NAKON “ORAŠARA” RASPRODANO I HUMANITARNO “LABUĐE JEZERO” U HNK

NAKON “ORAŠARA” RASPRODANO I HUMANITARNO “LABUĐE JEZERO” U HNK

8. studenoga, 2017. 0 komentara

 

 

Središnje događanje ovogodišnje humanitarne akcije Korak u život obilježit će klasik baletne umjetnosti, spektakularna predstava „Labuđe jezero“ koja će se održati u nedjelju 12. studenoga u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu. Sve ulaznice su već rasprodane, a sav prihod od njihove prodaje namijenjen je za stipendiranje mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Baletnom predstavom „Labuđe jezero“ Hrvatsko narodno kazalište podržava Korak u život već drugu godinu zaredom, a sve s ciljem da se pomogne djeci iz domova i udomiteljskih obitelji koja imaju želju, ali ne i mogućnosti, nastaviti fakultetsko obrazovanje po završetku srednje škole.

Humanitarnu akciju Korak u život pokrenuo je Rotary klub Zagreb Kaptol 2008. godine te otada svake godine stipendira mlade koji nakon završetka srednje škole moraju napustiti domove za nezbrinutu djecu i udomiteljske obitelji. Na taj im se način omogućuje školovanje i pruža prilika da kroz stjecanje visokog obrazovanja lakše zakorače u život. Zahvaljujući velikom odazivu hrvatskih građana, u proteklih je devet humanitarnih akcija Korak u život više od 220 mladih stipendista dobilo priliku nastaviti školovanje i steći fakultetsko obrazovanje uz mjesečne stipendije u iznosu od 1.600,00 kuna koje pokrivaju petogodišnje studiranje uz mentorsku brigu.

Sredstva za novu generaciju studenata prikupljaju se i dalje i to pozivom na humanitarni broj telefona 060 9002 te izravnim uplatama na žiro račun akcije HR3423600001502175320. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

<

*

code