NARODU DO BEĆARCA NIJE

NARODU DO BEĆARCA NIJE

28. studenoga, 2019.

NARODU DO BEĆARCA NIJE

Predivna zemlja, veoma čudnih i nezahvalnih ljudi, koji sa svojim vođama neznaju tešku sudbinu dijeliti niti s njima se veseliti. Pitaju se zakaj nisu šatora postavili, jer jela i pijače je bilo za reklo bi se tisuću beskućnika. Pa narode moj, neznate kako oni teško delaju i malo zarađuju da im za pokrivat djeci vanjsko školovanje ni dosta, pa po rođendanima pjevati hodiju. Nije mi još jasno zašto, svi je žele, a samo malo je imati mogu. Ne nije ovo bećarac, jer narodu do bećarca nije

Napisao: mr.polit. Zdravko Cik

Apsolutni je hit, a u čemu je njena popularnost da je žele svi, kad govorimo o istoj igri i akterima, intenziteti i osjećaji su veliki, nejasno artikulirani, neposredno usmjereni, samo odabranim dostupni. ISTINA&DOMOVINA možete s pravom mašti, dati maha, da se asocijacijama igra, ali situacija je prava, akteri su pravi, narod publika je prava, malo u nogdaunu ošamućena, ali istinski prava. Slika na slavljeničkoj torti, sa prekrasnim likovima, ljepšim od čarobnjaka iz OZ-a, ili Hrvatske zemlje čudesa, sa tisuću otoka, ali samo sa Ivicom i Maricom, koji za narod svoj uvijek žrtvu podnose,tamne kalikule na očima nose, znakovlje humanitarne akcije nose od naroda svog za vlast prose.

Samo za sebe vrebaju

ISTINA&DOMOVINA o pjesmi se govoriti može, hvala ti na glasu o moj Bože! O gaži se dogovoriti može, sve se može, jer nju svi žele, ljudi karaktera pravih, oni koji naručuju i oni koji daju i oni koji primaju, oni je već imaju, a ostali je u košmaru snivaju. O slatka o snažna, opijajuća glazba vlasti. Bilo ih je prekrasno vidjeti zajedno, kako uživaju, jedan drugom se dodvoravaju i ulizivaju i tako nove i bolje dane za narod prizivaju. Doista je nerazumljiv taj silni jal, što do nje nemožete doć, barem za jednu noć, makar kad budete imali svoju rođendansku noć, jer jedno je sigurno ona svakom neće doć.

ISTINA&DOMOVINA Ne znamo cijene mnoge, koja je da vam ne odrežu noge obje, koja je cijena leta vojnim ili policijskim zrakomlatom, vožnja tenkom, momačka večer u dvorani Sabora, da vam Predsjednica pjeva, da vam razvrstani otpad dodatno ne zaračunaju i kad vas policajci čuvaju. Ništa nije bitnije od one koju svi žele, a mislim da priprosti hrvatski puk još svjestan nije da će sve biti kao i prije, jer važno je da, svi je žele. Karusel se ubrzano obrće, da narodu mozak uvrće kao omamljujuće piće za kraj priče, kad obično za šankom života konstatiraju da mužikaši krivu pjesmu sviraju. Ne pjesma je u redu, ali mužikaši nisu oni s početka priče, jer, svi je žele, ali samo mogu odabrani. Sa zatamanjenim očalama pogled svoj skrivaju kao institucije, koje svi trebaju, a oni samo za sebe vrebaju.

Predivna zemlja, veoma čudnih i nezahvalnih ljudi, koji sa svojim vođama neznaju tešku sudbinu dijeliti niti s njima se veseliti. Pitaju se zakaj nisu šatora postavili, jer jela i pijače je bilo za reklo bi se tisuću beskućnika. Pa narode moj, neznate kako oni teško delaju i malo zarađuju da im za pokrivat djeci vanjsko školovanje ni dosta, pa po rođendanima pjevati hodiju. Nije mi još jasno zašto, svi je žele, a samo malo je imati mogu. Ne nije ovo bećarac, jer narodu do bećarca nije, narod izgubio je navade svoje, narod kroz pjesmu i igrokaze kutajući traži puteve i staze gdje se oni ne nalaze, da im ljudskost ne gaze van Hrvatske odlaze.

Birači i svirači

ISTINA&DOMOVINA, vjerujete da doći će vrijeme kada će oni međusobno pjesme si pjevajući, shvatiti da sami idu kući. Neće biti birača, a možda niti svirača, kako god dobro pjesma zvučala neće je imati tko ponoviti, sigurno to vrijeme dolazi, ali to nije važno jer svi je žele. Vidjet ćete na popisu koji će nakon izbora biti, pokazat će veliki nedostatak ljudi, ali glasača će biti više. Zato su pristali na utakmicu omamljeni, jer svi je žele, ali nitko pronjene ne daje, sve će radi toga ostati kao prije jasno je kome nije, Predsjednica pjevat će dalje!

Neka im je vječna slava i hvala! Vama poštovani Dragovoljci i istinski branitelji veliko hvala! T

 

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Mini-kongres ekologa u Kostajnici
  #1 Mini-kongres ekologa u Kostajnici 30 studenoga, 2019, 17:40

  Mladen Klasnić, koji se bavi zaštitom okoliša više od 16 godina je istaknuo kako nije sve gotovo po pitanju skladištenja takvog otpada u vojarni Čerkezovac. „Nije gotovo dok god se ne donesu prostorni planovi, dok se ne ispoštuje procedura do kraja. Lokacija Trgovske gore je predviđena kao najpoželjnija lokacija prema Strategiji koju je donesla Republika Hrvatska. Međutim, da bi se sve to finaliziralo sve to se treba unijeti u prostorne planove, treba proći Studiju utjecaja okoliša, trebaju se dobiti građevinske dozvole, treba se krenuti u izgradnju. U H. Kostajnici je, dakle, odryana tribina o prijetnji nuklearnoga otpada iz bivse kasarne cetnikolikih krajinasa u Cerkezovcu. Petrinjski press-maratonac Grsic sve je lijepo snimio (cak 12 nazocnih, bez nacelnika Biscana), glavna je bila Dumboviceva eko-ambasadorica Drndelic fiskalica, u ime Dvorana pak gdja Kolarec. Za Klasnica doznadosmo da je dugogodisnji ekolog, savjetnik druga Darinka.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Bandicev darak
  #2 Bandicev darak 28 studenoga, 2019, 09:20

  Zasto tako srdacno, s puno intimnosti grli slavljenickoga Bandidosa? To samo oni i Jakov znaju. Mozda je u pitanju stambeni (zidovski ili ustaski) dvorac pred kojim stoji policijska straza, nedaleko MORH-a. Tu je negdje blizu bio i lokal Seke Tudjman, bas u MORH-ovoj zgradi. Za to vrijedi tortu peci, zapjevati i zaleci…

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Šefik Štef Orlić
  #3 Šefik Štef Orlić 28 studenoga, 2019, 09:16

  Što vi mislite o ovoj temi?

  Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte…

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code