NA OPTUŽNICE IZ SRBIJE I BIH TREBA UZVRATITI UKIDANJEM ZAKONA O ABOLICIJI

NA OPTUŽNICE IZ SRBIJE I BIH TREBA UZVRATITI UKIDANJEM ZAKONA O ABOLICIJI

13. travnja, 2017.

 

 

Osim srbijanskim i inim ratnim agresorima, Hrvatska treba suditi i onima koji su primili kaznene prijave za njihove zločine, ali koji ih do danas (namjerno) nisu ni izvadili iz ladica, a kamoli da bi po njima nešto konkretno učinili. Ako nekoga i optuže i osude obično se nakon toga kaže da je „nedostupan“

Napisao: Mladen Pavković

Nakon što je policija u Republici Srpskoj, odnosno Policijska uprava Trebinja podigla kaznenu prijavu protiv general bojnika, odnosno Junaka hrvatskog Domovinskog rata Ante Gotovine zbog zapovjedne odgovornosti u vrijeme Domovinskog rata, optuživši ga da je, kao zapovjednik Hrvatskog vijeća obrane (HVO) na području općine Livno kršio međunarodno humanitarno pravo i odredbe Ženevske konvencije, tijekom oružanog sukoba u BiH 1992., odnosno da je naredio ubojstva 24 civila srpske nacionalnosti, napokon moramo reći – dosta!

Naime, na taj način, što je vidljivo i sa Mjeseca, ova „igra“ optuživanja nevinih hrvatskih ratnih zapovjednika, ali i branitelja, može trajati u beskonačnost, iako ima samo jedan cilj, a to je – zamagljivanje istine.

Ne zna se tko je agresor, a tko žrtva

Još malo, ako se tako nastavi, uopće se neće znati tko je bio agresor, a tko žrtva.

General Pavao Miljavac je u povodu ovog slučaja rekao za „Avaz.ba“: „Ako je Gotovina naredio ubistva, neka odgovara, ali treba imati dokaze!“

Kao prvo, da su imali i imaju dokaze, Srbi bi već odavno ne samo podigli kaznenu prijavu, već i osudili Gotovinu, a kao drugo: Hrvatska je imala i ima dokaze protiv iznimno velikog broja Srba, Crnogoraca, pripadnika zločinačke JNA i domaćih izdajica koji su uistinu učinili ratne zločine, ali ih je na žalost najvećim dijelom – amnestirala.

To drugim riječima znači da su srbijanski i ini četnici, koji su izbjegli suđenja i robije, baš danas ti koji „mute vodu“, samo da netko ne pita: „Bre, što ste radili u ratu?“

General Miljavac morao bi znati da „ne treba imati dokaze“, da se hrvatske branitelje može suditi i bez njih, poglavito kad se zna da su tužitelji oni iz čijih su redova agresori na Republiku Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

Pa, kad je tako, a tako je, onda je pod hitno potrebno ponovno preispitati ulogu pripadnika agresorske vojske, odnosno ukinuti Zakon o amnestiji i aboliciji, po kojem su brojni četnici oslobođeni svih odgovornosti za počinjene zločine u Hrvatskoj.

Zatvori puni hrvatskih branitelja

Naprosto je smiješno da nakon Srbije i Republika Srpska (BiH) počne suditi hrvatske branitelje, dok Hrvatska još nije osudila ni jednog značajnijeg ratnog zločinca za zločine u Vukovaru, Osijeku, Škabrnji, Voćinu, Dubrovniku, Zadru, Gospiću, Vinkovcima, Saborskom i brojnim drugim gradovima i mjestima diljem Hrvatske.

Osim srbijanskim i inim ratnim agresorima, Hrvatska treba suditi i onima koji su primili kaznene prijave za njihove zločine, ali koji ih do danas (namjerno) nisu ni izvadili iz ladica, a kamoli da bi po njima nešto konkretno učinili. Ako nekoga i optuže i osude obično se nakon toga kaže da je „nedostupan“.

