NI JEDAN SRPSKI POLITIČAR NIJE POLAGAO VIJENCE NITI PALIO SVIJEĆE ZA DAN DRŽAVNOSTI

NI JEDAN SRPSKI POLITIČAR NIJE POLAGAO VIJENCE NITI PALIO SVIJEĆE ZA DAN DRŽAVNOSTI

1. lipnja, 2021.

 

Neke braniteljske udruge u tišini i iznimno skromno toga su dana organizirale ribička i ina natjecanja, također u spomen na sve poginule i nestale.

Mnogi će se vjerojatno pravdati da je i za ovo „kriva“ korona, pa da se na jednom mjestu nije mogao okupiti veći broj ljudi, što naravno nije točno, jer u subotu, 29. svibnja, u Zagrebu i Imotskom  bio je organiziran veliki mimohod s nazivom „Hod za život“

Napisao: Mladen Pavković

U nedjelju, 30 svibnja,  u pojedinim medijima  mogli smo pročitati naslove poput – Hrvatska slavi Dan državnosti!

Međutim, toga dana gotovo se „ništa“ nije događalo. Istina, bili su lokalni izbori, a predsjednik Vlade i Sabora, sa suradnicima, posjetili su već zaboravljeni Oltar Domovine na Medvedgradu i tamo zapalili svijeće za sve poginule i nestale tijekom hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata.

Kriva korona

U pojedinim općinama i županijama, gradonačelnici i župani te predstavnici braniteljskih udruga vijence i svijeće podno spomen obilježja svečano su položili dva dana prije (!?) Dana državnosti, umjesto na sam dan (svaka čast iznimkama).

U mnogim gradovima i mjestima tek tu i tamo, na taj dan, mogla se vidjeti neka hrvatska zastava kako vijori…

Neke braniteljske udruge u tišini i iznimno skromno toga su dana organizirale ribička i ina natjecanja, također u spomen na sve poginule i nestale.

Mnogi će se vjerojatno pravdati da je i za ovo „kriva“ korona, pa da se na jednom mjestu nije mogao okupiti veći broj ljudi, što naravno nije točno, jer u subotu, 29. svibnja, u Zagrebu i Imotskom  bio je organiziran veliki mimohod s nazivom „Hod za život“.

U Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu (stadion NK Zagreb) 28. svibnja održano je tradicionalno postrojavanje pripadnika nekadašnjeg Zbora narodne garde (ZNG) u povodu Dana Hrvatske vojske,  Dana hrvatske kopnene vojske i 30. obljetnice ustrojavanja HV-a. Na tom skupu predsjednik države Zoran Milanović uz ostalo je istaknuo da “zablude, greške i zločine svojih djedova trebamo polako početi zaboravljati“ i da „mi za njih nismo odgovorni“.

A, zašto se onda neprestano „zablude i greške i zločini“ iz II. svjetskog rata, a osobito i nakon njega, neprestano „prepisuju“ uglavnom onima koji tada nisu ni rođeni, a predstavnici najviših državnih vlasti redovno obilaze ta mjesta koja navodno „treba zaboraviti“?

Ne obilježavanje državnih blagdana

Inače, većina Hrvata više ne obilježava gotovo ni jedan državni blagdan, a mladi manje-više nemaju pojima kada se i zbog čega nešto slavi.

Pojedini političari su nažalost ponovno bili „glavni“ u medijima i za ovogodišnji Dan državnosti, iako su neki znali tu i tamo nekom od političara  postaviti i „nezgodno“ pitanje- A, gdje ste vi bili 30. svibnja 1990.?

Kad se lani obilježavala obljetnica Vojno-redarstvene akcije Oluja95 u Kninu tamo su u „prvim redovima“ bili i predstavnici Srba. Kako to da ni jednog od njih ni ovoga puta nismo vidjeli da polažu vijene i pale svijeće „za sve poginule“ za Dan državnosti?

Sve u svemu, tako se (skromno) ne obilježava ni „obični“ blagdan, a kamoli takav datum kakav je 30. svibnja- Dan državnosti, tijekom kojeg su pored poginulih i nestalih u prvom planu trebali biti i živi branitelji. T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Marija Magdalena
  #1 Marija Magdalena 19 srpnja, 2021, 12:37

  Pozdrav pozdrav svima vama. Zovem se Marija Magdalena, samohrana sam majka 3 djece, želim podijeliti opipljivo svjedocanstvo o tome kako sam od bogobojazne žene, gospode Vladimire Franke, dobila zajam od 50,000 eura pod 3%. Ako vas zanima dobivanje zajma molimo kontaktirajte ga. Uvjeravam vas da je sigurno, hvala. E-adresa: ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. basinac
  #2 basinac 2 lipnja, 2021, 21:28

  Srbi,ako ovako nastave ignorirati državu koja se zove Republika Hrvatska,mogli bi požeći još jednu oluju.
  U njihovoj mržnji prema hrvatskoj državi,potpomaže im “Beogradska čaršija” iz koje im suludi Šešelj naređuje kako će se ponašati.
  Ponovo ih huška i ohrabruje nekakvom srpskom silom koja će poraziti Hrvatsku i vratiti im Krajinu.
  Kad su ludi neka ga slušaju,ali im oluja ne gine.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code