“NA ROBIJE SVI SMO SPREMNI, ZA HRVATSKI I HAJDUK IDEMO U ZATVOR…”

“NA ROBIJE SVI SMO SPREMNI, ZA HRVATSKI I HAJDUK IDEMO U ZATVOR…”

20. prosinca, 2017.

 

 

U okviru projekta “Izravna prevencija navijačkoga nasilja” promatrači HHO-a pratili su utakmice 20. kola Hrvatske Telekom prve lige, te su na temelju izravnog uvida i prikupljenih podataka zabilježili sljedeća događanja.

NK ISTRA 1961 – NK OSIJEK 1 : 1

Posljednje, 20. kolo HT Prve lige odigrano 16. prosinca na stadionu „Aldo Drosina“ u Puli, u 17 sati, pred oko 700 gledatelja, među kojima je bilo stotinjak pripadnika Demona (navijačka skupina NK Istre 1961) i dvadesetak članova Kohorte (navijačka skupina NK Osijeka).

Susret je protekao bez značajnijih navijačkih ispada, a Demoni su cijelu utakmicu skandirali „Ne damo Istru“.

GNK DINAMO – HNK CIBALIA 1 : 0

Utakmica  20. kola HT Prve lige između GNK Dinamo i HNK Cibalia odigrana je 16. prosinca, u 15:00 sati, na stadionu u Maksimiru pred oko 700 gledatelja od kojih oko 20 pripadnika Ultrasa (navijačka skupina HNK Cibalie) i 300 pripadnika BBB (navijačka skupina GNK Dinama).

Na početku utakmice BBB skandira „Mamiću cigane odlazi iz svetinje”. U 48′ Ultrasi skandiraju „HNS pederi nogomet ste sjebali“. U 59′ „Mi smo BBB među nama vlada ludilo razbit ćemo svakom pičku ko ne voli Dinamo“.

U 61′ navijači BBB skandiraju „I kolcem i lancem i boxerom u glavu za Dinamovu slavu“. U 68′ BBB aktiviraju jedan topovski udar na tartan stazi, a potom u 75′ bljeskalice i dva topovska udara.

HNK RIJEKA – NK RUDEŠ 3 : 0

Utakmica 20. kola HT Prve lige odigrana 17. prosinca, u 17 sati, na stadionu Rujevica pred 3.500 gledatelja, od kojih blizu 1.000 pripadnika Armade (navijačka skupina HNK Rijeke). Gostujućih navijača nije bilo. Susret je protekao u sportskom i korektnom navijačkom ozračju.

HNK HAJDUK – NK INTER ZAPREŠIĆ 5 : 0

Utakmica HNK Hajduk – NK Inter Zaprešić održana je 17. prosinca na stadionu Poljud u Splitu pred oko 7500 gledatelja, od čega oko 3500 pripadnika Torcide (navijačka skupina HNK Hajduka). Prije početka utakmice Torcida je, već tradicionalno, uz sjevernu tribinu razvukla transparente kojima poziva na smjenu uprave kluba nezadovoljni njihovim radom, “Odgovornost, a ne demagogija” te onaj sa slikom predsjednika Hajduka Kosa na raketi. Nezadovoljni stanjem na tablici i bodovnom razlikom od 12 bodova iza vodećeg Dinama, navijači Torcide prvih 15 minuta su šutjeli. Šutnju su prekinuli u 16′ skandiranjem svojim igračima “Igrajte pičkice”. Ostatak stadiona negodovanjem i zviždanjem odbio je pridružiti se vrijeđanju Torcide. U 23′ Torcida pjeva “Zora rudi, dan se bijeli, mortus pijan sjever cijeli. Sve pijano, drogirano, za Hajduka navijamo”.

U 36′ Torcida ističe transparent “U Nyonu kurve prodaju svoj obraz” i zatim počinju pjevati “Oj Jano, oj Janice, puši kurac, puši kurac, bez kabanice”.

Ovo je vjerojatno reakacija i poruka Janici Kostelić, državnoj tajnici za sport, koja je prije dva dana posjetila Nyon, sjedište UEFE gdje se sastala s predsjednikom UEFE Aleksanderom Čeferinom. U njezinoj pratnji bili su i čelni ljudi Hrvatskoga nogometnog saveza.

U 37′ Torcida skandira “jebo te Mamić”, “HNS pederi, nogomet ste sjebali” i “Šukeru Turčine, napuši se kurčine”. Salvu uvreda zaokružuju u 38′ skandiranjem “Hrvatska policija mito i korupcija”, a potom pjevaju “Za dres sveti i za boje, u rat ćemo sa svima, spriječiti nas u tom neće zakon ni murja. Uništili Hrvatsku ste i igru nam najdražu, svakom od vas šugavaca, jebat ćemo majku. Na robije svi smo spremni i pljuvanje jako, za Hrvatsku i za Hajduk idemo u zatvor”.

Drugo poluvrijeme Torcida otvara skandiranjem svojim igračima “Igrajte pičkice”, dok ostatak stadiona zviždi u znak negodovanja.

U 59′ Torcida skandira “Hrvatska policija mito i korupcija”, a potom kreće bakljada pri čemu je zapaljeno 30 bengalki, od čega su dvije bačene u teren u 60′. Slijede dva topovska udara i nekoliko bljeskalica, a potom skandiraju u 84′ “HNS pederi, nogomet ste sjebali” i pale još jednu bengalku. Utakmica završava s pjevanjem nekoliko zadnjih minuta “Zora rudi, dan se bijeli, mortus pijan sjever cijeli. Sve pijano, drogirano, za Hajduka navijamo”.

Za HHO:

Ivan Zvonimir Čičak T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code