NE BIH SE ČUDIO DA JE FRLJIĆ SAM SEBI PROVALIO U STAN

NE BIH SE ČUDIO DA JE FRLJIĆ SAM SEBI PROVALIO U STAN

9. ožujka, 2016.

DSC_2978-oX
Protuhrvatstvo je uz Antifašizam d.o.o. najunosniji biznis u Hrvatskoj. Frljić je osoba koja glumi da je nekakav subverzivac, a zapravo je dio vladajuće nomenklature, financiran iz državnog proračuna. Ta provala mi izgleda kao rukopis one svastike na Poljudu. Što danas Frljiću treba nego da postane nekakav mučenik, žrtva-rekao je Davor Dijanović u emisiji Markov trg na Z1 televiziji

Priredio: Franjo Dobrović
LINK:https://www.youtube.com/watch?v=mpQEy9unLb0

U emisiji Markov trg n Z1 televiziji, u utorak 8. ožujka, gostovali su Davor Dijanović, novinar portala Hrvatskog kulturnog vijeća te autor knjige ‘Hrvatska u žrvnju Jugosfere’ i Frano Čirko v. d. predsjednik HČSP-a.
Što se dogodilo s bivšim predsjednikom HČSP-es Josipom Miljkom? Mladež HČSP-a je bila vrlo aktivna, hoće li nešto od te aktivnosti biti prenijeto na cijelu stranku?
“On je podnio ostavku zbog nepravomoćne presude. Nije zbog toga htio opterećivati stranku pa je podnio ostavku. Mladež stranke je uvijek bila perjanica. Namjera mi je tu dinamiku prenijeti na stranku”, odgovorio je Čirko.
Tko su danas nositelji politike naslova knjige ‘Hrvatska u žrvnju jugosfere?
“To su bile sve hrvatske vlade od prevrata 3. siječnja 2000. godine, kao i Pantovčak donedavno. Provodili su te planove i mediji pa umjetnici poput Šerbeđijinog kazališta ili Frljićev HNK u Rijeci pa sve do 30 sveznadara koji se stalno vrte po medijima i šire te jugoslavenske ideje. I naravno civilne udruge koje su dio te kulturne hegemonije”, objasnio je Dijanović.
Odnos prema povijesti, treba li povijest i sukobe povijesnih interpretacija ostaviti iza sebe?
“S pozicije pravaštva imamo najveći uteg patoloških zarobljenika prošlosti koji se znaju baviti i misliti samo o povijesti NDH-a i razdoblju nakon toga. Krivnju za to imaju kreatori javnog mnijenja koji su pravaštvo bacili u kotao povijesnih trauma. Ali i sami pravaši su za to krivi jer se često nepotrebno bacaju u taj kotao trauma. Ne smatram da treba politiku bazirati na traumama prošlosti. To ne treba zaboraviti, ali to treba biti na drugom mjestu. Pravaštvo nije uspjelo nametnuti svoju ideju koja bi riješila probleme hrvatskog društva”, objasnio je Čirko.

