NEKE ODMAH PRIVODE, A JA SAM TUŽIO PILSELA ZBOG VRIJEĐANJA PREDSJEDNICE I ODMAH SU GA OSLOBODILI

NEKE ODMAH PRIVODE, A JA SAM TUŽIO PILSELA ZBOG VRIJEĐANJA PREDSJEDNICE I ODMAH SU GA OSLOBODILI

28. kolovoza, 2017.

 

Hrvatska država, ako želi uhititi „piromane“-teroriste, mora raspisati nagrade. Uz to ti piromani moraju biti drastično kažnjeni, što dosad nije bio slučaj. Vatrogascima treba znatno povećati plaće i dnevnice, a i opskrbiti ih sa suvremenom opremom. Ne može netko dva dana i dvije noći gasiti, a onda (za nagradu!) tri sata odspavati pod vatrogasnim vozilom, ili pak čitav dan biti na vodi i – sendviču! To što se sada priča da su oni heroji to će se dolaskom jeseni i smanjenjem broja požara brzo zaboraviti

Napisao: Mladen Pavković

Stigla su teška vremena. Sad će ponovno, kao u komunizmu, i oni koji javno „dovikuju“, poglavito političarima, za to nedjelo morati odgovarati i na sudu. Sve po zakonu!

Naime, jedan mladić je „zaurlao“, kad je hrvatski premjer u Poreču davao izjavu,: „HDZ, lopovi. Lopine“. Za dva sata od tog nemilog događaja policija ga je potražila i uručila mu prekršajnu prijavu i poziv za Prekršajni sud. Nakon toga neki su se upitali: je li bi isto tako postupili da je viknuo: „Živio HDZ“?

Moja malenkost je tužila sudu nekakvog Dragu Pilsela jer je na najružniji način javno vrijeđao predsjednicu RH. Taj ne da nije dobio prijavu, već je odmah „na startu“ oslobođen bilo kakve odgovornosti.

Sad se postavlja i pitanje: je li se „lopovi“ (u množini) ne smije javno vikati samo premjerima ili pak i običnim članovima neke političke stranke ili udruge?

Nu, poznati jugoslavenski pisac Branislav Nušić, (svi su u vrijeme komunizma njegova djela morali znati „napamet), kojeg su zbog uvrede i klevete često tužili, jednom je imao i ovakvo iskustvo:

Nazvao je neku gospođu kravom i zbog toga došao na sud. Sudac mu je odredio novčanu kaznu koju je on, naravno, platio. Prije nego li su se svi razišli, on upita suca:

Gospodine suče, a kada bih ja kravi rekao da je gospođa, je li bih i tada bio kažnjen?“

Naravno da ne biste bili kažnjeni u tom slučaju“, odgovori mu sudac.

Doviđenja, gospođo“, odgovori Branislav Nušić onoj zbog koje je i stigao na sud i napusti prostoriju.

Zanimljivo (i poučno) zar ne?

Nu, kako bilo da bilo, zakon se treba provoditi!

Dok su se hrvatski branitelji borili, a nakon hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata i ubijali, obitelji poput Ivice Todorića stjecala su enormna bogatstva. I to – nezakonito.

Todorićeva vila

Osim što je ratni profiter, Todorić je i dezerter i izdajica. Nije se javio u Hrvatsku vojsku, a izdao je hrvatski narod tobože pomažući u gospodarstvu, zapošljavanju i drugim, da bi se tek nedavno otkrilo da je radio i mislio samo za svoj – džep.

No, ako ga jednog dana i pošalju u Remetinec, nećemo biti zadovoljni, jer s njim tamo trebaju otići i svi oni koji su mu pomagali, krali i znali za njegov neviđeni kriminal.

Taj čovjek zajedno sa svojim suradnicima (koji ništa nisu znali!?) još je uvijek na slobodi. To je još jedna u nizu misterija oko njega bogatstva i imena. Da je samo pet ili deset posto od toga učinio hrvatski branitelj taj bi već odavno s lisicama na rukama i nogama završio onkraj brave. Todorić i njegova obitelj – ne!

