NOSFERATU ILI VEČERA S VAMPIROM U &TD-u

NOSFERATU ILI VEČERA S VAMPIROM U &TD-u

23. veljače, 2012.

tumblr_lgrs3npwhc1qgmtk1o1_400

U velikoj dvorani Teatra &TD  igra Nosferatu, predstava koju je u suradnji s izvođačima Petrom Hrašćanec-Herceg, Damirom Klemenićem i Markom Jastrevskim na daske &TD-a postavio Saša Božić.

Predstava Nosferatu je diptih koji se u svom prvom dijelu bavi filmom Nosferatu, a u drugom dijelu kratkim romanom Don DeLilla Umjetnica tijela. Poveznica je ovih dvaju potpuno različitih ishodišta – tijelo i izvedba. U Nosferatu tijelo je skandal i eksces, a u Umjetnici tijela autorsko je ishodište „opsesivno bavljenje tjelesnošću koje postaje umjetničkim činom“. Postavljen u formi mekih granica kao „niz plesnih i kazališnih eseja“, Nosferatu Saše Božića komunikativna je i dinamična predstava. Dojam je da smo pozvani na večeru s vampirom.
Rasprava određenih problema koje povlači predstava je težina istinske komunikacije između ljudskih bića i esencijalno egocentrična priroda umjetnosti, a u Nosferatu je prenesena i u pitanje tijela, vlasništva nad tijelom, ali i tijelo kao umjetnički čin ili izlagački objekt.

Cijena ulaznice: 50/25 kuna za studente T

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code