NEPOTREBNA GLORIFIKACIJA TUĐMANA

NEPOTREBNA GLORIFIKACIJA TUĐMANA

13. prosinca, 2014.

Photo04 4A Custom
Bio je za konfederativnu Jugoslaviju, Miloševiću htio predati Dubrovnik…

Napisao:Mirko Vidović, direktor Domovinskog rata

Franjo Tuđman je bio u Drugom svjetskom ratu urednik pamfleta u ime komunističke mladeži i proizvođač mržnje među samim Hrvatima iz ideoloških razloga.
Koncem rata, u siječnju 1945, Tuđman je dospio u Beograd nakon sto je samome sebi dao čin majora. Kao Zagorac on je imao ‘propusnicu u maršalat’ i bio je u blizini Tita kad god je Tito bio besposlen.
Major Tuđman je bio jedan od utemeljitelja OZN/UDB-e – prije početka Bleiburške tragedije i Križnog puta..
Tuđmanovo  ‘civilno’ zanimanje bilo je – osnivanje sportskih ispostava ‘Parizan’.
Kao ‘najmlađi Titov general’, Tuđman je došao na ideju da u Zagrebu postane ‘broj jedan’ na vrhu partijske organizacije i u to vrijeme je dospio na čelo ‘Instituta za proučavanje radničkog pokreta u Hrvatskoj’, premda nikad nije studirao povijest niti je objavio i jedno djelo iz povijesti. Stoga je, u Zadru, išao braniti tezu pred mentorima – veteranima Partizanskog pokreta, koji su mu dali titulu ‘doktora’.
Tuđman je preko Brune Busića, asistenta u Institutu uhvatio kontakt s Vjekoslavom Luburićem koji je, među istaknutim Hrvatima, došao na ideju da Hrvatska moze postići državnost u suradnji sa Sovjetskim Savezom. Zanimljivo je, da je kasnije, šezdesetih godina, na tu ideju dosao i dr. Branko Jelić izdavač mjesečnika ‘Hrvatska Država’ u Berlinu. I unutrašnji i vanjski tisak su se nabacivali na dr-a Jelića ‘drvljem i kamenjem’, ali ne i na Luburića, jer on je pružio ruku pomirnicu komunistima.
Franjo Tuđman je surađivao ‘ispod žita’ s luburićevcima i nakon Luburićeva ubojstva, i u vrijeme Hrvatskog proljeća’ otvoreno je, kroz ‘Hrvatski tjednik’ razvijao svoj ‘Projekt Sovjetske Hrvatske’.
Tuđman nije imao ama baš nikakva upliva na međunarodne odnose, ni u povodu donošnja ni ratifikacije ‘Međunarodnog ugovora o građanskim i političkim pravima čovjeka’, ni na ‘Helsinškoj konferenciji’ na kojoj je uglavljeno pravo na samoodređenje zavisnih nacija i pravo na istinu po slobodnoj savjesti, a također ni na Madridskoj konferenciji’ o pravu na slobodu savjesti, ni na Ottawskoj konferenciji’ o pravu naroda na samoodređenje, a najmanje u vrijeme priprema za ‘Ugovor Istok-Zapad’.  Navedeni događaji su i te kako uzeli u obzir Projekt Europske Hrvatske čiji su protagonisti uzeli i to službeno, aktivnog udjela u obrani pitanja hrvatske državne nezavisnosti putem samooređenja.

BAKARIĆEVE STRUKTURE

Nakon samoodredjenja Slovenije, kad je došlo do priprema za samoodredjenje Hrvatske, Franjo Tuđman je pozivao hrvatski narod da GLASA ZA KONFEDERALNE ODNOSE U JUGOSLAVIJI, a NE ZA NEZAVISNOST HRVATSKE. Iza tog stajališta bili su aktivno i u masovnim  medijima i Ivica Račan i Stjepan Mesić i drugi ‘zdravodrugovi’.
Hrvatska nacija je skoro jednoglasno glasala ZA NEZAVISNOST i time su ovi ‘leaderi’ bili totalno marginalizirani, ali iza njih su stajale strukture Bakarićeve Republike Hrvatske, posebno UDB-a sa svojim glavnim kaponjama, Boljkovcem, Manolićem, Perkovićem, Mustačem itd.
Udbini ‘pitomci’ su odmah u povodu prvih slobodnih izbora za Sabor, prisvojili državne riznice, uspostavili monopol na elektronske medije i – odlučivali tko može biti na čelu ikoje stranke u Hrvatskoj, pa i onih ‘sitnoga zuba’. Ta prikrivena ‘diktatura proletarijata’  iza kulisa marginalizirala je dr-a Marka Veselicu, prvake HSS-a, HSP itd, sve one koji nisu bili pobornici u korist projekta Sovjetske Hrvatske!  Sva težina financija i masovnih  medija stavljena je podjednako na stranu HDZ i HSP – dva krila jednog te istog političkog šišmiša.

