“NE OSTAVLJAJ ME” U DOKUKINU KIC-a

“NE OSTAVLJAJ ME” U DOKUKINU KIC-a

11. listopada, 2015.

Ne_Me_Quitte_Pas_Still3
Simultanom projekcijom dokumentarne komedije Ne ostavljaj me (“Ne Me Quitte Pas”), u režiji Sabine Lubbe Bakker i Nielsa van Koevordena, u šest gradova bivše Jugoslavije, u srijedu, 14. listopada, u 20 sati u Dokukinu KIC nastavljamo projekt Dokuvizija, partnerski projekt Balkan Documentary Distribution Networka (BDDN-a), pokrenutog s namjerom povezivanja i razmjene programa između partnera projekta i publike na regionalnoj razini kroz društveno-angažirane i kreativne dokumentarne filmove.
Ne ostavljaj me nazivaju tragikomičnom odom neuspjehu, koju su nakon premijere na amsterdamskoj IDFA-i, Indiwire ga je proglasio komedijom kakve nije bilo godinama dodajući da film izgleda kao da ga je fikcionalizirao Jim Jarmush. Panegirike je potvrdio i jedan od najećih svjetskih magazina za film i glazbu Sight and Sound koji je film proglasio NAJBOLJIM DOKUMENTARCEM 2014. godine, u izuzetno jakoj konkurenciji u kojima su se našli i Oppenhaimerov Pogled tišine, Sauperov Dolazimo u miru, Wisemannova Nacionalna galerija, pa i hitovi kao što su 20000 Days on Earth i CitizenFour.
Unisoni su bili članovi žirija na brojnim festivalima. Tribeca Film Festival, CinemaEye Honors Award, Little Rock Film Festival, Docaviv, pa i naš ZagrebDox nagradili su ga za izvrsnost, da bi nisku priznanja okrunilo osvajanje Gouden Kalf nagrade (ekvivalent njemačkoj Loli i francuskom Césaru) za najbolji dokumentarac.
Distributer filma je RESTART label.
web: http://restartlabel.net/o_filmu?id=186
trailer: https://youtu.be/lgS5CdoVtHk
BDDN: https://www.facebook.com/BDDNetwork?fref=ts T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code