NAJAVLJENA IZGRADNJA NOVE ŽIČARE

NAJAVLJENA IZGRADNJA NOVE ŽIČARE

28. studenoga, 2013.

 

 

akti gradonacelnika press Custom

Bandić  najavio da će polomljeno drveće podijeliti za ogrijev

 

 

Napisao: Damir Kramarić

Porušenih na tisuće stabala sa Sljemena te polomljeno i odlomljeno drveće stradalo u nevremenu u Zagrebu, djelatnici Grada Zagreba, odnosno Zagrebačkog holdinga će uskoro pretvoriti u drvo za ogrijev te dijeliti potrebitim građanima. Najbolja je to vijest koja se mogla čuti u srijedu 27. studenog na redovitoj press konferenciji ‘Akti gradonačelnika’ zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića uoči sjednice Skupštine Grada Zagreba.

Manje dobra vijest, pogotovo za zaposlenike Holdinga i Grada Zagreba, je da će gradonačelnik i njegovi suradnici idući tjedan krenuti u pregovore s predstavnicima sindikata oko namjeravanog smanjenja plaća zaposlenicima za 5 do 15 posto.

-Moja je želja da to smanjenje bude u rasponu od 5 do 15 posto, odnosno u prosjeku oko 10 posto. No, svjestan sam da nas očekuju dugotrajni pregovori sa sindikatima. U siječnju ćemo, nakon što u tim pregovorima vidimo na čemu smo, predložiti rebalans proračuna. No, Grad Zagreb je, što se tiče proračuna, u prednosti nad državom ili ostalim jedinicama lokalne samouprave. Mogli bismo, što se toga tiče, staviti prst u uho i pjevati. Mi nećemo to učiniti, već ćemo kroz proračun pokušati stvoriti preduvjete za nove investicije, odnosno za oživljavanje gradskog gospodarstva. Svjesni smo da u gradu nema kranova kao 2005. ili 2006. godine, no ja navijam za nove investicije, za nove kranove i za buđenje graditeljstva – kazao je gradonačelnik Bandić, pa dodao da su on i njegovi suradnici iz Grada postigli suglasje oko promjena Generalnog urbanističkog plana, odnosno konsenzus u metodologiji izrade GUP-a s Društvom arhitekata i s gradskom oporbom.

Naglasio je još da će novi način naplate komunalnog otpada na dnevni red Skupštine Grada Zagreba doći 19. prosinca, a da bi se trebao početi primjenjivati od 1. srpnja iduće godine. Na novinarsko pitanje koliko će zaposlenika u Gradu Zagrebu i Zagrebačkom holdingu biti otpušteno, a koliko zaposleno, rekao je da zapošljavanja neće biti osim za projekte legalizacije bespravne gradnje, gdje će se dodatno zaposliti onoliko ljudi koliko bude potrebno. Istaknuo je još da si je dao u zadaću da sa suradnicima što prije izradi svu potrebnu dokumentaciju za izgradnju nove žičare na Sljemenu, da bi 2015. godine od Dolja počela izgradnja žičare koja će se protezati do sljemenskog Vidikovca.

Na novinarsko pitanje: ‘Hoće li izaći na referendum o braku i kako će glasati?’, gradonačelnik je odgovorio potvrdno, ali nije htio izravno reći što će zaokružiti. Kazao je, ipak, da je najprirodniji ambijent za razvoj djeteta ‘kada ima tatu i mamu’. Također je rekao da je Grad omogućio prikupljanje potpisa za referendum o ćirilici, a i sam je, kako je dodao, potpisao zahtjev. T

 

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code