OLUJU SU ISPLANIRALI AMERIČKI GENERALI

U fazi početka stabilizacije Hrvatske kao osamostaljene države, dogodio se je početni udar JNA na pokušaj demokratizacije zemlje,  prilikom skakanja Splićana na Titove tenkove na Rivi, Boljkovac i Tuđman su osudili taj ‘napad na JNA koja je i naša armija u Hrvatskoj’. Napadači su bili pohapšeni, izručeni Vojnom sudu u Sarajevu i crvena zvijezda petokraka je spremala svoj prodor u Hrvatsku, od Vukovara do Zagreba. Hrvatski najelitniji branitelji su Titovoj Armiji na Vukovaru ‘slomili kičmu’ (kako se je izrazio preko hrvatskog radija puk. Mile Dedaković – Jastreb) i tada je propala svaka iluzija o udaru i na Zagreb. Kad je general Špegelj, u svojstvu Ministra obrane u Hrvatskoj,  javno izjavio da ‘JNA trebamo poraziti’, Tuđman ga je zbacio s položaja ministra i na njegov mjesto postavio luburićevca Gojska Šuška: tako je Tuđman izvršio ‘rokadu’: ottawski pizzaiolo je došao u Zagreb, a Martin Špegelj je otišao na Norval kod Toronta da se dosađuje.
Tuđman je pozvao puk. Dedakovića u Zagreb i tu ga dao zgaziti nogama udbaša, koji nikad nisu nikako odgovrali za to svetogrđe u jednom obrambenom ratu.
‘Oluju’ su isplanirli američki generali iz pričuve. Prvi zračni udar na samom početku ‘Oluje’, na protuzračne baterije oko Knina izveli su američki bombarderi koji su doletjeli iz savezničke baze u Italiji, a Tuđmam se je u to vrijeme rashlađivao  u svom skloništu daleko od Fronte.
Kad je na Kninskoj tvrđavi general Ivan Korade digao ponosni hrvatski barjak pobjede, Tuđman je iz svog skloništa pohrlio i tek sutradan došao da poljubi barjak časti nad Kninom. General Ivan Korade je kasnije ustrijeljen prilikom hajke koju je na njega organizirao Stjepan Mesić u šumi pored Varaždina, dok je hajku na generala Gotovinu organizirao HDZ-ovac Ivo Sanader, najveći kleptoman u povijesti Hrvatske.
Franjo Tuđman je dao nalog svom lieutenantu Marinu Biliću Bilom – predstavniku HDZ-a u Vukovaru, da PREDA HRVATSKO PODUNAVLJE  srbijanskoj neprijateljskoj vojsci – JNA – četrdeset dana nakon posvemašnjeg prekida svih državno-pravnih veza s Beogradom odnosno sa Srbijom. Na čelu neprijateljske vojske JNA bio je Stjepan Mesić, Titov nasljednik. Mjesec dana nakon tog akta VELEIZDAJE, Srbijanci su izbacili Stjepana Mesića koji se je obreo u Zagrebu i tu poslao – glavnim tajnikom HDZ-a, Prvo njegovo djelo je – smjenjivanje s položaja predsjednika HDZ BiH vrlo umjerenog Stjepana Kljujića i postavljanje na njegov mjesto oficira KOS-a, Matu Bobana.

U vrijeme opasne opsade Dubrovnika, Franjo Tuđman je sa svojim doušnicima odlučio predati Dubrovnik Slobodanu Miloseviću, a do toga nije došlo jer sam ja kao direktor  Domovinskog rata odbio predaju i izdaju. Direktora su shvatili i dali mu pomoć već tada otvoreni hrvatski saveznici – Francuzi i Britanci, u sjeni američkog vojnog diva.