Povijest se temelji na reviziji

Je li antifašizam jedan od temelja države? Hrvatska su iskustva s antifašizmom vrlo loša. Treba li stoga Hrvatskoj jedna povijesna revizija kako bi se stvorili zdravi temelji za budućnost?
“Povijest je znanost koja se temelji na reviziji. Hrvatska povijest je jednostrana i politička, prepuna laži o Hrvatskoj prepuna bičeva za udaranje Hrvata poput mita o Jasenovcu. Povijest komunizma treba proći temeljitu reviziju. Primjerice laži o očima u kutiji na Pavelićevom stolu su laži koje se još dan danas uzimaju zdravo za gotovo, kao što to čine neki profesori na Filozofskom fakultetu”, smatra Dijanović.
Prosvjedi protiv ministra Hasanbegovića i prikazivanje njega kao civilizacijski neprihvatljive osobe zaključno s onom kapom na njegovoj glavi. U tom slučaju povijest se upotrebljava kao politička toljaga?
“Mislim da će hrvatski narod sazrijeti i da će te prozivke fašizmom prestati. Čuo sam izjavu ‘kada se nekoga naziva fašistom onda to znači da taj razmišlja svojom glavom’, hrvatska bi nadogradnja te izjave bila kada nekog nazovu ustašom. Dakle kada nekoga nazivaju ustašom, onda to znači da taj beskompromisno stoji na pozicijama hrvatske suverenosti. Vjerujem da će ministar Hasanbegović u narednih četiri godine imati važnu ulogu u razmontiravanju takvog političkog etiketiranja i diskvalificiranja”, rekao je Frano Čirko.
U emisiji je prikazana presuda suda u Kutini kojom je osoba koja je na majici imala natpis ‘Za dom spremni’ oslobođena krivnje širenja mržnje i pozivanja na nasilje.
“U Hrvatskoj nema ujednačene prakse po ovakvoj optužnici. Pozdrav ‘Za dom spremni’ su imali HOS-ovci na svojim odorama i to tada nije nikoga smetalo pa ni ove koji su se tada skrivali po podrumima. Tu vrijede dvostruki kriteriji. Primjerice zvijezda petokraka se smatra simbolom ljubavi, a taj je simbol bio na kapama zločinaca i okupatora u Vukovaru”, komentirao je Davor Dijanović.

Provale i poruke

Oliveru Frljiću je provaljeno u stan. On smatra odgovornim Predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović zbog njenog pisma. U tim su se optužbama pridružili i Antifašistička liga, Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću i Građanski odbor za ljudska prava koji su ocijenili da je u slučaju prošlotjednih provala u domove redatelja Olivera Frljića i njegove djevojke riječ o ‘provalama-porukama’. Kažu da se klevete obično prevode kad stignu u ‘domoljubnu bazu’ te da se prešlo, izgleda, na direktne fizičke napade na njega i njegove najbliže.
“Zanimljiva je maštovitost ljevičarskog agitpropa koji u nedostatku pozornosti izmišlja konstrukcije. Ne bih se čudio da je Frljić sam sebi provalio u stan i tako izazvao medijsku pozornost. Danas je Pupovac predstavio biltena Srpskog narodnog vijeća, gdje je rečeno da je u prošloj godini evidentirano značajno povećanje slučajeva etnički motiviranog nasilja, prijetnji i govora mržnje usmjerenih protiv Srba u Hrvatskoj. Ustvrdio je da su glavni uzroci takvim podacima porast nacionalizma, nastupanje povijesnog