NEMA VODE, A NEMA UHIĆENJA

NEMA VODE, A NEMA UHIĆENJA

5. travnja, 2018.

 

 

Marijan Živković iz Vukovara, otac dvojice poginulih sinova u Domovinskome ratu, pod hitno je bio optužen i suđen, jer je razbio ćiriličnu ploču, a Darko Pajičić zbog istog djela „ubijen“, poduzetnik Josip Klemm također je proganjan, generali Ljubo Ćesić Rojs i Mladen Kruljac, i te kako su osjetili da smo „pred zakonom svi jednaki“, Mladen Milošević iz Knina, inače glavni inicijator podizanja veličanstvenog spomenika hrvatske pobjede „Oluja95.“ i urednik Braniteljskog portala, odležao je godinu i pol dana u zatvoru jer nije htio biti poslušnik ni jedne politike

Napisao: Mladen Pavković

Što se čeka? Slavonski Brod, Grad junaka iz hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata, nekoliko dana prije Uskrsa, ostao je bez vode, a unatrag blizu tridesetak godina i bez čistog zraka! Za te „terorističke“ akcije nema krivca, nitko nije odgovarao, što znači da nema ni uhićenja. Provodi se istraga, baš kao i u slučaju kriminala u „Agrokoru“!

Zakon nije jednak za sve

Marijan Živković iz Vukovara, otac dvojice poginulih sinova u Domovinskome ratu, pod hitno je bio optužen i suđen, jer je razbio ćiriličnu ploču, a Darko Pajičić zbog istog djela „ubijen“, poduzetnik Josip Klemm također je proganjan, generali Ljubo Ćesić Rojs i Mladen Kruljac, i te kako su osjetili da smo „pred zakonom svi jednaki“, Mladen Milošević iz Knina, inače glavni inicijator podizanja veličanstvenog spomenika hrvatske pobjede „Oluja95.“ i urednik Braniteljskog portala, odležao je godinu i pol dana u zatvoru jer nije htio biti poslušnik ni jedne politike, što je prava istina, jedan branitelj (stradalnik) iz Koprivnice bio je u zatvoru (godinu dana!) zbog ne vraćanja deset tisuća kuna, ravnatelj jedne škole u Zagrebu prof. Krešimir Mihajlović dobio je otkaz, jer je u školi dao postaviti pano sa fotografijama generala Gotovine i Markača, žena koja je u Osijeku prelazila cestu kad je na semaforu bilo crveno, brutalno je bačena i u lisicama odvedena u policiju, itd. i tako redom.

Zakon je jednak za sve!

Građane ne zanimaju prazne priče

Tijekom hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata na Slavonski Brod svakodnevno su padale granate (pretežno sa teritorije Bosanskog Broda) kao „kruške“. Nitko nije odgovarao. U tom gradu poginulo je najviše dječaka i djevojčica. Nitko nije odgovarao, iako je to bilo na početku srpske agresije.

A, tko zna, možda će i odgovarati, jer i za ta nedjela istraga je u tijeku, a još jednom podvlačimo, da se ne zaboravi, da je – zakon jednak za sve!

To što danas doživljava Slavonski Brod, to nije doživio ni u vrijeme rata. Naime, zamislite djecu bez vode koja još uz to svakodnevno udišu nečisti zrak?

Međutim, malo tko govori i piše, što se tijekom ovih „terorističkih“ akcija događa ili događalo u legendarnoj bolnici ovoga grada, gdje su se liječili i brojni branitelji?

Zar oni nisu ugroženi, zar se oni ne bi prvi trebali pitati, baš kao i svi hrvatski branitelji i stradalnici: što nas je to pogodilo u miru, nakon što smo pregrmjeli ratne strahote, odnosno – tko je kriv?

Građane Slavonskog Broda, vjerujte, ne zanimaju analize, promjene filtera, ugljikovodici, cijevi i slične stvari. Njih jedino zanima, ako smo svi jednaki pred zakonom: tko je kriv, zašto već netko nije pritvoren, i kad će naposljetku udisati čisti zrak i piti (normalnu) vodu?

Sramotno je uz sve to što su neki državni činovnici izjavili da će zbog ovog „incidenta“ stanovnicima ovoga grada biti umanje mjesečne rate za vodu, umjesto da se njima nadoknadi šteta, odnosno plati odšteta! T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. Anonimno
  #1 Anonimno 5 travnja, 2018, 20:08

  Samo neka netko zucne protiv ministara i tajkuna.
  Oni imaju potpuno povjerenje premijera…..A narod neka snosi posljedice…
  Vani bi već odavno pale ostavke…..Kod nas to nije slučaj

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code