ZEMLJA BANOVA

Oni koji sad! kuju u zvijezde Tuđmanove ‘zasluge’ za obnovu hrvatske državne nezavisnosti svi odreda pripadaju Projektu Sovjetske Hrvatske i njih ne smeta ni članstvo nezavisne  hrvatske države u UN-u, ni u NATO-u a ni u EU – oni i dalje nastoje održati na glavnim položajima u Hrvatskoj – tamo gdje se donose odluke i daju zapovijedi – svoje komesare, pa i nakon što su morali izručiti svog velikog kaponju Josipa Perkovića njemačkom pravosuđu da mu se sudi u Neo-Nurnbergu zbog divljačkog ubijanja hrvatskih državotvornih emigranata po zapadnim slobodnim zemljama.
Glorifikacija Franje Tuđmana u povodu 15-te godišnjice njegove smrti je očajnički pokušaj prosovjetskih gnoma da se stvori privid kontinuiteta između Bakarićeve Hrvatske i Tuđmanove Hrvatske.
No proces obnove hrvatske kao nezavisne države tek ovih dana ulazi u završnu fazu – ocjelovljenja Banovine Hrvatskei Banovine Bosne na cijelom njihovom povijesnom i etničkom prostoru.
Tako ocjelovljene naše dvije Banovine naći će se u interesnoj zajednici kao dvije nezavsine države pod zajedničkim nazivom  BANOVINA HRVATSKA I BOSNA”.
A i Bakarić i Tuđman ostat će u povijesti točno ono sto su bili – borci za vlast nad hrvatskim narodom – koji su uspjeli korumpirati i dobiti na svoju stranu  i Katoličku crkvu.
Dostojanstvo BANA bacit će u muzej sve madžarone i jugošugu – poput Bana Jelačića na sred sredine Glavnog grada Hrvata – s udignutom desnicom vraćcenom iz gliptoteke – on bdije nad slobodom i nezavisnosti ZEMLJE BANOVA. T

112 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Guest
  #1 Guest 15 prosinca, 2014, 20:01

  >>>>Na ovo od moje strane postavljeno pitanje gdin Zoranić je ustao iz svoje fotelje zauzevši stav MIRNO, ispruživši se po cijeloj svojoj visini cca 190 CM i važno mi saopćio na način kojim mi se uvijek obraćao a i svima koje je cijenio….””…DRAGI …..rekavši moje ime……Znajte, naš poglavnik Ante Pavelić nije bio siguran da će uspjeti u tome što radi te iz tih razloga nije bio nazočan proglašenju NDH “”….Ista nesigurnost Poglavnika NDH dobila je epilog njegovim bijegom kojim je usputno odnijevši sa sobom na tone zlata u vlasništvu Države,ostavio svoj narod posebice svoje bojovnike…kako su isti završili opće je poznato…..

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Guest
  #2 Guest 15 prosinca, 2014, 19:47

  >>>Ovdje nebi stalo čak niti da pišem sažete promemorije razgovora sa cijenjenim gdinom Zoranićem no tebi Akademik a i svima zainteresiranima želim reći nešto ,bar nešto ,iz svega toga.Dakle 10 Travnja 1941 Kvatrnik je putem Krugovalne postaje Zagreb proglasio NDH.Poznato je da Ante Pavelić tada nije bio na području Hrvatske već je još uvijek bio u CAMPO u Italiji gdje je predhodno vojno školovan on kao i grupa Ustaša koji su kasnije postali Poglavnikov tjelesni Zdrug.Postaviti je pitanje poradi čega Poglavnik Ante Pavelić prilikom proglašenja NDH tada nije bio prisutan ili nazočan tome svečanome činu…?

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Guest
  #3 Guest 15 prosinca, 2014, 19:38

  AKADEMIK>>>>Nisi mi se ovdje obratio no pozorno tebe ja čitam.Čovječe, ti asociraš na NDH….evo da ti kažem nešto o NDH i Poglavniku….Osobno sam tijekom 70tih i 80 godina prošloga stoljeća bio redoviti gost gospodinu ZORANIĆU najbližem suradniku Ante Pavelića koji je živio na širem području grada Opatije.Isti je gospodin tada koncem 80tih godina bio u 10/desetoj / deceniji svojega života no u zavidno, fascinantnoj psiho-fizičkoj kondiciji.Mnoge smo sate proveli u razgovorima o Državi NDH jer je isti gospodin,tada još u vrijeme tvrdoga komunizma, u mene imao bezgranično povjerenje.>>>>>