revizionizma, te militarizacija javnog prostora i svijesti. Meni je zanimljivo gledati te njihove izmišljotine kojima privlače pažnju’, kaže Čirko. ‘Protuhrvatstvo je uz Antifašizam d.o.o. najunosniji biznis u Hrvatskoj. Frljić je osoba koja glumi da je nekakav subverzivac, a zapravo je dio vladajuće nomenklature, financiran iz državnog proračuna. Ta provala mi izgleda kao rukopis one svastike na Poljudu. Što danas Frljiću treba nego da postane nekakav mučenik, žrtva. On će sam pasti u svojoj mržnji. Treba ga skinuti s proračuna i prepustiti tržištu”, komentirao je Dijanović.
Kako ocjenjujete današnji mladi naraštaj ljudi? Koliko su spremni uključiti se u politiku i preuzeti neki rizik ili žrtvu za opće dobro?
“Nažalost, odgoj i obrazovanje je potpuno deideologizirao hrvatsku mladež, individualizirao. Ne želim tu kriviti mlade ljude. Oni su tu tek naličje onoga što rade starije generacije. Upravo je hrvatska mladež obranila Hrvatsku, ali nakon rata se dogodila stagnacija po svim tim nacionalnim temama. Kad pogledate kadrove na Filozofskom fakultetu, primjerice, vidite da su to isti profesori kao i prije devedesetih. A to bi trebalo biti mrjestilište hrvatskog nacionalizma. Čini mi se da se mladi ljudi pomalo ipak sve više zanimaju za politiku. Evo na primjeru ministra Hasanbegovića se dosta pitanja pojavilo koji su potaknuli neki interes kod mladih ljudi. Vrlo je važno stanje u roditeljskom domu. Dijete možete oblikovati u dobru ili lošu osobu. Djecu odgajaju, odnosno, debiliziraju mediji, obrazovni sustav ga ne odgaja, zato nastaje ovakvo društvo. Ima puno slučaja djece branitelja, otac bio u ratu, a dijete potpuno nezainteresirano za te teme”, objasnio je v. d. predsjednik HČSP-a Frano Čirko.
“Današnja mladež nije ni približno aktivna kao mladež između 1945. i 1990. godine. Sve se relativizira konzumerizmom i materijalizmom. Sve se gleda kroz prizmu tržišta i prizmu spektakla. Društvo se debilizira medijski, svim tim reality showovima” smatra Dijanović.
Hrvoje Hitrec je na portalu HKV-a napisao da je predsjednik HND-a Saša Leković beogradski profesor koji urla i zavija te da će mu članovi preći u HNIP ili će HND maknuti toga Lekovića, a Leković zavijati sam sa svojim vukovima koji su izgubili izbore i sada se međusobno komadaju?
“Mislim da je HND klasičan primjer društva koje njeguje dvostruke kriterije. Kada su u problemu novinari lijevog svjetonazora onda su oni kao strukovna udruga ustajali u obranu. Neke se stvari interpretiraju kao govor mržnje, a druge u satiru. Oni su si umislili da su jupiteri, a mi sami se ponašamo kao volovi”, objasnio je Dijanović.
“Problem te hrvatske političke impotencije je u tome što taj hrvatski državotvorni korpus vodi jednu vječnu reakcionarnu politiku. Oni napadaju, a mi se branimo. Onda kad mi napadnemo onda je to kazneno djelo. Nekako mi se čini da je to naslijeđe komunizma. Treba šutjeti i ne baviti se previše s njima, treba se zadovoljiti mrvicama i primati udarce. Ali vrijeme je da se to promijeni”, zaključio je Frano Čirko. T

