NAŠE RAZGOVORE PREKO MOBITELA PRISLUŠKUJU AMERIKANCI I BRITANCI- pismo Nevena Lovrića iz Zagreba

NAŠE RAZGOVORE PREKO MOBITELA PRISLUŠKUJU AMERIKANCI I BRITANCI- pismo Nevena Lovrića iz Zagreba

23. srpnja, 2015.

Operacijski sustavi Android, iOS – operacijski sustav iPhone–a, iPad–a i iPod–a – i tako dalje u sebi sadrže stražnja vrata Nacionalne sigurnosne agencije (NSA) Ujedinjenih država Amerike (UDA) koja joj omogućuju pristup svim podatkima u pokretnome daljinoglasu (mobitelu) i upravljanje svim njegovim uređajima – u prijevodu prisluškivanje njegovim sitnoglasom (mikrofonom) i gledanje njegovim kamerama. Takvu aktivnost moguće je odkriti po ubrzanoj potrošnji baterije ili/i zujanju stolnih zvučnika računala u blizini u trajanju od nekoliko sekundi (s) pa pucketanju svake oko sekunde (s). Do koje mjere je Nacionalna sigurnosna agencija (NSA) Ujedinjenih država Amerike (UDA) tu tehničku mogućnost dala na korištenje Središnjici elektroničkoga izviđanja (SEI–u) ili/i slično Republike Hrvatske (RH) i sličnim jedinicama ili/i slično njoj savezničkih država, nije mi poznato.
Računalni sustav Operativno–tehničkoga centra za nadzor telekomunikacija (OTC–a) Republike Hrvatske (RH) danonoćno motri sve kratke i višemedijske poruke i pozive na državnome području Republike Hrvatske (RH). Opći podatki (metapodatki) – pozivajući broj, pozvani broj, vrijeme poziva, trajanje poziva i slično – isporučuju se Komunikacijskome stožeru uprave Ujedinjene kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske (UK) kao podpisnici sporazuma „UKUSA“ zaduženoj za Republiku Hrvatsku (RH). Poruke i pozive s broja za koje je utvrđeno kako pripadaju obavještajno zanimljivim osobama, pozivi u kojima računalni sustav životomjerenjem (biometrijom) glasa utvrdi kako se na vezi nalazi obavještajno zanimljiva osoba, međumrežnu komunikaciju uređaja za kojega je utvrđeno kako pripada obavještajno zanimljivoj osobi i međumrežnu komunikaciju koja odgovara odabranim ključnim riječima razmatraju (analiziraju) razmatratelji (analitičari) Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA–e) ili/i slično Republike Hrvatske (RH) i po potrebi snimku ili/i tekst sadržaja poziva isporučuju Komunikacijskome stožeru uprave Ujedinjene kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske (UK). Riječ je o VRLO TAJNOJ veleizdaji koju je podpisala Vlada Republike Hrvatske (RH) Ivice Račana a u provedbi je od 2003. SE(Lj)V.
Operacijski sustav Replicant unaprijeđena je inačica operacijskoga sustava Android, sa stražnjim vratima Nacionalne sigurnosne agencije (NSA) Ujedinjenih država Amerike (UDA) izbačenima. Replicant trenutno pruža najsigurniju obradu podataka i komunikaciju od svih operacijskih sustava za pametne pokretne daljinoglase (mobitele). Moguće ga je opremiti komunikacijskime sustavom Tor koji izrazito otežava praćenje komunikacija pametnoga pokretnoga daljinoglasa (mobitela) unutar Međumreže – kao i programima za primanje i slanje elektroničke pošte (e–pošte) šifrirane standardom Open Pretty Good Privacy (OpenPGP), šifriranje glasovnih poziva i tako dalje.T

5 komentara

Uskoči u raspravu
 1. tutifrruti
  #1 tutifrruti 6 kolovoza, 2015, 00:01

  Njemački ministar pravosuđa Heiko Maas smijenio je u utorak glavnog državnog odvjetnika što je najnoviji potez u aferi oko istrage za veleizdaju pokrenute protiv dvojice novinara. U Njemačkoj se, kako piše France presse, u vrijeme ljetne pauze ne govori ni o čemu drugom osim o dvojici novinara bloga Netzpolitik.org, koji su predmet istrage pod sumnjom za objavljivanje državnih tajni. Cijela je afera u utorak kulminirala smjenom državnog odvjetnika koji je bio zadužen za istragu. Maas je u kratkoj izjavi u Berlinu rekao da je njegovo povjerenje u Haralda Rangea (67) “nepovratno narušeno” i da će on ići u mirovinu te da se radi o dogovoru s kancelarkom Angelom Merkel. Njemački državni odvjetnik Harald Range ranije u utorak optužio je ministarstvo pravosuđa za miješanje u istragu koju je pokrenuo protiv dvojice blogera.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. klarens
  #2 klarens 4 kolovoza, 2015, 07:21

  Prislushkuju nas
  +++++++++++++++++++
  RACHUNALA !!!!
  ===================
  I to sa svih strana
  +++++++++++++++++++
  I tu pomochi nema !!!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code