NOVA DVORANA ZA PRAZNIK ANTIFAŠIZMA U SISKU

NOVA DVORANA ZA PRAZNIK ANTIFAŠIZMA U SISKU

13. lipnja, 2021.

 

 

Dok sisačka gradonačelnica, nezadovoljna sporovozjem  obnove potresom teško oštećenih objekata, pronalazi vlastita radna i financijska rješenja, dio građana ipak je na kraju zadovoljan birokratiziranošću procedure. Jedna Siščanka, koja je Centru socijalne skrbi još 25.siječnja dostavila opis i snimke oštećenja obiteljske kuće, tek je u svibnju telefonski obaviještena da će pravo na prvu financijsku pomoć države od 3.500 kuna (po novom) steći tek izdavanjem rješenja, nedavno je primila i spomenuti iznos. Prije toga, primateljici novca je rečeno “Odobrila sam!”. Zamislite, njeno visočanstvo službenica socijalne skrbi osobno “odobrila je isplatu…” Još samo valja ishoditi skupocjene elaborate (preko 9.000 kuna), pronaći prave i skupe majstore, stručnjake gradskog komunalnog odjela s teško oštećenim crnim “suzukijem” i grbom Grada Siska na lijevim vratima, te rapidno poskupjeli građevni materijal…

Za to vrijeme, radnici tvrtke Kap-4 ubrzano dovršavaju modernu i skupu gradsku sportsku dvoranu u Komunalnoj zoni, odnosno na bivšem hipodromu uz Ulicu kralja Zvonimira, koju će, svi su izgledi, gradonačelnica u trećem mandatu Kristina Ikić Baniček darovati Siščanima uz praznik antifašizma. Dvorana će potpasti sportsko-rekreacijskom centru, koji će dobiti naputke za termine poput onih u ledenjači “Zibel”.

Nova članica Predsjedništva SDPH-a, koja se nedavno usprotivila Grbinovu  raspuštanju zagrebačke i slavonskobrodske organizacije, prvi puta će organizaciju i troškove mitske proslave antifašizma i navodnoga sisačkoga odreda u šumi Brezovici, prepustiti Vladi RH.

Bilo kako bilo, samo neka bude svečano. Smrt fašizmu – sloboda narodu!  T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code