NAVOJEC JE NA “GENERALU” BIO PLAĆEN TRI TISUĆE EURA PO DANU

NAVOJEC JE NA “GENERALU” BIO PLAĆEN TRI TISUĆE EURA PO DANU

13. siječnja, 2020.

 

Kada podnesu financijsko izvješće, dobit će još oko 200.000 kuna. No to nije dovoljno da pokrije sve dugove – rekao je Ivan Goran Vitez iz Hrvatskog društva filmskih djelatnika. Dodao je kako su se društvu prošlog ljeta žalili neki glumci kojima se dugovalo. Tri dana prije premijere “Generala” na festivalu u Puli, njima je honorar isplaćen.

I tada im se već jako dugo kasnilo s plaćanjem. Javilo nam se desetak naših članova kojima su bili dužni i njima smo isposlovali isplatu honorara, to je bilo nekoliko stotina tisuća kuna – rekao je Vitez

Napisao: R.I. / www.maxportal.hr

Nakon što je Goran Navojec dao priznanje da mu je Antun Vrdoljak ostao dužan dio honorara sa snimanja filma i TV serije “General” te da će imati epilog na sudu, na istu temu se očitovao i Vrdoljak.

– Nitko nikada u mom filmu nije ostao uskraćen za honorar. Nitko. Pa neće ni sada. Svima će biti pošteno plaćeno- rekao je Vrdoljak za 24 sata.

– Ni dvije i pol godine nakon snimanja nije mi isplaćen dio honorara. Podnio sam prijedlog za ovrhu na temelju vjerodostojne isprave te je doneseno rješenje o ovrsi – ispričao je Navojec

Cijeli honorar nije dobio niti Mustafa Nadarević, koji je “sramežljivo” dodao kako mu je o tome neugodno pričati. U glumačkim krugovima zavladala je nevjerica jer svi s najstarijim Vrdoljakom imaju pozitivna iskustva što se tiče novca.

Idemo na sud

– Najglasniji je Navojec, a imao je tri tisuće eura po danu snimanja. I da je imao deset dana, a vjerujte, imao je više, koliko je to novca? Pa tko je u Hrvatskoj toliko plaćen, a on se najviše žali – u dahu je govorio redatelj i nastavio:

– Nisu još došli svi novci, zbog toga nekima nismo isplatili sve kompletno. Ali nema straha, kada dođu novci, još dosta novaca, svi će dobiti dogovoreno. Pa nema tu novca unaprijed.

Oni koji nisu dobili kompletne honorare u velikoj su prednosti pred samim Vrdoljakom.

– Tako je, ja još nisam dobio ni lipe od ‘Generala’. I nisam zakinut, sve će doći na svoje – završio je Vrdoljak.

Navojec za sve optužuje producente, odnosno Kiklop film koji je u vlasništvu Andrije Vrdoljaka, Tonćijevog sina. Navodno postoje i dugovi prema tvrtkama Moj film, Grip film, Inter film, a ti su dugovi više od milijun i pol kuna. S HRT-a uvjeravaju kako su oni isplatili sve. Od HAVC-a bi trebalo stići još novca.

Dug za scenografiju

– Kada podnesu financijsko izvješće, dobit će još oko 200.000 kuna. No to nije dovoljno da pokrije sve dugove – rekao je Ivan Goran Vitez iz Hrvatskog društva filmskih djelatnika. Dodao je kako su se društvu prošlog ljeta žalili neki glumci kojima se dugovalo. Tri dana prije premijere “Generala” na festivalu u Puli, njima je honorar isplaćen.

– I tada im se već jako dugo kasnilo s plaćanjem. Javilo nam se desetak naših članova kojima su bili dužni i njima smo isposlovali isplatu honorara, to je bilo nekoliko stotina tisuća kuna – rekao je Vitez i dodao:

– Kod gospodina Marija Ivezića i tvrtke Moj film, koji su radili scenografiju i dužni su im oko milijun kuna, nismo mogli pomoći jer je to tvrtka, a na autorski ugovor – kaže Vitez. T

 

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. križar
  #1 križar 14 siječnja, 2020, 19:13

  Baš mi je drago da su počele afere oko ovog idiotskog filmčića.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Anonimno
  #2 Anonimno 13 siječnja, 2020, 08:16

  Za ovog glumca il glumčetinu nikad čuo. Mislio sam da je hrast.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code