Sad mu prodaju i luksuznu vilu u Medveji kraj Opatije, gdje je godinama ljetovao sa svojim prijateljima, poslovnim partnerima i drugima, koji su mu očito pomagali u lopovluku. Takvu vilu „nije imao“ ni drug Tito! Bila je to vila kupljena krvavo zarađenim novcima radnika Agrokora, ali oni nisu imali pristupa dalje od dobro zaštićene ograde.

U tom objektu Todorić je svake godine ljetovao na račun Agrokora, ali i države. Odmarao se od – lopovluka. Što imamo od prodaje te vile? Ništa, osim što će porezni obveznici (dakle svi mi!) platiti sjaj i raskoš, njegove zabave i luksuz kakav nema i nije imao ni predsjednik države!

I nakon još jedne Todorićeve sramote (kako ga nije bilo sram ljetovati u toj vili, dok su mu radnici svaki mjesec primali „crkavice“ od plaće?) ljudi se i dalje pitaju: Tko štiti ovog hrvatskog tajkuna, ratnog profitera od progona, odnosno zatvora?

Možda isti oni koji su sa njim u toj vili i ljetovali?

Nagrade za uhićenje piromana-terorista

Nema dana, a da mediji ne javljaju o novim požarima po Jadranu. Dosad ih je samo ove godine bilo oko 250, a gdje je još kraj ljetu. U isto vrijeme gori na dva, tri pa i deset mjesta. Vatrogasci, kanaderi i helikopteri jedva izlaze na kraj s ovim nesrećama, u kojima je ipak najvažnija vijest da – nema mrtvih. Barem za sada. Svi se trude, uz vatrogasce, da bude što manja šteta, koja je inače već sada ogromna. Dobro je da su se od prvih dana uključili i ministri, od policije, vojske…Vjerujemo da sama njihova nazočnost na mjestima koja gore ulijeva povjerenje. No, što se toga tiče, svake godine manje-više ista priča. Požari na Jadranu gutaju sve pred sobom. Ove godine čak su se kao nikad približili i nekim većim gradovima, kao što su Split, Zadar… U pomoć stižu i vatrogasci iz cijele države.

No, ovi nezaobilazni požari po Jadranu dobrim dijelom nisu i ne mogu biti slučajni, ili nastati uslijed vrućina i neopreznosti. Poglavito se ne mogu pojaviti desetak u istom danu ili noći! A pojavljuju se. Netko ih podmeće. Istina, svake se godine, pa i ove uhitilo nekoliko piromana i na tome se ova priča uglavnom završila. Međutim, stječe se dojam da to ipak nije samo tako. Protiv Hrvatske, kako se čini, i na ovaj se način vodi – specijalni rat! To se možebitno tako ne može javno reći, jer ipak su nam važni turisti, ali dosta je toga! Terorizam je na djelu!

Hrvatska država, ako želi uhititi „piromane“-teroriste, mora raspisati nagrade. Uz to ti piromani moraju biti drastično kažnjeni, što dosad nije bio slučaj. Vatrogascima treba znatno povećati plaće i dnevnice, a i opskrbiti ih sa suvremenom opremom. Ne može netko dva dana i dvije noći gasiti, a onda (za nagradu!) tri sata odspavati pod vatrogasnim vozilom, ili pak čitav dan biti na vodi i – sendviču! To što se sada priča da su oni heroji to će se dolaskom jeseni i smanjenjem broja požara brzo zaboraviti.

Ništa se neće puno popraviti, ako nećemo, kao u vrijeme hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata, biti složni kao jedan, tim prije što požari koji bukte po Jadranu nisu i ne mogu biti slučajnost, bez obzira kako se političari i ini trudili da ih manje-više takvima prikažu.

Ako se nastavi s tim i takvim požarima, što će ostati od obale Jadranskog mora za pet ili deset godina?

