NAJNOVIJE NA PORTALU

NOVE INTERNETSKE STRANICE ZA TURISTE

NOVE INTERNETSKE STRANICE ZA TURISTE

18. ožujka, 2015.

Zagreb-turisticka-zajednica-stari-web

Glavni grad Hrvatske tijekom veljače ove godine je posjetilo 42.284 posjetitelja, koji su ostvarili 79.625 noćenja prema najnovijim podatcima Turističke zajednice grada Zagreba, što u odnosu na veljaču 2014. godine ove brojke predstavljaju porast od 11 posto u dolascima i 9 posto u noćenjima. Najviše dolazaka ostvarili su gosti iz: Južne Koreje, a slijede ih gosti iz Italije, Njemačke i BIH. Ukupno je u Zagrebu u siječnju i veljači boravilo 82.885 gostiju, koji su ostvarili 160.320 noćenja, što predstavlja porast od 15 posto u dolascima i 16 posto u noćenjima, kojima je Zagreb ostvario najbolje rezultate od svih gradova u Republici Hrvatskoj.

Kako bi se sve brojnijim posjetiteljima Zagreba olakšao pristup informacijama o zagrebačkoj turističkoj ponudi, TZGZ je objavila ovih dana nove internetske stranice. Trenutno su dostupne na 6 jezika (hrvatski, engleski, talijanski, njemački, francuski i španjolski), a u tijeku je izrada 9 mikro stranica za sve ostale jezike koji su se nalazili i na starim stranicama. Nove stranice omogućuju posjetiteljima lakšu ovodobniju navigaciju i komunikaciju, preglednije su i jednostavnije za pristup i uporabu, a jedinstvene su po tomu što imaju zabavan i interaktivan dio „Zagreb Walk“ koji poziva korisnika na virtualno druženje i komunikaciju po zagrebačkim animiranim ulicama s avatarima ostalih korisnika koji se trenutno nalaze na stranicama. Posebno treba istaknuti i novu podstranicu www.lovezagreb.hr na kojoj se mogu pronaći zanimljive dogodovštine i priče o Zagrebu nastale iz pera lokalnih blogera, koje ipak prikazuju Zagreb iz nešto drugačije perspektive, nego u turističkim vodičima. Također, korisnici ovdje imaju mogućnost objaviti svoje osobne fotografije (uz komentiranja i, dijeljenja sadržaja putem društvenih mreža).

Sve u svemu Turistička zajednica grada Zagreba izrazito je zadovoljna pozitivnim turističkim rezultatima ostvarenim u siječnju i veljači 2015. godine, pri tomu poziva sve posjetitelje Zagreba, ali i Zagrepčanke i Zagrepčane nek posjete njihove nove internetske stranice na: www.zagreb-touristinfo.hr .

 

Ivan Raos T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code