Nepoznati kupac uplatio 400.000 kuna za Stojedinicu

Nepoznati kupac uplatio 400.000 kuna za Stojedinicu

25. siječnja, 2012.

101

Radio 101 konačno bi mogao dobiti kupca 31. siječnja, kad bi između 13 i 14 sati potencijalni kupci trebali predati ponudu tešku najmanje šest milijuna kuna.

Da bi se ponude uopće razmatrale, potencijalni je kupac morao uplatiti 400 tisuća kuna jamčevine do 20. siječnja, što je ovaj put i učinjeno. Naime, prethodna su tri natječaja propala i prije datuma za predaju ponuda upravo zbog toga što nitko nije uplatio traženu jamčevinu.

Maroje Stjepović, stečajni upravitelj Radija 101, potvrdio je za Business.hr da je na poseban račun otvoren isključivo za uplatu jamčevine novac sjeo, no nije nam htio reći tko je uplatitelj, pa čak ni to je li riječ o samo jednoj uplati ili je pravo za dubinsko snimanje i predaju ponude kupilo više ponuđača.

Četvrti natječaj

Ovo je četvrti natječaj za prodaju Stojedinice dokapitalizacijom, a nakon svakog neuspjelog pokušaja prodaje minimalna cijena je padala. Tako se prvim natječajem za posrnuli Radio 101 tražilo 12 milijuna kuna, zatim 10,8 milijuna, a onda je cijena spuštena na 9,7 milijuna kuna. Prije prodaje na taj način radio se pokušalo spasiti prodajom koncesije, za što je bilo zainteresirano nekoliko medijskih kuća, a novac koji je tada nuđen iz današnje se perspektive čini nevjerojatnim. Najviše je tada ponudio Media servis, koji je već bio uplatio 15.101.101 kunu.

Takav način prodaje naprasno je zaustavljen iznenadnim izmjenama Zakona o elektroničkim medijima kojima se zabranio prijenos koncesije te je naloženo prekidanje svih postupaka koji su bili u tijeku. Šansa za prodaju na takav način ipak je još postojala čak i nakon te hitne promjene zakona jer je do njegova stupanja na snagu Vijeće za elektroničke medije moglo dati zeleno svjetlo. U tom bi se slučaju isplatile sve zaostale plaće radnicima i namirio bi se dio duga državi i ostalim vjerovnicima.

Majher odustao

Braco Vuković, koji je službeni vlasnik Media servisa, nije nam u petak htio reći je li uplatio jamčevinu za Radio 101, obećavši da će to otkriti u ponedjeljak. Josip Majher, vlasnik Soundsetove mreže radiopostaja, također je u prvom natječaju pokušao kupiti koncesiju Radija 101 ponudivši tada 10 milijuna kuna. Više nije zainteresiran za posrnuli radio.

“Nisam uplatio novac i neću se natjecati za Radio 101”, rekao nam je Majher, koji je već izražavao sumnju u isplativost tog posla.
Oni koji su uplatili jamčevinu moći će u sljedećih deset dana provesti dubinsko snimanje Radija 101 i nakon toga odlučiti hoće li uopće predati ponudu za dokapitalizaciju radija. No predaja najbolje ponude ne znači da će se radio spasiti jer nju još moraju prihvatiti vjerovnici, koji bi se time odrekli većine svojih potraživanja.

Izvor:http://www.business.hr

3 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code