NATJEČAJ ZA NAJKRAĆU PRIČU

NATJEČAJ ZA NAJKRAĆU PRIČU

2. lipnja, 2021.

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR 91.) raspisala je I. natječaj za najkraću priču na temu hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata.

Naime, svojedobno je Ernest Hemingway na jednoj salveti sa stola na nju napisao 6 riječi i proslijedio je svima da pročitaju. Nakon što su pročitali „priču“ svi su se jednoglasno složili da je on bio u pravu, odnosno da je to najkraća priča ikad ispričana.

„Na prodaju dječje cipelice. Nikad nošene.“

-Dakle, i mi tražimo „najkraću priču“, nešto što se iznimno kratko, a s iznimnom porukom, može napisati, ali na zadanu temu. Svoje kratke „priče“ šaljite na emial: [email protected].com (uz nekoliko redaka vašeg životopisa), zaključno do kraja lipnja ove godine. Autore najboljih  priča nagradit ćemo prigodnim priznanjem UHBDR91., a sve ćemo ih tiskati u prigodnoj publikaciji. -priopćio je  Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR 91.). T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. FRANO-MARXISTA
  #1 FRANO-MARXISTA 2 lipnja, 2021, 15:18

  DOMOVINSKI RAT!!!

  RAT U HRVATSKOJ NIJE UZROK NIČIJE I NIKAKVE AGRESIJE..TOJE BIO KRVOLOČNO-VJERSKI RAT

  KREIRALI SU GA KUHARIĆ ,DAKLE, EGZARH KAPTOLA ,ZLOČINAČKE KATOLIČKE CRKVE, KOJI JE TIM SVOJIM KRIŽARIMA PODJELIO I PATRICE OKO VRATA ,DA SE ODMAH, PO VANJSKOM OBILJEŽJU , VIDI I TKO SU HRVATSKI KATOLICI .ALI ONI NISU BILI HRVATSKI ,NEGO KATOLIČKI POTOMCI STEPINČEVIH KRIŽARA KOLJAČA. NARAVNO ,FRANJO TUĐMAN JE BIO ONA SVJETOVNA STRANA ,A MILOŠEVIĆ, PREDSTAVNIK ONE TAMO RASKOLNIČKE ,NIŠTA MANJE ZLOČINAČKE CRKVE . BIO JE GLAVNI CERIBAŠA KOJI SE UDRUŽIO SA TUĐAMANOM I DOGOVORILI KARAKTER I INTENZITET RATA, RAZBIJANJE DOJUČERŠNJE ,ZAJEDNIČKE DRŽAVE NA VJERSKOJ OSNOVI, A ZATIM PRIJENOS RATA U BOSNU KOJU TREBA PODIJELITI. PO OKONČANJU RATA U VUKOVARU .SVE STAJAČE JEDINICE JNA,KOJE SU BILE ZAROBLJENE U SVOJIM KASARNAMA ,PREMJEŠTENE SU U BOSNU I HERCEGOVINU GDJE SU TRANSFERIRANE U TUĐAMANOVU FALANGU I SRPSKE ČETNIČKE BANDE,DA ZAJEDNIČKI ,U RATNIM UVJETIMA, VOJNIČKI ZACRTAJU GRANICE NOVE VELIKE SRBIJE I HRVATSKE.
  .
  UMJESTO MENE GOVORE PRAVI ARGUMENTI NA HAŠKOM SUDU ,PRALJKU I OSTALIM. I REZULTATI TOG RATA SU DANAS POZNATI:DEVASTIRANA I PODIJELJENA BOSNA ,KOJA NE LIČI NA DRŽAVU NEGO NA PODIJELJENE FEUDALNE POSJEDE , LATIFUNDIJE,HRVATSKIH ,SRPSKIH I MUSLIMASKIH VOJVODA.

  DAKLE,, RAT JE BIO DOGOVOREN ,JER SU TAKO TRAŽILI ZAPADNI KREATORI HLADNOG RATA, BAŠ U NAJVEĆEM NALETU ZAPADNOG KATOLIČKOG AGRESIVNOG POHODA NA ISTOK ,OBARANJEM BERLINSKOG ZIDA, ČIJI JE OSNOVNI I JEDINI CILJ BIO ANTIKOMUNISTIČKI ,SRUŠITI KOMUNIZAM KOJEG NIJE BILO. DAKLE, TREBA ZAKLJUČITI, DA NIKAKVE AGRESIJE NIJE BILIO JER SU U HRVATSKOJ KREIRALI RAT ,KAKO U UVODU REKOH ,KATOLIČKA CRKVA POD POKROVITELJSTVOM TUĐAMNOVE FORMALNO SVJETOVNE VLADAVINE. .VUKOVAR JE BIO SARAJEVSKI ATENTAT.TAMO JE DOŠLA PRAVA KATOLIČKA ALAŠA , POTOMAKA STEPINČEVIH KRIŽARA , DA POTAKNE RAT ZA ČIŠĆENJE HRVATSKE OD DRUGIH I DRUGAČIJIH, ZAPOČET JOŠ U STEPINČEVOJ BOŽJOJ DRŽAVI ,NDH-AZIJI.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code