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Guest
  #4 Guest 15 prosinca, 2014, 19:25

  MIRKO VIDOVIĆ>>>> ili osoba koja se iza ovoga NIKa krije>>>>””Nadležni vojni krugovi”” kako ih ti nazivaš ovdje pozivajući ih da” učine nešto” trebalo bi biti asocijacija na VSOA.Cijenjeni NICK…vojne tajne podredno i službe istrage funkcioniraju bitno različito od civilnih tj. MUP istražnih službi.O načinima njihovoga postupanja nemogu ti ovdje iz razumljivih razloga reći ništa ,zapravo rekao sam ti najbitnije.Valjda si shvatio da ti njih nemožeš pozivati na način kao kad okreneš 192….

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Akademik
  #5 Akademik 15 prosinca, 2014, 15:32

  Dudek!
  Iz tiska je ovih dana izisla knjiga ‘Novi Ahasver’ s podrobnim izlaganjem istinskog psiholoskog rata u diplomatskim nastupima oko Globusa. U toj knjizi ces vidjeti kako su utirani puti samoodredjenju Hrvatske i to kao – nezavisne drzave oslobodjene i lijevog i desnog fanatizma. To je i prirucnik o nastanku i razvoju moderne hrvatske diplomacije. I u svim tim etapama, i to posvuda u svijetu i obican puk i nasi visoki intelektualci (kao sto je npr. Macekov tajnik Branko Pesic) su mi u lice govorili bas to sto Vi insinuirte: ‘Vi ste pjesnik i znate lijepo govoriti, ali to sto vi tvrdite – to se nikad ne ce dogoditi. A dogodilo se je. I to u sto Vi sumnjate je zavrsni dio jednog vrlo obvezujuceg projekta nastalog prije 35 godina. Mene su udbaske kaponje u Sarajevu, u sijecnju 1981 stavili na celo liste hrvatskih boraca za nezavisnost – za odstrel. I eno ih u Neo-Nurnbergu. Doci ce na red i drugi!

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. dudek
  #6 dudek 15 prosinca, 2014, 14:33

  moj branitelju nisam ja nikakav pljuvac u ogledalo. Ubi me kao i pokojnog Z Busica cinjenica da je nazalost manjina bila spremna zrtvovati zivot za tu svetu stvar slobodu naroda. Prijatelju, za kolosalne stvari je odavno nazalost prosao vlak. Isto kao sto smo stali na pola puta naseg oslobodilackog rata i predali neprijateljima da ga dovrsi, gospodari nasih sudbina su nazalost prearanzirali okolnosti i prilike za to kolosalno koje spominjes jednostavno nece biti. Tebi ostavljam da si sam dekodiras na sto sam mislio.

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. zenga
  #7 zenga 15 prosinca, 2014, 07:59

  Vidoviću odveć te cijenim kao dmoljuba, pisca, intelektualca i zato sam posumnjao u ovaj čudni tekst, koji nije u tvom stilu i domašaju. Ako si autor teksta, onda zbilja moram mijenjat mišljenje o dobrim namjerama. Ne branim ja Tuđmana. Meni je osobno nanio zlo u životu kad je došao na vlast, pa mi ne pada na pamet da idem na njega onako kako si ti išao. NIje to način, grande Livnjače! Pozdravlja te Duvnjak!

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. Mirko Vidovic
  #8 Mirko Vidovic 15 prosinca, 2014, 07:35

  Zahtgjevam od nadleznih vojnih krugova u Hrvatskoj da, u suradnji s Urednistvom portala ‘Tjedno.hr’ utvrdi tocan civilni identitet ‘vice Johna Metzingera’ i da to objavi na ovom portalu, kao i njegovu izjavu tko ga je na to nagovorio (ili prisilio) i ZASTO je on to ucinito protiv casti i dostojanstva Direktora Domovinskog rata. Ovdje se radi o klasicnom aktu veleizdaje koji izbliza prate suradnici Direktora Domovinskog rata ocekujuci da se vojne vlasti u Hrvatskoj izjasne sta su time htjele postici. S ovim zahtjevom ici ce se do kraja da bismo mogli nastaviti svoj rad u dosadasnjim odnosima i u povjerenju.

