 2018, 12:12

   Slave trebao bi ga bolje upoznat.
   Taj ti je prava lija…
   A i Kiki bi trebala malo pokazat svoje zubiće takvima, ali javno preko medija.
   Da čujemo i tu drugu stranu medalje.

   Odgovorite na ovaj komentar
 10. moslavački - posavac
  #10 moslavački - posavac 13 ožujka, 2018, 22:35

  Dajte se već jednom sredite i klonite se onoga NAŠI i VAŠI.
  sad dolazi proljeće pa neka se oko ledene dvorane sve praši.
  Iznutra je ionako KlIzav teren po kojem se treBa znati kretati, da ne padnete na guzu, da se ne ritnete na bok ili pak završite na leđima da vam treba pomoć da ustanete.
  I ne dao Bog da se prehladite i ne može vam pomoći kuhano vino koje nas je uvijek zagrijavalo na klizalištu Zibel, onda kada nije bilo krova nad glavom.
  O navijanju da ne govorim. Nikada se navijači nisu potukli. Na terenu je bilo šakanja bez krvi. Svi su na kraju s terena išli zagrljeni.

  sada vidim dvije domaće ekipe-
  Pa dajte gospođo gradonačelnice izađite na led, vi će Te biti sudac između dviju domaćih ekipa i odrediti termine treninga.
  Nemojte biti lošiji od kolega gradonačelnika bez obzira u kojoj su stranci.
  Svi dosadašnji župani u hrvatskim županijam bili su i bit će”Bogovi i batine”. Nema tu iznimaka u LN.
  I niže rangirani političari nisu bolji.
  Uvijek na…. sirotinja. A ona Vam je potrebna kada treba glasovati.
  Progledajte više, osim ako vam trebaju očale….Ili pak savjetnici.
  Samo vi trošite naše novce dok nas još ima u Hrvatskoj.
  Gospa Kolinda plaće u Južnoj Ameriki da nam je katastrofa u državi,

  Odgovorite na ovaj komentar
 11. postar
  #11 postar 3 ožujka, 2018, 19:56

  opet g. Frkovic blesir a i ne zna bolje niti pametnije. Bolest je jako teska i kod njega neizljeciva.Priroda je svoje dala .Evo priuceni novinar frustriran jer ga niko ni ne sljivi za nista koprca se u svojevrsnim glupostima i nebulozama.Blago nama kakvih imamo novinara pa i ne moze biti bolje.niti objektivno . Svi njegovi junaci postase mu neprijatelji samo zaboravlja volju ovoga naroda pa zaboravi izbore. Svatko moze pisati i pisati pa i ovakovi bedaci i ostase zivi.Pazi ide ikicka .

  Odgovorite na ovaj komentar
  • anno
   anno 5 ožujka, 2018, 18:20

   Badava im krov nad glavom, kada većina ovih mlađih ne zna niti hodati.
   Od njih bolje znaju klizati ovi starci od sedamdeset i osamdesetih godina, koji su klizaljke brusili na grabama i Kupi.
   sada treba napraviti tim pod nazivom”Pod starim krovom”, a osnivači gospon Frković i gradonačelnica Kiki…..Pa će bit na istoj valnoj duljiti.
   I nek već jednom zakopaju tu ZNA SE ratnu sikiru.

   Odgovorite na ovaj komentar
 12. Spiridon
  #12 Spiridon 3 ožujka, 2018, 16:48

  Stvarno, vokabular je već dozlogrdio, zajedno s temom umišljene gubernatorice koja bi uspostavila milicijski čas. Samo šutite i čekajte petkorake, srp i čekić, kokarde, četnike i otadžbinske junake iz BG-pašaluka. Za razliku od svih građana, Plenkoviću i družini i dalje je dobro. SF-SN! Ni briga ih za otetu polovicu Hrvatske (BiH) od balija i lažljivih Slobinih zečeva…

  Odgovorite na ovaj komentar
 13. Ptsp
  #13 Ptsp 3 ožujka, 2018, 16:41

  Šteta kaj ste svi zaradili ptsp od teme lažljive ikače. Ona, ikb ipak nastavlja svoju nepoštenu rabotu i priprema javno očitovanje, u kojem će optužiti novinare i ustvrditi da ovaj autor sve izmišlja. Već viđeno, kaj ne? Kopija drpeža i nerada Plenkija, Dalićke, Čačića, Mrakice zvane Užas, Pusićke, Bernardića, stazića, pupavca, marića, batinića. Kib u vodovodu zapošljava odreda nehrvate. BiH!ZDS!

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Anonimno XX
   Anonimno XX 4 ožujka, 2018, 21:48

   Neka sa Žinić napiše zajedničko priopćenje.
   Ioanko joj nacionalne manjine vode poslove u gradu.
   Ajmo više ono malo rođenih SIŠČANA i njihovih potomaka – katolika dovest na vlast u gradu.
   Što to nama sve treba…

   Odgovorite na ovaj komentar
 14. zagorski veseljak
  #14 zagorski veseljak 1 ožujka, 2018, 21:20

  Neka se više ta gradonačelnica očituje autoru Frkoviću.

  A vi gospon Frković malo izmjenite tu retoriku i stil već ga svi znamo napamet i dobili smo od njega PTSP.

  Prisjetite se malo tko je od 92. kaj pokral po Sisku, tko je kome išao na ruku i prao novac, te činjenicu da je”GLAVA KUĆE” uvijek odlučivala i danas odlučuje.

  Možda se i oporbi nije svidjelo da se svašta čuje sa sjednice, pa su se dogovorili zaprti rampu videonovinaru.

  samo kopiraju ove vladajuće u državi.
  Gdje je tu sloboda štampe….Sveli ste s…… na minimum.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code