Srbi svoje ne daju, dok su u Hrvatskoj „puni“ zatvori hrvatskih branitelja!

Ako Hrvatska želi izbjeći daljnja ponižavanja, odnosno optužbe kao što je ova o Gotovini, onda prije svega mora pronaći i kazniti krivce za agresiju na Republiku Hrvatsku, a ne se „klanjati“ čak i navodno jednom četniku koji sjedi u Hrvatskom saboru.

I još nešto: što bi sad trebali hrvatski branitelji? Šutjeti, praviti se da ih to „ne zanima“?

Ne, ne smijemo dozvoliti da nam još i danas agresori i domaće izdajice, ali i „profesionalni partizani i Jugoslaveni“ drže lekcije, tim prije što smo dozvolili da srpski ratni zločinci žive u Hrvatskoj – nekažnjeno. Ako ne vjerujete, pitajte Vukovarce!

Dosta je! T

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. FRANO
  #1 FRANO 14 travnja, 2017, 00:08

  ABOLICIJA NIKADA NIJE PRIMJENJIVA NA ZLOČINCE ,NEGO SAMO NA ONE KOJI SU OPRAVDANO BILI PRINUĐENI,MOBILIZIRANI ILI PO ZAKONU TREBALI BITI TAMAO GDJE POBJEDNIČKA STRANA TO NE PRIZNA, A NIČIM NISU POVRIJEDILI KONVENCIJE RATOVANJA. ZATO NE TREBA UZETI OVAJ KOMENTAR ,OVOG STEPINČEVOG SKRIBOMANA ,PAVKOVIĆA, KAO NEKO MIŠLJENEJ, JER ON NE ZNA MISLITI,OSIMA STEPINČEVSKI ,KRVOLOČNOM ŽESTINOM LAJATI ,JER ON NIJE OBRAZAOVANA I MISLEĆA OSOBA ,JER MISLEĆIH SLJEDBENIKA U STEPINČEVSKIM ESKADRONIMA SMRTI U DOBA II-GOG SVJETSKOG RATA NIJE BILO ,OSIM DINARSKO-TRIBALNO-ANTROPIDNIH KREATURA ,ČIJA SVIJEST SE GNIJEZDILA NA STUPNJU ČULNE IZVJESNOSTI A RAZUM SPREMAN NOGAMA GAZITI KORIJENE LJUDSKE HUMANOSTI. PA NI U OVOM SKORAŠNJEM ,VJERSKOM RATU NA PODRUČJU SOCIJALISTIČKE HRVATSKE, NIJE BILO MISLEĆIH LJUDI KOJI BI SE PREDICIRALI KAO TAKVI OSIM, ISKLJUČIVO ,POTOMAKA STEPINČEVIH ESKADRONA SMRTI IZ VREMENA II-GOG SVJETSKOG RATA, KAO STEPINČEVSKI SLJEDBNICI KRVI ,TLA , NOŽA I GASNIH KOMORA,KAO OSVETNICI SVOJIH PREDAKA ,SADA USTROJENIH U ŠUŠKOVE I TUĐAMANOVE FALANGE ,ISKLJUČIVO KLERIKLANO–NACISTIKOG KARAKTERA. PA POŠTOVANOG, NEUKOG ,STEPINČEVSKI -KRVOLOČNO-INDOKTRINIRANOG,PAVKOVIĆA TREBA UZETI KAO POSLIJEDNJE LAJANJE KRVOLOČNE KATOLIČKE SPODOBA.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Ustanimo hrvatski narode
  #2 Ustanimo hrvatski narode 13 travnja, 2017, 10:33

  Suditi agresoru I prekinuti diplomatske odnose sa Srbijom .Istjerati Pupovca iz Hrvatske zabraniti sve politicke Srpske stranke u Hrvatskoj u roku 24sata.ZaDom Spremni

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code