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. banijac
  #9 banijac 15 prosinca, 2014, 07:12

  Čovjek je napisao sve što je istina i još uopće niej raspravljao o privatizaciji i 200 obitelji. Posebnom Tuđamnovskom sranju. tuđman je na bojištu bio samo jednom u Petrinji, zbog njega nije bilo heroja Domovinskog rata i sada poslije svega neki se izčuđavaju kad netko objavi kakav je zaista bio

  Odgovorite na ovaj komentar
 10. Zenga
  #10 Zenga 14 prosinca, 2014, 22:41

  Duvnjak Livnjaku u brk!
  Ako je ovaj tekst napisao Mirko Vidović, onda s tom čovjeku nešto dogodilo. Nije moguće da je veliki Livnjak prolupao.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • rush
   rush 14 siječnja, 2015, 16:53

   robija nikad nije bila laka, a na autora je je ostavila svoj teški trag. slabijeg čovjeka bi te muke davno ubile

   Odgovorite na ovaj komentar
 11. Guest
  #11 Guest 14 prosinca, 2014, 18:37

  Sinisa Glavasevic>>>Sve se meni čini da bi ti najradije ponovo otvorio Goli Otok a gdje bi strpao sve ove koje si gore naveo.Mislim ipak da se jesi malo zanio jer …kažeš “osuđujem vas pa nakon toga optužujem vas”” dakle uzimaš sebi za pravo biti tužioc koji ujedno donosi presudu i to bez provedene bilo kakve adekvatne istrage i potom sudskoga procesa.Gospodine Glavaseviću jedno je biti vlast koja vodi Državu dok je pucanje na frontu nešto sasvim drugo koje jedno sa drugim i nemora baš biti kompatibilno.Ipak podsjeti se da tada jesmo bili u polupredsjedničkom sustavu upravljanja državom .Ovime sam ti sve rekao a ti ….RAZMISLI….

  Odgovorite na ovaj komentar
 12. Torcida
  #12 Torcida 14 prosinca, 2014, 16:49

  Dobroslav Paraga je Hrvatima bio jedino svjetlo u tami. Godine 1992. je Paraga oko sebe okupljao doslovno više ljudi nego Barack Obama na izborima za predsjednika 2008. Kako je moguće da danas više nitko nezna za ovog hrvatskog mučenika Paragu i stranku koju je on poveo u borbu za hrvatsku nezavisnost?

  Odgovorite na ovaj komentar
 13. Sinisa Glavasevic
  #13 Sinisa Glavasevic 14 prosinca, 2014, 12:28

  Osuđujem vas, gospodo, za svu bol trenutka kada ja Vukovar shvatio da između vas, Hrvatskog sabora, Hrvatske vlade, predsjednika Republike Hrvatske i četnika nema nikakve razlike. Osuđujem vas, gospodo, za svu sramotu koju ste nanijeli hrvatskom narodu pokapajući ga. Hrvatski narod nije vas za ovo ovlastio i zato vas optužujem za izdaju. Optužujem vas, gospodo, zato jer ste stajali ispred svetinje hrvatskog naroda, ispred hrvatske trobojnice, a izdajnici si to nikada ne smiju dopustiti. Okaljali ste našu zastavu ki zato vas optuzujem. Optužujem vas zato što ste svojim izdajničkim ustima pjevali našu lijepu himnu koju su pjevali heroji Trpinjske ceste, heroji Lužca, heroji Mitnice, Sajmišta, Borova naselja, heroji Bogdanovaca. Heroji Vukovara pjevali su je dok su branili Vukovar u tijeku borbe, kad su sahranjivali raskomadane ostatke svojih prijatelja, pjevali su je dok su umirali. ZADNJA PORUKA SINISE GLAVASEVICA.

  Odgovorite na ovaj komentar
 14. Branitelj
  #14 Branitelj 14 prosinca, 2014, 12:22

  Ddek moj! Nema vise udbasa koji bi se usudili pljuvati po ogledalu uvjereni da tako obracunavaju s onim koga ne poznaju, kako to radi neka ‘majsnerica’ na jednom portalu na kojem pod maskom, cini nevjerojatnu blamazu Braniteljima. No, postigli smo to da smo te osobe identificirali i da im sutra, kad sav ovaj kolosalni napor naseg narastaja ispuni granice nase drzave i ostvari pravo na slobodu savjesti, pogledamo u oci i pozovemo ih da se javni izjasne zasto su pljujuci sebe mislili da je ona osoba u ogledalu – hrvatska nacija. Budala ne bi bila budala kad nikome ne bi pljuvala u lice.