I još nešto: dokad ćemo sami sebi lagati da je u „isto vrijeme grom (iz vedra neba) udario u desetak mjesta“, pa da je to jedan od razloga što gori na sve strane? T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. klarens
  #1 klarens 8 rujna, 2017, 02:27

  Frano tebi i tvojoj piromanskoj bratiji
  ==============================
  Istu zhelju za bolju buduchnost
  ==============================
  Baci ga u vatru

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. FRANO
  #2 FRANO 30 kolovoza, 2017, 01:08

  TKO JE KOLINDA GRABAR ,KITAREVIĆ????
  NEIZABRANA NATPOLOVIČNOM VEĆINOM JE ,KOLINDA GRABAR,KITAOVIĆ KOJA SE IGRA LEGALNE PREDSJEDNICE REPUBLIKE HRVATSKE !!!!PRAVA SRAMOTA .I JOŠ K’TOME STEPINČEVSKA KATOLIKINJA .ETO ,ŠTA SMO DOŽIVJELI MI ANTIFAŠISTIČKI,VEČINSKI ,NAJVEĆINSKIJI BROJ HRVATSKIH GRAĐANA.

  JE LI TO PREVAR A ILI PODVALA HRVATSKIM GRAĐANIMA ?????!!!!

  STOLOVANJE OVE NEUKE SPODOBE TREBA DA ZABRINJAVA OVU NACIJU, DA SE TAKVA , JEDNA NEUKA ,TALIBANKA ,PO OBRAZOVANJU STJUARDESA, NAŠLA NA POLOŽAJU PREDSJEDNICE JEDNE DRŽAVE , A KOJU U VALJANOM PROCENTU ,ONOM KOJI NAM TESTIRA VOLJU ROBOVSKIH GRAĐANA U KAPITALIZMU, B IRAJU UPRAVO TI ROBOVSKI GRAĐANI U NATPOLOVIČNOJ V EĆINI. ONA NIJE IZABARAN OD NATPOLOVIČENE VEĆINE PA PREMA TOME ,ONA JE NEUSTAVNA PREDSJEDNICA , JER JE DOBILA MANJE OD JEDNE POLOVICE VALJANIH GALASOVA DRŽAVLJANA KOJI BIRAJU TAKVU OSOBU NA TAKAV POLOŽAJ..OVO JE KONSTATCIJA NAS GRAĐANA AKO ZNAMO TUMAČITI USTAVNE ODREDBE KOJE NAM, SERVIRAJU UPRAVO ONE INSTUCIJE KOJE KREIRAJU LEGISLATIVU I EGZAKUTIVU JEDNE DRŽAVE ZA NAŠU UPOTREBU.. A OVA NEUKA SPODBA JE IZABRANA ISPOD POLOVIČNOG IZLASKA GLASAĆA ,A I TAJ PROCENT KOJI JE ZA NJU GLASOVAO SU GRAĐANI DIJASPORE I GRAĐANI DRUGIH SUSJEDNIH DRAŽVA GDJE SU HRVATI AUTOHTONI DRŽAVLJANI TIH DRŽAVA. PA TKO TO BIRA U IME NAS ?? U IME NAS KOJI SMO OVU DRŽAVU STVORILI U ANTIFAŠISTIČKOJ BORBI I SOCIJALISTIČKOJ REVOLUCIJI ,DRŽAVU U KOJOJ BORAVIMO ,DRŽAVU KOJU ČUVAMO ,BRANIMO ,UZDRŽAVAMO I ČINIMO JE KAO DRŽAVNU ZAJEDNICU. I UPRAVO OD TIH GRAĐANA ONA NIJE IZABRANA .

  TA NELEGALNO IZABRANA SPODOBA SE IGRA POLITIČKIH ,DINARSKO USTAŠOIDNO-KATOLIČKIH DAVORIJA, U OZBILJNOJ DOMOVINI HRVATSKOG ANTIFAŠIZMA,KOJE BI TREBAO NAROD HRAVTSKI OSUDITI KAO IZDAJU OSNOVNIH USTAVNIH ODREDNICA I PRINCIPA , JER BI SVAKO DRUGAČIJE POSTUPANJE BILO IZDAJA ONIH SVIH ŽRTAVA IZ II SVJETSKOG RATA I POSTALI BI ZAROBLJENICI, USTAŠKO-STEPIČEVSKE BULUMENTE. PA OVO JE PRAVA SRAMOTA DA SE OVA NEUKA STJUARDESA POIGRAVA SA OVLASTIMA ZA KOJE NIJE SPOSOBNA DA SE NJIMA SLUŽI KAO AUTENTIČNA IZABRANICA

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code