NAKON DOMOVINSKOG RATA NAJVAŽNIJA JE BORBA ZA RADNA MJESTA

NAKON DOMOVINSKOG RATA NAJVAŽNIJA JE BORBA ZA RADNA MJESTA

18. svibnja, 2012.

 

Domagoj_Ivan_Milosevic_u_Slavonskom_Brodu11
Ivan Domagoj Milošević u razgovoru za portal Tjedno

Piše: Dražen Stjepandić

HDZ treba predsjednika, ali i vodstvo koje će stranku ujediniti i vratiti joj čast i ponos. Naša stranka treba biti moderna demokršćanska stranka koja štiti tradicionalne vrijednosti: vjeru, obitelj i domovinu, stranka koja je otvorena prema svojim članovima, ali i prema čitavoj javnosti te stranka koja ima viziju socijalno-gospodarskog razvoja Hrvatske”, rekao je Domagoj Milošević izaslanicima u Šibeniku.
U Zadru je dodao i kako je devedesetih Franjo Tuđman bio vizionar, koji je u vremenima rata i borbe za hrvatski teritorij rekao da Hrvatska treba biti članica Europske unije i međunarodni čimbenik.
“Danas kada smo taj cilj ostvarili, vrijeme je da HDZ izgradi novu viziju budućnosti, koja je temeljena na izgradnji radnih mjesta i pokretanju hrvatskog gospodarstva kao ključnog faktora boljeg
života svih hrvatskih građana”, dodao je Milošević.

U Karlovcu je naglasio kako su Karlovac i Karlovačka županija rijetki primjeri  gdje je HDZ na vlasti i u gradu i u županiji, a posebno uzmemo li u obzir da HDZ nije na vlasti u većini većih i velikih hrvatskih gradova.
„Ukoliko želimo biti ponovno prvi i osvojiti sljedeće parlamentarne izbore, moramo osnažiti svoju poziciju u gradovima diljem Hrvatske i pobijediti na idućim lokalnim izborima. Stranka u čitavoj Hrvatskoj ima kvalitetne ljude koji su dugi niz godina bili neiskorišteni, a njihovi potencijali su ostali po strani“, rekao je Domagoj Milošević.

Proteklih dana Ivan Domagoj Milošević bio je najaktivniji kandidat za lidera HDZ-a. Uz Šibenik, Zadar, Karlovac obišao je izaslanike i članove HDZ-a  u Varaždinskoj, Požeško-slavonskoj, Brodsko-posavskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji, pa Split, Mostar…
Već ranije se pokazao najiventivnijim, a u javnosti predočenoj imovinskoj kartici i najbogatijim kandidatom, za prvog čovjeka glavne oporbene stranke.
Na portalu Tjedno redovito smo pratili unutarstranačku kampanju gospodina Miloševića smatrajući ga politačarom novog kova i predstavnikom nadolazeći političke misli 21. stoljeća.

Intervju  portal Tjedno s gospodinom Ivanom Domagojem Miloševićem napravili smo dopisnim putem. 

Tko će postati novi predsjednik HDZ-a? 

-O tome će odlučiti isključivo izaslanici na XV. Općem saboru HDZ-a.  Iz razgovora  s njima vrlo se jasno razabire da će presudni faktor pri odabiru predsjednika biti program predsjedničkog kandidata i njegovo predstavljanje Izaslanici će podržati kandidata čiji program osigurava povratak političke vjerodostojnosti HDZ-u,  kao i povratak Hrvatske na put prosperiteta i ekonomske sigurnosti za sve građane. Na ovaj zaključak upućuju i rezultati telefonske ankete koju smo proveli početkom tjedna među izaslanicima s kojima sam održao konferencijski, zajednički telefonski poziv. Njih gotovo 90% izjasnilo se kako će glasati za kandidata koji im nudi najbolji program i koji se najbolje predstavio na predstavljanjima diljem Hrvatske. Glasovanje na XV. Općem saboru bit će glasovanje prema savjesti. Ono će biti vođeno isključivo najboljim interesima HDZ-a i Hrvatske, bez obzira na medijske spekulacije i/li pritiske pojedinih kandidata i uvjeren sam kako će izaslanici glasovati za budućnost stranke, naše zemlje i svoje djece.

 

VODIO POZITIVNU KAMPANJU

Kako ocjenjujete dosadašnji tijek untarstranačkih izbora u HDZ-u?

-Od prvoga dana fokus sam stavio na predstavljanje svog programa i razgovor s izaslanicima. Od prvoga dana kampanju vodim za, a ne protiv nikoga tako da kontinuirano govorim o budućnosti HDZ-a, ali dugoročno i naše zemlje. Budućnost je nešto što će, uvjeren sam, biti ključan argument izaslanicima na XV. Općem saboru HDZ-a u nedjelju. Siguran sam da će odabrati budućnost za HDZ, našu zemlju i svoju djecu.