  Odgovorite na ovaj komentar
 15. dudek
  #15 dudek 14 prosinca, 2014, 11:22

  u nasem narodu je sve mutno od gusaka u magli1918. do dana danasnjega. Toliko zasluznih velicina, a narod propada li propada i kako izgleda propast ce potpuno i nestati u magli i biti zaboravljen kao da ga nikad bilo nije. Jadan narod ciji su slabi vjera, rodoljublje i domoljublje osudjen je na nestanak, na srecu i veselje nasih neprijatelja.

  Odgovorite na ovaj komentar
 16. Akademik
  #16 Akademik 14 prosinca, 2014, 10:47

  Sveti Jerolim je shvatio, prije 16 stoljeca, da smo mi narod prostaka, pak je ostavio poruku: ‘Neznanje je majka svih zala’. A Ban Ivan Mazuranic je tim prostacima koji su jos i kukavice i politicki prosjaci, ostavio upozorenje: “Misad grize i po tlijeh lize, sam sur oro pod nebo se dize’! s, ne prasi!

  Odgovorite na ovaj komentar
 17. klarens
  #17 klarens 14 prosinca, 2014, 06:10

  Sve ovo shto sad prichate
  +++++++++++++++++++++++++
  Od 1968 pa na dalje
  +++++++++++++++++++++++++
  Pokushavao sam objasniti
  +++++++++++++++++++++++++
  Nelogichnost ,,nacionalizma”
  +++++++++++++++++++++++++
  Druga Krivoustog
  +++++++++++++++++++++++++
  Chovjek je kao GENERAL KOSa
  +++++++++++++++++++++++++
  Pristigao u Zagreb usrechivati
  +++++++++++++++++++++++++
  NAIVNE
  +++++++++++++++++++++++++
  Znate li vi sitnozubci
  +++++++++++++++++++++++++
  Shto je to SHANA ???????????
  +=======================+
  EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
  +=======================+
  Licemjeri KPJ
  +++++++++++++++++++++++++
  Nisu nikakvi VJERNICI
  +++++++++++++++++++++++++
  Jedina ljubav
  +++++++++++++++++++++++++
  NOVAC
  +++++++++++++++++++++++++
  Jer novac je moch

  Odgovorite na ovaj komentar
 18. Guest
  #18 Guest 14 prosinca, 2014, 00:47

  >>>Mnogima će sada nakon pročitanog članka gore biti jasni kriteriji po kojima je pok.F.Tuđman dijelio vojne ,generalske i ine činove i to kapom i šakom.Osobno sam još 1992. godine na sastanku sa sada pok. generalom Zvonimirom Červenkom razgovarao upravo o tome.Ne mogu sada reći gdje se je to zbilo no ako netko hoće istraživati ,dan sat i mjesto toga sastanka službeno je evidentiran u arhivama MORHa.

  Odgovorite na ovaj komentar
 19. Guest
  #19 Guest 14 prosinca, 2014, 00:24

  Točno je kako navodi autor članka da je namjera F.Tuđmana ,time i stranke HDZ, bila da Hrvatska ostane u sastavu Yuge no na konfederativnim osnovama.Istina je da je cijelokupni hrvatski tisak iz onoga vremena javno objavio prijedlog odn. prednacrt tog konederativnog ugovora a koje stranice u originalu osobno i dan danas imam u arhivi.Točno navodi autor članka vojnu povijest pok.F.Tuđmana i njegove beogradske dane o kojima imam osobna saznanja između ostalih izvora i iz direktnih razgovora sa komandantom partizanske divizije u kojoj je Pok.F.Tuđman bio komesar.No treba reći i to da je autor ispustio puno toga još napisati i uvjeren jesam da će to učiniti nekom drugom prilikom.Činjenice navedene u članku dokumentirane su tijekom čitavog spomenutog vemena i to tamo gdje je F.Tuđman služio ex JNA i svatko zapravo može ,naravno ako to želi,uvjeriti se u nepobitnu istinu.Naravno mnogima je lakše obmanjivati sebe nego prihvatiti povijesnu istinu.

  Odgovorite na ovaj komentar
 20. MOLOTOV
  #20 MOLOTOV 13 prosinca, 2014, 22:20

  Uopće je nejasno kako je ovome četniku dat prostor u “TJEDNO.HR” ?! To je za mene veliko razočarenje u uredništvo ! Mislim da treba provjeriti da vam se nisu uvukli petokolonaši ?!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code