NOBILO U HRVATSKOJ VIDI PUZAJUĆU FAŠIZACIJU DRUŠTVA

NOBILO U HRVATSKOJ VIDI PUZAJUĆU FAŠIZACIJU DRUŠTVA

25. kolovoza, 2019.

Ako legalizirate, u nekom obliku, u javnom prostoru, pozdrav „Za dom spremni“, onda morate biti „spremni“ da uz „Za dom spremni“ dobijete ono sve što ide uz taj poklič. A to je napad na nacionalne manjine, pokušaji tjeranja nacionalnih manjina, stavljanje Srba u status građana drugog reda, istaknuo je i zamjerio policiji što ne podnosi kaznene prijave i kad Marko Perković Thompson pjeva „Bojne Čavoglave“, pjesmu koja je nastala u vrijeme hrvatskog i svetog Domovinskoga rata

Napisao: Mladen Pavković

U napadima na Hrvate, dr. Miloradu Pupovcu, pridružio se, a tko drugi nego i advokat – Anto Nobilo, bivši jadni i žalosni državni tužitelju u komunizmu.
U razgovoru za Radio Sarajevo, kako navodi Tanjug, uz ostalo je rekao da su najnoviji fizički napadi na predstavnike srpske manjine u Hrvatskoj posljedica „puzajuće fašizacije društva“ te da u svemu tome vidi kao logičnu posljedicu koketiranje političara sa NDH i relativiziranja ustaških zločina.
– Dakle, jednostavno treba uočiti tu vezu i uočiti da su političari odgovorni za ovo što se desilo. Jer, uvijek vam je tako. Političari pokušavaju na nekoj akademskoj razini plasirati određene ideje, a uvijek se nađu oni koji te ideje pretoče u zločin“, rekao je, ne navodeći na koje je političare konkretno mislio.

Za dom spremni

Osvrnuo se i na pozdrav „Za dom spremni“, ali ne i na onaj pod kojim su učinjeni strašni zločini u vrijeme komunizma – Smrt fašizmu-sloboda narodu.
– Ako legalizirate, u nekom obliku, u javnom prostoru, pozdrav „Za dom spremni“, onda morate biti „spremni“ da uz „Za dom spremni“ dobijete ono sve što ide uz taj poklič. A to je napad na nacionalne manjine, pokušaji tjeranja nacionalnih manjina, stavljanje Srba u status građana drugog reda, istaknuo je i zamjerio policiji što ne podnosi kaznene prijave i kad Marko Perković Thompson pjeva „Bojne Čavoglave“, pjesmu koja je nastala u vrijeme hrvatskog i svetog Domovinskoga rata.
Pored policije i političara, za to su odgovorni i oni u Državnom odvjetništvu, jer po njemu tko god vikne „Za dom spremni“ treba odmah postupiti represivno, tj. prvo ga opaliti pendrekom u glavu (valjda).

Odličan pedigre

Gdje je bio i što je radio Nobilo u vrijeme Domovinskoga rata? Da se borio za slobodnu i samostalnu hrvatsku državu vjerojatno bi zapamtio da je riječ o pozdravu iz tog vremena, ali to njemu uopće nije važno, poglavito kad se zna da je to tip koji je kao tužitelj 1986. tužio bivšeg političara i ministra NDH Andriju Artukovića u kako neki kažu montiranom procesu, zatim 1989. Franju Tuđmana i brojne druge Hrvate. Za gradonačelnika Vukovara Penavu je izjavio, pišu mediji, da uz podršku predsjednice Republike u ovom gradu provodi fašističku politiku itd. i tome slično.
Postao bi on i ministar da nije tukao i maltretirao svoju suprugu, jer ima „odličan pedigre“ – otac mu je navodno bio u Udbi!
Sve u svemu, pravi Hrvat na pravom mjestu! T

7 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Crveni banditi
  #1 Crveni banditi 31 kolovoza, 2019, 17:44

  Bogati program Bučograda je u petak, 30. kolovoza, ispunio atrij Županijske palače.U programu je uživao i bivši predsjednik RH Ivo Josipović, kojeg su ugostili župan Radimir Čačić i njegova savjetnica Natalija Martinčević, predsjedavajuća Turističke zajednice Varaždinske županije.Udruga Hajdina, udruga Varaždinsko bučino ulje, Udruga kuhara Varaždinske županije, Dječji vrtić Bajka te odgojiteljica Ivana Mikulec su u sklopu Bučograda ponovno priredili zanimljive radionice, prezentacije i degustacije.Posebno divljenje izazvale su dekoracije od buče, koje su vještim rukama izrađivali mladi kuhari, članovi Regionalnog tima Varaždinske županije, a svi su mogli doznati kako se nekada proizvodilo bučino ulje ili kako stepati zrna hajdine iz snoplja. Oduševili su nastupi mališana iz Dječeg vrtića Bajka, a najmlađi su uživali u radionicama s odgojiteljicom Ivanom Mikulec.

  U posjet županu Radimiru Čačiću i njegovim suradnicima u subotu dolaze ugledni gosti, bivši predsjednik RH Stjepan Mesić, bivša premijerka Vlade RH Jadranka Kosor, kao i župan Krapinsko zagorske županije Željko Kolar i Ivan Anušić, Osječko-baranjski župan.