7 komentara

Uskoči u raspravu
 1. ZDS
  #1 ZDS 9 ožujka, 2016, 22:13

  FRANO-MAJMUNEEEEEEE!!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. FRANO
  #2 FRANO 9 ožujka, 2016, 21:01

  STEPINČEVI SLJEDBNICI ,DINARSKA TALIBANSKA ,KATOLIČKA PAŠČAD.
  STEPINČEVSKI ,HOLOKAUSTSKI FAŠIZAM JE DEMOKRATSKI ,JER NIJE ISTI KAO KOMUNISTIČKI ANTIFAŠIZAM ,KOJI JE NEDEMOKRATSKI ,PA ČAK ZLOČINAČKI ,JER JE POTAMANIO KATOLIČKU NACISTIČKO-STEPINČEVSKO-GERMANSKU PAŠČAD.
  ŠTA JE TO ZA STEPINČEVSKU CRKVU I NJENU KATOLIČKU PAŠČAD SLAVENSKI ANTIFAŠIZAM ,A ŠTA JE TO FAŠIZAM???A POSEBNO ,ŠTA JE TO KRŠAĆNASKA DEMOKRACIJA I VIŠE STRANAČJE ZA KOJE ZANJU SAMO POTOMCI ALTAJSKIH HAJDUKA ,KATOLIČKO-STEPINČEVSKIH KRVOLOČNIH PAŠČAD,SA DINARSKIH OSJA I PRISOJA, PREDVOĐENIH KAPTOLSKIM STEPINČEVSKIM BAKOVIMA –NEŽENJAMA,PRAZNOGALVIM SATRAPIMA.???
  ZA POTOMKE STEPINČEVSKIH KRIŽARA KRVOLOKA , HRVATSKI I SLAVENSKI ANTIFAŠIZAM JE ,NARAVNO, JEDANK FAŠIZMU, ALI, PO NJIMA ,NEKOM APSTRAKTNOM FAŠIZMU KOJI NIJE ONAJ NJIHOV FAŠIZAM KOJEM SU SLUŽILI NJIHOVI OČEVI,KOJI JE BIO DEMOKTRATSKI FAŠIZAM SA PATRICAMA OKO VRATA ,SRBOSJECIMA ,A SADA I HRVATOSJECIMA ,HOLOKAUSTSKIM JAMAMA ,RASPELIMA I STEPINČEVOM SLIKOM ISKEŽENIH ČELJUSTI KAO VUK SA PROKLETIJA. JER JE TAJ NJIHOV FAŠIZAM NIKNUO IZ KORIJENA ZLOČINAČKE KATOLIČKE CRKVE ,IZ VATIKANSKO-HITLEROVSKOG CONCORDATA 1935 GODINE ,A ANTIFAŠIZAM ,OPĆE SLAVENSKI POKRET, PROTIV TOG KATOLIČKO-KRŠĆANSKOG, SREDNJOVJEKOVNOG, KRVOLOČNOG, HOLOKAUSTSKOG POHODA, JE NEKI ANTIFAŠIZAM KOJI JE NIKNUO U KOMUNISTIČKOM OKRILJU I ODMAH JE NEDEMOKRATSKI PA I ZLOČINAČKI,JER JE U VLASTITOJ OBRANI POTAMANIO TU KATOLIČKO-NACI-KLERIKALNO-RASISITIČKO-FAŠISTIČKU HORDU KRVOLOKA I USPOSTAVIO DRUGE I DRUGAČIJE DRUŠTVENO-PROIZVODNE ODNOSE KOJI NISU KLASNO-KASTINSKI -ROBOVSKI A KATOLIČKU CRKVU BACIO NA MARGUNE DRUŠTVNE VAŽNOSTI KAO ORGANIZACIJU KOJA MITSKO- IDEOLOŠKI PROPOVJEDA ZAGROBNI ŽIVOT SVOJIM SLJEDBENICIMA.TAKO JE U DANAŠNJOJ STEPINČEVSKO –ROBOVSKOJ DRŽAVI ,ZAKRPI NA GUZICI KASTINSKE CRKVE I EVROPE ,AMERIČKE LATIFUNDIJE, SLAVENSKI ANTRIFAŠIZAM ,KOJI JE NIKNUO KAO NUŽNA OBRANA OD KATOLIČKO-KRŠAĆNSKO-GERMANSKE POŠASTI , NAZVAN ZLOČINAČKIM JER SE ODUPRO TOJ KATOLIČKO-KŠĆANSKO-GERMANSKOJ POŠASTI ,PA ,UPRAVO, OD OVE KATOLIČKE ZLOČINAKE PAŠČAD I KAPITALISTIČKE KLASNE DRŽAVE, BIVA STALNO IMENOVAN NEKIM APSTRAKTNIM FAŠIZMOM KOJEG DO SAD NIJE POZNAVALA MATERIJAKLISTIČKO EKONOMSKA POVIJEST ODNOSA..
