NAJVEĆE TAJNE HRVATSKE I EX-YU ELITE NA JEDNOM MJESTU

NAJVEĆE TAJNE HRVATSKE I EX-YU ELITE NA JEDNOM MJESTU

6. srpnja, 2011.

Knjiga KONDO KONDO od 7. srpnja u prodaji je na svim kioscima Tiska u Hrvatskoj.

Piše: Irena Divković Milanović

Luka Rajić i dvorac od 17,7 milijuna CHF u selu pokraj Ženeve * Hypo direktor s dva luksuzna Beverly Hills apartmana * Luksuzne nekretnine Danka Končara u francuskim Alpama i Azurnoj obali * Skromna floridska prizemnica legende Dražena Petrovića * Dragana Mirković od folk parade do dvorca u Ebenfurthu * Bruno Orešar i drugi hrvatski Rockefelleri s američkim apartmanima * Ćirino otkriće kineske viagre za Hašimagu

Najveće tajne hrvatske i ex – yu elite dostupne su na 256 luksuznih kolornih stranica. Autorica Irena Divković Milanović knjigu je pripremala studiozno koristeći sve metode novinarskih istraživanja u zemlji i inozemstvu. Naziv knjige potječe od kratice kondo (condo) što je izvedenica iz latinskog izraza condominium – etažno vlasništvo. U Americi je elita s ovih prostora često kupovala apartmane u tzv. kondo kompleksima.

Knjiga KONDO KONDO je kategorizirana prema rubrikama: KONDO politika, sport, estrada, legende, tajkuni, glumci, koktel,modeli.
Čitatelje očekuje obilje ekskluzivnog sadržaja o hrvatskim i poznatim osoba iz zemalja bivše države. Više poglavlja posvećeno je životu u Americi ili Monaku poznatih sportaša iz Hrvatske i ostatka regije. Slikom i riječju dočarane su švicarske i američke tajne Ćire Blaževića, ali po prvi put i život floridska nekretnina legendarnog Dražena Petrovića. Posebna poglavlja posvećena su tajkunima pa će čitatelji doznati sve o švicarskom dvorcu Luke Rajića plaćenom 17,7 milijuna CHF. Saznat će tko je od Hypo direktora kupio dva luksuzna Beverly Hills apartmana. Poglavlje o najbogatijem Hrvatu Danku Končaru ilustrirano je s fotografijama nekretnina u St. Tropezu i francuskim Alpama.
KONDO KONDO otkriva posebnu kategoriju Hrvata – bogatih i anonimnih – čije se vile protežu s kraja na kraj Amerike, a sve su milijune nekim čudom zaradili u Hrvatskoj. Nezaobilazni lik iz knjige je i Bruno Orešar sa svoja dva luksuzna apartmana na Petoj Aveniji i Miamiju.

Knjiga pršti autentičnim fotografijama lokacija i nekretnina na kojima u inozemstvu žive poznati Hrvati, kao i podacima o njihovim poslovima pa čak i sudskim sporovima. Svi su podaci dokumentirani i knjiga počiva isključivo na činjenicama. Impresivan je popis osoba u knjizi, preko 60 glavnih i najmanje toliko sporednih likova. Naravno, vidjet će se i tko od hrvatskih, bosanskih i srpskih političara ima i koliko vrijedne nekretnine u inozemstvu. Doznat će se o skromnim životnim prilikama u SAD-u nekad slavne Tajči i Ljiljane Nikolovski iz Magazina.

Neće biti zakinuti ni ljubitelji crvenog tepiha, tu su priče o Miri Furlan, Radi Šerbedžiji ali i nekretninskim transakcijama Gorana Višnjića u Los Angelesu. Čitatelji će doznati posve nove detalje iz života Gorana Bregovića i Emira Kusturice u Parizu i Americi te kako je Brega hrvatske naivce ponudio na “meniju” praškog restorana.
Od hrvatskih sportaša obrađeni su detalji iz života Kukoča, Rađe, Kostelića, Ljubičića, Karlovića. Od nekadašnjih yu zvijezda tu su priče o vilama i životu u inozemstvu Lepe Brene, Monike Seleš, Vlade Divca, Dragane Mirković, Slavka Štimca… Opisane su i floridske investicije zagrebačkog “kralja” ćevapa Ivana Rubelja te “kralja” zagrebačke špice Nevena Perice. U kategoriji KONDO FAMILIJA I BRAK publicirane su priče o Ecclestoneovim, Sanji Duggan, Gotovininoj Ximeni, Saneli Jenkins. Za one koji vole klasiku – tu je i poglavlje o životu Ive Pogorelića na dvije lokacije – njujorškoj i selu pokraj Lugana.
Za ljubitelje lakšeg štiva tu je i priča i kako je legendarni Ćiro Blažević otkrio kinesku viagru za “Hašimagu”. T

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Donabella
  #1 Donabella 25 srpnja, 2011, 10:25

  Baš……..toliko trača a za koje novce?

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Rale
  #2 Rale 9 srpnja, 2011, 07:12

  Steta sto ne pise koliko kosta to ljetno stivo.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Dizajner
  #3 Dizajner 6 srpnja, 2011, 17:09

  Cini mi se da je ovo pravo stivo za ljetno izlezavanje na jadranskim plazama.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code