  U popularnome Bučogradu predstavlja se Krapinsko zagorska županija. Nakon izjava gosti će u pratnji domaćina krenuti u obilazak Špancirfesta. Eto, crvena banda na okupu, uz Ivu Jusipovica-Djujica, ciganina sdp-a i antifu Stipu Mesica kradljivca. Na fotki je i osobita savjetnica Gazimira Cacica i vesne pusic. Crvena banda na okupu.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Romano Rosavec Ruski
  #2 Romano Rosavec Ruski 31 kolovoza, 2019, 09:37

  Zamjenik župana Roman Rosavec je u srijedu, 28. kolovoza 2019. godine, na stadionu ŠNK Frankopan u sisačkom naselju Galdovo nazočio završnici Memorijalnog malonogometnog turnira „Tomislav Skender“, kojeg je uspješno organizirala Udruga dragovoljaca Domovinskog rata Galdovo 1990.
  Dodjeli zahvalnica i priznanja sudionicima turnira nazočili su i članovi obitelji Tomislav Skendera, prvog poginulog hrvatskog branitelja iz Galdova. Ne znamo, doduse, je li na turniru zaigrao i veseli Moslavac Romano Rosavec, kojega na fotki vidimo u kockastom dresu svjetskih doprvaka iz Rusije. Iako zivim u Popovaci, nikad nisam znao da su gemisteri Rosavec i njegov sef, zupan Ivo Zinic, clanovi vijeca HNS-a. Pa bili su u Moskvi o trosku Davora Sukera i druzine. Romano zaobilazi istinu o prvenstvu svijeta u Putinovoj krimskoj i ukrajinskoj demokraciji, a Zinic o strujnom autu za terenski rad zupanijskih birokrata. Zamislite, veli dicni Banovac, “da bar u necemu (nakon vrhunske nezaposlenosti u RH od 17,2 posto!!) budemo prvi. Bas lijepo i mudro receno, rekao bi ing. Ivo Santek, koji ne vjeruje da je Andrej Zinic bio, postao i ostao nezaobilazni kandidat za zaposlenje skladistara u firmi neporocnoga ministra pravo (sudja) Drazena Bosnjakovica, kaznionici Glina. Je li spomenuti mladi Zinic na natjecaj poslao fotografiju ili preporuku kradezeja?

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Posuditi do 1,000,000 EURA (zeljka.baletic@gmail.com)
  #3 Posuditi do 1,000,000 EURA ([email protected]) 26 kolovoza, 2019, 13:44

  Posuditi do 1,000,000 EURA
  Trebate hitan zajam? Ovdje je vaša prilika da biste dobili kredit od naše tvrtke po kamatnoj stopi od 3%. Naš krediti su osigurani i zajamcena. Kontaktirajte nas danas, uz iznos potrebno. E-mail: [email protected]
  WhatsApp: +33758119861

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. žrdina
  #4 žrdina 25 kolovoza, 2019, 20:08

  Koalicija orjune i četništva vlada Hrvatskom.
  Hrvateki čkome ili bježe, nema spasa.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. PUPAVI
  #5 PUPAVI 25 kolovoza, 2019, 16:11

  Kako je biti četnik u Hrvatskoj,bre jebeno,do neba pardon do Tesline banke,mi te glupe Hrvate koljeno ko stoku a oni nas zapošljavaju u policiju,sudstvo,školstvo…kao da je lako ustajati u 6 ujutro.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Bozana topalovic
  #6 Bozana topalovic 25 kolovoza, 2019, 08:30

  POTREBNA JE HITNA KREDITA?
  Posudba novca kod nas znači brzu isplatu. Poslujemo s ciljem zatvaranja posla na obostrano zadovoljstvo. U većini slučajeva novac ćete dobiti u istom danu ili čak u roku od 15 minuta od podnošenja zahtjeva. Računajući na nas možete spavati mirno i bez stresa.
       Sve naše usluge dizajnirane su tako da vam oduzmu što manje vremena. Svjesni činjenice da većina klijenata ima dnevne obveze i ispunjen dan, ne želimo vas gnjaviti s nepotrebnim stvarima. Kod nas možete tražiti novac bez jamaca, ovjerenih potvrda ili poslodavaca.
      Čak i ako ste u crvenom ili imate lošu kreditnu povijest, to ne znači da vam neće biti odobren novac. U samo nekoliko koraka putem interneta i računala, tableta ili pametnog telefona ispunite zahtjev za posudbu novca koji će odmah ići na obradu. Obratite nam se s povjerenjem Trebate li zajam ili financiranje iz bilo kojeg razloga, kao što su: * Krediti za nekretnine * Poslovni zajmovi
  * Hipotekarni zajmovi * kućni zajmovi * zajmovi za konsolidaciju duga
  * Osobni zajmovi. Kontaktirajte nas putem e-maila
  [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Anonimno
  #7 Anonimno 25 kolovoza, 2019, 06:37

  Ovaj je pravi druga tita sin.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code