NEMA LIJEVIH ILI DESNIH EKSPLOATATORA

NEMA LIJEVIH ILI DESNIH EKSPLOATATORA

3. svibnja, 2014.

 

 

liberalni-kapitalizam Custom

Kad im zatreba samo zamijene lijevu desnom strankom

 

Tekst: SHZ Zadar

Svjetovne elite preko stranaka masama odrede lopticu i pravila za igru, zapravo pravila za iscrpljivanja – po pukom prividu nedostojna čovjeku.

Elite jednako preko lijevih i desnih stranaka iscrpljuju narod (a produžene ruke okupatoru – eksploatatoru ne vide da su i same žrtve dok se poigravaju vlastitom zajednicom) preko poreza i raznih nameta samo zbog orgijanja koje im se toliko omililo.

EKSPLOATATORI SU SAMO EKSPLOATATORI

Po patnji jedan narod ili pojedinac zasluži milost ili po prokletstvu ispuni se dovoljan razlog za opstanak ili propast jednog pojedinca ili jednog naroda u cjelini. Izbor!? U najtežim (stvaranim) stvorenim situacijama jednu zajednicu mogu spasiti samo duhovno jaki pojedinci koji su odraz patnji. Zašto je sve skupa tako? Eksploatatori nisu desni ili lijevi već samo eksploatatori, to je istina kojoj ne treba ništa dodati.

Tom problematikom i raznim konstrukcijama mišljenja bavi se i psihologija kao znanost, posebno njen dio o porobljavanju tj. porobljenim – eksploatiranim masama, zbog prepoznavanja, tendencioznog ponašanja, nastanka kasta, staleža, elita . . .

Proizlazi da se zbog nekih lijevih stvari stvara i desna stranka koja se pokriva svojim lijevim zakonima i legalizira eksploatiranje, u slučaju otpora ušutkava, obezglavljuje bombaškim stilom. Tu su paralelno i mediji zbog blaćenja pojedinaca, ukoliko se slučajno pojave na mjesnim izborima da ne bi od naroda dobili više glasova.

Ovim stilom iste elite uglavnom od 1918. godine vladaju na ovim prostorima, kontroliraju mase i materijalna dobra. Činjenica je, kada god treba, svjetovne elite zbog svojih potreba ujedine lijeve i desne stranke.

Dakle lukavo iskristalizirani virusi (elite) su pritajeno inertni, ali djeluju kada im se ukaže prilika na terenu. Zato Hrvati koji drže do dostojanstva i časti odgovorni su i danas, uzorni ljudi su uvijek nesebični i poticajni u pravcu dobra. Dakle, narod se treba oslanjati samo na pojedince po djelima i biografiji koji hoće biti odgovorni za preuzete dužnosti.

URUŠAVANJE ŽIVOTA U HRVATSKOJ

Danas hrvatski narod brojčano relativno je mali narod što treba imati na umu, zato nesebično u ime općeg – hrvatska emigracija i Hrvati u domovini moraju djelovati skupa, predvođeni izrazitim pojedincima koji su se iskazali po svom žrtvovanju za opće dobro.

Sljedeći izbori su od iznimne važnosti zato se treba organizirati i svi skupa izići na izbore kako bi se spriječilo daljnje urušavanje života u Hrvatskoj. Zbog tradicionalnog poimanja mase su lijevu stranu (stranku) poistovjetile s grubom materijom, jer okupatorima je tako prikladnije s napomenom da to nije pravilo. Jer kada treba i kada je prikladno zlo, tj. okupatori i eksploatatori u janjećoj koži koriste se i desnom strankom.

Dakle, poimanje i praktično djelovanje na terenu zastupat će čovjek što je odraz mudrosti. Loša iskustva koja su i danas kao opomena pokazuju da na hrvatskoj političkoj sceni elite kada izližu jareću kožu uzimaju janjeću ili obrnuto prema potrebi, a čime se želi pokriti lijeva ili desna stranka. Sve u ime stvari kao smisla tragičarima koji umjesto da suportiraju život siju po trnju beznađe. U Hrvatskoj lijeva i desna stranka su sredstvo zbog cilja elita, svrha kastama staležima i elitama W. Mills kaže da se elite vrte u krugu i prema potrebi samo međusobno zamjenjuju uloge u vlasti.

ELITE NA VRHU

Stranke kada je narod manje osviješćen samo su mamac i podrška elitama koje su uvijek u vrhu po statusu i materijalnim bogatstvima. Utoliko mase između sebe mogu umišljati dok galame kao desni ili lijevi tragikomičari (folklor) uz glazbu – heavy metal, dok elite organiziraju i prebrojavaju glasove nezasitne u raskoši i trošenju materijalnih dobara Hrvata, kojih je brojčano otprilike osrednjeg grada u svijetu s razlikom da npr. Milano ima silnu industriju – proizvodnju, a svejedno gradonačelnik nema službeni avion, brodove, tisuće birokrata za osobnu upotrebu i još toliko gradonačelnika. Razlika je i što Hrvatska u odnosu na Milano više proizvoda uvozi nego izvozi.

Za uočiti je u zadnjih 20 godina da se elite brojčano povećavaju i sve raskošnije žive dok se hrvatska država u inozemstvu sve više zadužuje. Utoliko, hrvatske elite su silno angažirane oko rasprodaje preostale nacionalne imovine.

Hrvatske duhovne elite desetkovane kroz povijest i zatečene burnim događajima od 1990. godine nisu ispunile svoju zadaću kako je narod očekivao, u svakom slučaju najodgovornije su za loše stanje u Hrvatskoj.

 Zagreb – Zadar, 25. travnja 2014. godineT

 

5 komentara

Uskoči u raspravu
 1. ojme
  #1 ojme 4 svibnja, 2014, 10:30

  pa hrvtske elite su 45. dio pobjegle u inozemstvo, a vecina su crveni spremili pod zemlju na sigurno. Nazalost ostali samo mediokriteti (cast iznimkama) koji ce pogubit sve stagod imaju

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. cezar
  #2 cezar 4 svibnja, 2014, 10:27

  po ovoj matrici tzv moderni zapad otpocetka funkcionira. To samo corave budale ne vide

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code