  I KAKVOG LI PARADOKSA????, DA NAS KLASNO-KASTINSKA KRŠĆANSKA PAŠČAD I NJIHOVA CRKVA NAZIVAJU NEDEMOKRATSKIM JER SMO PROTIV KLASNE DRŽAVE I NJENOG ROBOVSKOG USTROJSTVA I EKSPLOATATORSKIH ODNOSA, A TO SE PROTIVI APSOLUTNOJ VLADAVINI KASTINSKOG KRŠAĆANSTVA, DOMINIRAJUĆEG KATOLIŠTVA.
  UJEDNO ODGOVARAM OVOM POŠTOVANOM GOSPODINU ZELIĆU SA FILOZOFSKOG FAKULTETA,SPOMENUTOM U OVOM KOMENTARU, ŠTA JE TO DEMOKRACIJA I VIŠESTRANAČJE O KOM GOVORE OVI NAŠI STEPINČEVSKI KATOLICI ,ZLOČINAČKOG DUHA I NAUMA I ONI DRUGI U EVROPI KOJI TAKO MISLE .SVAKOM ,IOLE DRUŠTVENO POLITIČKI OBRAZOVANOM GRAĐANINU ,NE SAMO HRAVTSKE NEGO I SVIJETA, JE RAZVIDNO DA KAPITALIZMA NIJE NI DEMOKRATSKI ,NI HUMAN NI USTROJEN VIŠESTANAČKI. KAKO KAPITAKLIZAM ,KAO KLASNI SUSTAV OSNOSA, MOŽE BITI VIŠESTRANAČKI SUSTAV,AKO JE VLAST U POSJEDU KLASE POSJEDNIKA SREDSTAVA ZA PROIZVODNJU? KAKO MOŽE BITI HUMAN I DEMOKRATIČAN TAJ KLASNO-EKSPLOATATORSKI SUSTAV ODNOSA KADA U PROIZVODNJI VIŠKA VRIJEDNIOSTI VLADAJU ODNOSI KOJE ON ,KAPITALISTA, ODREĐUJE I UREĐUJE A ONI KOJI PROIZVODE VIŠAK VRIJEDNOSTI NEMAJU NIKAKVOG PRAVA ZNATI KOLIKI JE I KOJE VRIJEDNOSTI JE NJIHOV NEPLAĆENI DIO RADA I GDJE SE TROŠI NJIHOV NEPLAĆENI RAD .ONI U PROIZVODNJI VIŠKA VRIJEDNOSTI SU SAMO NAJMENCI KOJI RADE ZA NADNCU KOJU MU ODREĐUJE GAZDA,VALSNIK.PA OTKUDA TEORIJA DA JE KAPITALIZNA USTROJEN NA PRINCIPIMA VIŠESTRANAČJA I K’TOME DEMOKRATSKI.TAKVA TEORIJA NE POSTOJI OSIM KATOLIČKO-PLJKAČKAŠKA PROPAGANDA KOJU U HRVATSKOJ ŠIRE ZATUCANI KATOLIČKI ,STEPINČEVSKI SLJEDBENICI ,POTOMCI HAJDUKA ,ALTAJSKO-MONGOLSKE PASMINE .ONI NISU HRVATI ,VEĆ HIBRIDIZRANI KRVOLOČNO-PLJAČKAŠKI, DINARSKO ,TRIBALNI –ANTROPIDNI KATOLICI.
  KAPITALIZAM NIJE USTROJEN NA PRINCIPU VIŠE -STARNAČJA NEGO SMO SE MI RADNICI ,ROBOVI , USTROJILI U RAZNE INTERESNE ZAJDNICE I SVAKA OD TIH ZAJEDNICA SE BORI ZA BOLJE MJESTO POD SUNCEM A VJEČITO SMO U MRAKU EKSPLOATACIJE.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Fiuman
  #3 Fiuman 9 ožujka, 2016, 18:25

  Frljić provaljivao a Obersnel držao stražu.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Vinko Sindičić
  #4 Vinko Sindičić 9 ožujka, 2016, 10:12

  Imao je i od koga naučiti. Glavno udbaško gnjezdo nalazi se u Rijeci.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. ZDS
  #5 ZDS 9 ožujka, 2016, 07:59

  Gledajući pokvarenost ovog štakora, lako je moguće, uglavnom hitna DERATIZACIJA!!!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code