NAJAVLJENA HUMANITARNA UTAKMICA IZMEĐU VATRENIH 1988. I REPREZENTACIJE SVEĆENIKA U SISKU

NAJAVLJENA HUMANITARNA UTAKMICA IZMEĐU VATRENIH 1988. I REPREZENTACIJE SVEĆENIKA U SISKU

12. svibnja, 2015.

_MG_4294

Humanitarna nogometna utakmica između reprezentacije Vatrenih 1998. i Nogometne reprezentacije hrvatskih svećenika, za potrebite studente Biskupijske zaklade „Fra Bonifacije Ivan Pavletić“ predstavljena je u ponedjeljak 11. svibnja na konferenciji za novinare održanoj u Biskupijskom ordinarijatu u Sisku. O zajedničkom humanitarnom projektu Sisačke biskupije, Hrvatskog nogometnog saveza i Nogometne reprezentacije hrvatskih svećenika govorili su sisački biskup Vlado Košić, župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić, predstavnici HNS-a Zorislav Srebrić i Robert Kovač, izbornik Nogometne reprezentacije hrvatskih svećenika vlč. Krešimir Žinić, ravnatelj Zaklade Domagoj Mosler, te ispred Nogometnog saveza Sisačko-moslavačke županije Davor Ivić i Branko Ljubešić.

Humanitarna nogometna utakmica, kojom će svećenička reprezentacija proslaviti 20 godina svog djelovanja i prve utakmice održane upravo u Sisku, održat će se u utorak 26. svibnja na sisačkom Gradskom stadionu s početkom u 17 sati, a pozivnice koje vrijede kao ulaznice mogu se nabaviti u svim župnim uredima Sisačke biskupije, kao i Biskupijskom ordinarijatu u Sisku.

Zorislav Srebrić, kao direktor svih nogometnih selekcija reprezentacije prenio je pozdrav izbornika Nike Kovača, te čestitao organizatorima ovog događaja. „Utakmica izgleda možda revijalna, ali vjerujte da će to biti utakmica s natjecateljskim karakterom i obećavam u ime jednih i drugih da će biti kvalitetna“, poručio je Srebrić, te je upoznao okupljene s listom igrača koji kandidiraju za utakmicu.

Robert Kovač je izrazio sreću radi ove utakmice te rekao: „Mislim da će to biti jedna lijepa utakmica i nadam se da će nas se što više skupiti kako bismo zajedno pokazali veliko srce“.

Izbornik svećeničke reprezentacije vlč. Krešimir Žinić je u nastavku podsjetio kako se ovom utakmicom ujedno obilježava 20 godina svećeničke reprezentacije i njihove prve utakmice održane upravo u Sisku, prije Bljeska i Oluje, a za djecu stradalih vukovarskih branitelja. „Igrali smo protiv austrijskih svećenika i pobijedili s jednim golom razlike. Sada već dvadeset godina djelujemo organizirano i odigrali smo niz utakmica, no ono što bih posebno naglasio je da smo mi prvo svećenici, a onda tek nogometaši. Sve naše utakmice nisu organizirane samo radi nogometa, već i radi našeg poziva, jer mi propovijedamo Isusa, Njegovu ljubav i caritas. Mi volimo nogomet i želimo pokazati caritas na djelu u svakoj utakmici te zato naše utakmice imaju baš tu notu na koju smo posebno ponosi“, pojasnio je Žinić te dodao kako će i ova utakmica biti jedna od takvih.

Predsjednik Nogometnog saveza Sisačko-moslavačke županije Davor Ivić je istaknuo kako je ovo prava prilika da se svi simpatizeri nogometa priključe i kupnjom karte pomognu Biskupijskoj zakladi, a Branko Ljubešić je upoznao okupljene kako će obje delegacije položiti vijence na grobu Branka Kanižaja i Đure Brodarca u znak sjećanja na njihov doprinos hrvatskom nogometu.

Konferenciju je zaključio ravnatelj Zaklade dr. Domagoj Mosler koji je poručio kako je ovo jedan domoljubni, crkveni, humanitarni i sportski događaj koji sve skupa povezuje u zajedničkom cilju, pomoći potrebitim studentima.

(SV)T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code