NA JARUNU PODIGNUTE PLAVE ZASTAVE

NA JARUNU PODIGNUTE PLAVE ZASTAVE

17. lipnja, 2017.

 

Sezona kupanja na jezerima Jarun i Bundek krenula je 1. lipnja a svih pet jarunskih plaža ove se godine može pohvaliti Plavim zastavama koje su u petak 16. lipnja i službeno podignute na plažama Otok Univerzijade, Otok Trešnjevka, Veliko jezero-jug, Malo jezero i Otok veslača.

Rekreacijsko sportski centar Jarun izgrađen je i uređen za potrebe Univerzijade 87, a jezero Jarun proglašeno je gradskim kupalištem još davne 1988. godine kada je uređeno pet šljunčanih plaža dužine oko 2500 m s pratećim plažnim objektima.

Razvojem svijesti o važnosti očuvanja okoliša održivim upravljanjem te važnosti informiranja javnosti i sigurnosti korisnika, 2004. godine kandidirane su tri jarunske plaže za Plavu zastavu, a već sljedeće godine i ostale dvije plaže pa uspješna suradnja s nacionalnim koordinatorom programa – Udrugom „Lijepa naša“ traje punih 14 godina.

Uoči početka sezone odrađeni su i pripremni radovi pa je na dio plaža navezen novi sloj šljunka te je obavljeno ručno plijevljenje korova bez upotrebe herbicida i čišćenje plaža od sitnog otpada i biljnog materijala. Uz plaže otvoreni su vanjski sanitarni čvorovi s tuševima i fontanama s pitkom vodom.
Ispitivanje kakvoće vode provodi Gradski ured za zdravstvo i NZJZ „dr.Andrija Štampar“, a rezultati ispitivanja bit će dostupni na informativnim ormarićima uz plaže, na web stranici ustanove Upravljanje sportskim objektima te na stranicama Grada Zagreba i Zavoda „dr.Andrija Štampar“. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code