Gdje ste  sve bili tražeći podršku  i u kojim dijelovima Hrvatske očekujete da će vaša kandidatura naći na pristaše?

-Od početka kampanje nekoliko sam puta obišao cijelu Hrvatsku, te sam se susreo s Hrvatima u Bosni i Hercegovini i Njemačkoj. Moja kandidatura je svuda dočekana s velikim interesom, te je vrlo dobro prihvaćena. Od prošlog tjedna održavam i tzv. telefonske vijećnice, odnosno zajedničke telefonske razgovore sa svim izaslanicima. Iz njih se ponovno vidi veliki interes za moj program u svim dijelovima Hrvatske. Ali to je i potpuno razumljivo, u širem kontekstu općeg stanja u državi. Gubitak političke vjerodostojnosti HDZ-a, omogućio je ljevici preuzimanje svih poluga vlasti, bez pravog korektiva od strane oporbe. Dosadašnji rezultati Kukuriku koalicije, odnosno njihova potpuna nesposobnost na gospodarskom planu, prijeti dugoročnim gubitkom standarda i osiromašenjem ljudi. S druge strane, pokušaj ponovnog povezivanja ustaške ideologije s žrtvama komunističkog režima, koju je aktualna vlast pokazala na primjeru Bleiburga, apsolutno je neprihvatljiva. Ovo pokazuje da Kukuriku koalicija ne razumije ni hrvatsku prošlost niti hrvatsku sadašnjost, a prema potezima koje su povukli, očito je da ne razumiju niti našu budućnost. Očito je da je HDZ jedina stranka koja Hrvatsku može izvući iz krize. Zato je naša dužnost što skorija konsolidacija stranke i preuzimanje odgovornosti za budućnost Hrvatske. Prilikom telefonske ankete s izaslanicima HDZ-a, njih 59% je reklo kako im je najvažnije da budući predsjednik HDZ-a pobijedi Zorana Milanovića na idućim izborima. Da bi to mogao, mora znati pokrenuti gospodarstvo, stvoriti nova radna mjesta i osigurati kvalitetnu budućnost i život svih nas.

BEZ PODJELA I SVAĐA

Prokomentirajte  ponaosob svakog od Vaših suparnika. Tko bi Vam mogao biti najveći konkurent?

-Prvenstveno želim naglasiti da protukandidate doživljavam kao kolege, s kojima ću, nakon što postanem predsjednik HDZ-a, zajednički raditi na ostvarenju zajedničkih ciljeva. Jamčim kako 20. svibnja u HDZ-u neće biti podjela i svađa, svi smo mi hadezeovci i trebamo se ujediniti i biti ponovno prvi. Iako svaki od kandidata ima svoje prednosti i postignuća, uvjeren sam u svoj ulazak u drugi krug i premoćnu pobjedu u drugom krugu.

Koje su Vaše prednosti u odnosu na ostale kandidate?

-U politiku i stranku uključio sam se bez ikakvih kalkulacija, imajući na srcu i umu samo dobrobit HDZ-a, Hrvatske i naših građana. Moj program je usmjeren na pozitivne promjene u stranci i državi, jačanju zajedništva i okupljanju kvalitetnih ljudi. Moj će program konsolidirati stranku te omogućiti da ona ponovno zadobije povjerenja građana, na lokalnoj i nacionalnoj razini. On jamči pobjedu u najvažnijoj nacionalnoj borbi nakon Domovinskog rata – borbi za radna mjesta, gospodarski prosperitet  i budućnost naše djece.

Kakvu političku budućnost predviđate gospođi Kosor?

-Od samog početka kandidature za predsjednika HDZ-a, zalažem se za demokratičnost u svim stranačkim odlukama. Političku budućnost gospođe Kosor odredit će najprije izaslanici na Saboru, a nakon  što postanem predsjednik HDZ-a, novo Predsjedništvo stranke.
Od svih kandidata pokazali ste najviše inovativnosti, posebno je zanimljiva ideja o uvođenju funkcije direktora stranke.

Tko bi po Vama bio idelana osoba za direktora HDZ-a?

-U stranci  ima mnogo ljudi s velikim političkim i stručnim iskustvom, pa sam uvjeren da ćemo lako izabrati osobu koja će osigurati uspješno financijsko poslovanje stranke. U svakom slučaju, o konkretnom imenu ćemo zajednički odlučiti nakon što postanem predsjednik HDZ-a.

Što ako ne pobijedite, kako će se dalje razvijati Vaša politička karijera?

Moja će se politička karijera razvijati kroz obnašanje dužnosti predsjednika HDZ-a. T

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. roberto
  #1 roberto 19 svibnja, 2012, 11:04

  milošević je pametan čovjek, on zna kako zemlju izvuć iz krize, ima velike šanse za pobjedu

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. maksi
  #2 maksi 19 svibnja, 2012, 09:37

  jos najbolji kandidat za predsjednika stranke, ima sve kvalitete koje mu trebaju

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code